ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Άρχισε στη Λ. Πλαστήρα το 2ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο για την Πρωτοβάθμια Υγεία (ΦΩΤΟ+video)
Περισσότεροι από 350 σύνεδροι γιατροί, επαγγελματίες υγείας παρακολουθούν τις εργασίες του Συνεδρίου

Οι τρέχουσες θέσεις των εγκυρότερων ελληνικών και διεθνών επιστημονικών οργανισμών για τη διαχείριση των συχνότερων νοσημάτων παρουσιάζονται στο 2ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που ξεκίνησε σήμερα (4/12) το απόγευμα στη Λ. Πλαστήρα.
Η «καρδιά» της ιατρικής κοινότητας χτυπά για δεύτερο συνεχόμενο Δεκέμβριο στον ορεινό όγκο του Νομού, όπου περισσότεροι από 350 σύνεδροι γιατροί, επαγγελματίες υγείας και ενδιαφερόμενοι θα παρακολουθήσουν τις εργασίες του συνεδρίου.

Αναλυτικότερα, το συνέδριο με θέμα «Θέσεις, συνθέσεις και αντιθέσεις στην πρωτοβάθμια φροντίδα» που θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή στο ξενοδοχείο Kazarma, διοργανώνεται από τον Ιατρικό Σύλλογο Καρδίτσας και τον Σύλλογο Γενικών Ιατρών και Ιατρών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Καρδίτσας, υπό την αιγίδα κι άλλων φορέων.
Στο επίκεντρο μπαίνουν οι βέλτιστες πρακτικές σύνθεσης και διασύνδεσης της πρωτοβάθμιας με τα επόμενα επίπεδα περίθαλψης με στόχο την ευχερέστερη πλοήγηση των ασθενών στο δαιδαλώδες σύστημα υγείας αλλά και τη μέγιστη αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων του συστήματος. Αναλύονται θέματα αιχμής που αποτελούν ακόμη σημεία αμφισβήτησης στην καθημερινή κλινική πρακτική.

Η Οργανωτική επιτροπή έχει εξασφαλίσει και φέτος τη συμμετοχή διεθνώς καταξιωμένων πανεπιστημιακών δασκάλων, έμπειρων ομιλητών με σημαντική κλινική, ερευνητική και εκπαιδευτική εμπειρία από τον δημόσιο και ιδιωτικό στίβο άσκησης της Ιατρικής αλλά και την ενεργό εμπλοκή πολλών άξιων γιατρών και επαγγελματιών υγείας που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας.
Σε δήλωση του στον «Νέο Αγώνα» ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας Δημήτρης Παπουλίας επισήμανε ότι ένας μικρός Ιατρικός Σύλλογος μαζί με τον Σύλλογο Γενικών Γιατρών έκαναν πέρυσι ένα μεγάλο εγχείρημα. Φέτος με το 2ο πανελλήνιο διεπιστημονικό συνέδριο κάνουν ένα μεγάλο βήμα προσπαθώντας να μετατρέψουν το συνέδριο σε θεσμό. «Έναν θεσμό για την ιατρική επιστημονική κοινότητα και τη διάχυση της επιστημονικής γνώσης, ταυτόχρονα όμως μια ανάσα για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας» σημείωσε.

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Βασίλειος Γκιζλής από την πλευρά του σημείωσε στην εφημερίδα μας ότι στο… μικροσκόπιο του Συνεδρίου μπαίνουν ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση ατόμων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, την πρόληψη και την αποκατάσταση, πρωτότυπα θέματα, ζητήματα των εμβολιασμών κλπ. «Είναι ένα συνέδριο που καλύπτει όλο το φάσμα των αναγκών σε ότι αφορά τις δεξιότητες που πρέπει να έχει ένας επαγγελματίας υγεία» είπε μεταξύ άλλων.

Ο Πρόεδρος των Γενικών Γιατρών Καρδίτσας Μιχάλης Καλαθάρας μιλώντας στον Νέο Αγώνα επισήμανε ότι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα είναι η «βάση» της υγείας, η πρώτη επαφή του πολίτη με το δημόσιο σύστημα φροντίδας. Μπορεί να τον φροντίσει και να αποφεύγεται να πηγαίνει ο πολίτης στο Νοσοκομείο, κατ’ επέκταση και οι χρόνοι αναμονής. «Έρευνες έχουν αποδείξει ότι όταν έχεις μια καλά οργανωμένη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, συμφέρει και οικονομικά, με αποτέλεσμα το κράτος να μπορεί να εξοικονομήσει πόρους και να τους διαθέσει σε άλλους τομείς της υγείας. Το συνέδριο καλύπτει όλο το φάσμα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας» σημείωσε.
Αναλυτικότερα στην εφημερίδα ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ

- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 26.06.2026 | 10:15
Μήνυση κατά 18 influencers από την Επιτροπή Παιγνίων για διαφήμιση παράνομου τζόγου, είχαν πάνω από 3 εκατ. followers - ΛΑΡΙΣΑ | 26.06.2026 | 09:35
Δράση ενημέρωσης στη Λάρισα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 26.06.2026 | 09:19
Απόγνωση μετά το χαλάζι: Καταστροφές σε 8.000 στρέμματα σε Ζάρκο και1500 στρέμματα στο Βλοχό (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 26.06.2026 | 08:45
Λάρισα: Κλείνει από σήμερα η οδός Γεωργιάδου – Όσα ισχύουν - ΛΑΡΙΣΑ | 26.06.2026 | 08:31
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 26.06.2026 | 08:27
Ποιος θα «καλλιεργήσει» τη χώρα το 2035; - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 26.06.2026 | 08:20
Χρίστος Δήμας: Μέσα στον Ιούλιο παραδίδεται στην κυκλοφορία το Βόρειο Τμήμα του Ε65 - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 26.06.2026 | 08:13
Πάνε ταμείο σήμερα οι αγρότες – Στο ΦΕΚ 8 Οικολογικά Σχήματα-στα 500 εκατ. ευρώ η πληρωμή
- ΛΑΡΙΣΑ | 25.06.2026 | 19:40
Ιωάννα Παπακώστα: Από τη Λάρισα στην Ιατρική με 19.780 μόρια και στις υψηλότερες βαθμολογίες στη χώρα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 25.06.2026 | 11:15
Μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες σε Ζάρκο, Φαρκαδόνα, Κεραμίδι, Βλοχό από το χαλάζι-κλιμάκιο του ΕΛΓΑ στην περιοχή (ΦΩΤΟ+video) - ΤΡΙΚΑΛΑ | 25.06.2026 | 00:02
Δείτε την εικόνα βιβλικής καταστροφής απο τη σφοδρή χαλαζόπτωση στις καλλιέργειες της Φαρκαδόνας (ΦΩΤΟ) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 25.06.2026 | 02:14
Mπουρίνι με ισχυρούς ανέμους και χαλαζόπτωση προκάλεσε προβλήματα και ζημιές στο Δήμο Παλαμά (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 25.06.2026 | 13:07
Αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες και στα Λύκεια της Λάρισας (ΦΩΤΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 25.06.2026 | 21:34
Αύριο Παρασκευή η υπόθεση πληρωμών, ok οι προσομοιώσεις, ΦΕΚ για 8 eco-schemes οι μισοί στα οικολογικά - ΛΑΡΙΣΑ | 25.06.2026 | 08:29
Επτά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΕΛΛΑΔΑ | 25.06.2026 | 07:58
Καλλιθέα: 17χρονος νεκρός από μαχαιριά στην καρδιά μετά από άγρια ομαδική συμπλοκή – 14 προσαγωγές από την ΕΛ.ΑΣ











































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed