ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Αγροτικά μπλόκα: Σκληραίνει τη στάση της η κυβέρνηση -Δικογραφίες για όσους παρακωλύουν τις συγκοινωνίες
Δικογραφίες θα σχηματίζονται, σύμφωνα με πληροφορίες, για αγρότες που μπλοκάρουν τις συγκοινωνίες

Δικογραφίες θα σχηματίζονται, σύμφωνα με πληροφορίες, για αγρότες που μπλοκάρουν τις συγκοινωνίες.
Σε οποιαδήποτε περιοχή διαπιστώνεται από τους αστυνομικούς ότι διαπράττεται παρακώλυση συγκοινωνιών και διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών μετά από επικοινωνία με τους κατά τόπους αρμόδιους εισαγγελείς σχηματίζονται δικογραφίες.
Οι αγρότες έκλεισαν επ- αόριστον το τελωνείο του Προμαχώνα για τα φορτηγά -Μπλόκο και στο τελωνείο Ευζώνων
Στις 13:00 έκλεισε το τελωνείο του Προμαχώνα, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, τόσο για την είσοδο όσο και για την έξοδο.
Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό πότε θα ξανανοίξει, όπως ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέλος της συντονιστικής επιτροπής αγώνα.
Παρά το κλείσιμο, εξακολουθεί να επιτρέπεται η διέλευση σε Ι.Χ., λεωφορεία και ασθενοφόρα, ώστε να εξασφαλίζεται η βασική κυκλοφορία και οι επείγουσες μετακινήσεις. Οι αρχές και οι εμπλεκόμενοι φορείς παρακολουθούν την κατάσταση και ενημερώνουν συνεχώς για τυχόν αλλαγές.
Τα αιτήματα των αγροτών
Υπενθυμίζεται ότι το αγροκτηνοτροφικό μπλόκο στο τελωνείο του Προμαχώνα στήθηκε, χθες το απόγευμα. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν μελισσοκόμοι και εκπρόσωποι φορέων από άλλα εργατικά σωματεία.
Στα αιτήματά τους περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η άμεση καταβολή καθυστερούμενων ενισχύσεων και αποζημιώσεων, η μείωση του κόστους παραγωγής και η στήριξη των πληγέντων από την ευλογιά κτηνοτρόφων, οι οποίοι, όπως επισημαίνουν, βρίσκονται σε οριακό σημείο ως προς τη συνέχιση της δραστηριότητάς τους.
Έκλεισε το τελωνείο των Ευζώνων στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία
Λίγα λεπτά μετά τις 13.30, οι αγρότες του δήμου Παιονίας και της ευρύτερης περιοχής, μαζί με τους συναδέλφους τους από τα Γιαννιτσά έκλεισαν το τελωνείο Ευζώνων, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία, τόσο στην είσοδο όσο και στην έξοδο.
Παρά τον αποκλεισμό, οι αγρότες του μπλόκου Ευζώνων επιτρέπουν, τουλάχιστον προς το παρόν, τη διέλευση φορτηγών που μεταφέρουν ελληνικά προϊόντα, καθώς και οχημάτων για έκτακτες περιπτώσεις.
Υπενθυμίζεται ότι αγρότες από τα Γιαννιτσά του νομού Πέλλας έφτασαν στο τελωνείο των Ευζώνων λίγα λεπτά πριν από τη μία μετά το μεσημέρι, με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους οχήματα.
Αυτήν την ώρα πραγματοποιείται γενική συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν συλλογικά τη μορφή και την κλιμάκωση της κινητοποίησής τους, καθορίζοντας και τα επόμενα βήματα για την εκπροσώπηση των αιτημάτων τους.
Φλώρινα: Αγρότες έστησαν μπλόκο στο τελωνείο της Νίκης - Κλειστός ο δρόμος στον κόμβο Φιλώτα
Στο τελωνείο της Νίκης, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία έστησαν μπλόκο αγρότες από τη Φλώρινα και την ευρύτερη περιοχή και πραγματοποίησαν συμβολικό αποκλεισμό μίας ώρας -από τη μία μετά το μεσημέρι.
Νωρίτερα είχε προηγηθεί μηχανοκίνητη πορεία των αγροτών στο κέντρο της Φλώρινας με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους οχήματα. Το μπλόκο στο τελωνείο της Νίκης θα ενισχυθεί τις επόμενες ώρες από αγρότες και κτηνοτρόφους που από τις 2/12 έχουν στήσει μπλόκο στον κόμβο Φιλώτα, στη διασταύρωση του κάθετου άξονα Κοζάνης - Φλώρινας.
Οι συμμετέχοντες στο αγροτικό μπλόκο στον κόμβο Φιλώτα έχουν αποκλείσει τον δρόμο από τη μία το μεσημέρι και είναι «άγνωστο το πότε θα ανοίξουμε», όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μέλος της συντονιστικής επιτροπής αγώνα.
Πηγή: iefimerida.gr
- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 23.03.2026 | 21:53
Δολοφονία τραγουδιστή στην Καρδίτσα: «Δεν ξέρουμε γιατί τον σκότωσαν, ήταν από τα καλύτερα παιδιά» λέει η οικογένειά του - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 23.03.2026 | 20:26
Μουζάκι: 67χρονος στη Μαγούλα έχασε τη ζωή όταν έπεσε από δέντρο κατά τη διάρκεια εργασιών - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 23.03.2026 | 19:56
Λέσβος: Αποζημιώσεις για το γάλα μετά τον αφθώδη πυρετό -Παρέμβαση κυβέρνησης και δεσμεύσεις Τσιάρα - ΒΟΛΟΣ | 23.03.2026 | 19:31
Πολίτες ακινητοποίησαν τον τσαντάκια που επιτέθηκε σε πεζή στην Κωνσταντά – Ζητούσε συγγνώμη μετά - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 23.03.2026 | 19:21
Επιδότηση 15% στα τιμολόγια λιπασμάτων Απριλίου-Μαΐου, 15 εκατ. ευρώ το μπάτζετ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 23.03.2026 | 19:10
Δείτε πίνακες και παραδείγματα με τα μέτρα για fuel pass, diesel κίνησης και ακτοπλοϊκά εισιτήρια - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 23.03.2026 | 19:00
Γιώργος Τσιτόγλου: Ο 17χρονος τον μαχαίρωσε επειδή διαφώνησαν στην τιμή αγοράς ναρκωτικών - ΛΑΡΙΣΑ | 23.03.2026 | 18:49
Πρόεδροι Δικηγορικών Συλλόγων: Η Πολιτεία να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την απρόσκοπτη πρόοδο της δίκης των Τεμπών
- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 23.03.2026 | 14:34
Στα δικαστήρια οι ανήλικοι για τη δολοφονία του Καρδιτσιώτη τραγουδιστή (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 23.03.2026 | 19:00
Γιώργος Τσιτόγλου: Ο 17χρονος τον μαχαίρωσε επειδή διαφώνησαν στην τιμή αγοράς ναρκωτικών - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 23.03.2026 | 16:37
Τετάρτη και Παρασκευή θα απολογηθούν οι ανήλικοι δράστες για τη δολοφονία του 51χρονου Καρδιτσιώτη τραγουδιστή - ΛΑΡΙΣΑ | 23.03.2026 | 13:11
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 23.03.2026 | 13:23
Αναβολή για 1η Απριλίου στη δίκη των Τεμπών μετά τις έντονες διαμαρτυρίες για τη χωρητικότητα της αίθουσας (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 23.03.2026 | 16:20
Διεκόπη για 1η Απριλίου η δίκη για τα Τέμπη -Ένταση, αιτήματα αλλαγής αίθουσας, «αίσχος, ντροπή» φώναζαν συγγενείς (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 23.03.2026 | 10:28
Με διαμαρτυρίες για τη χωρητικότητα της αίθoυσας και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ξεκίνησε η δίκη των Τεμπών (ΦΩΤΟ+video) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 23.03.2026 | 20:26
Μουζάκι: 67χρονος στη Μαγούλα έχασε τη ζωή όταν έπεσε από δέντρο κατά τη διάρκεια εργασιών












































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed