ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Κ. Τσιάρας: Ομαλοποιούνται οι πληρωμές προς τους αγρότες
Έχουν δοθεί ήδη ποσά για τέσσερα προγράμματα συνολικού ύψους 500 εκατ. Ευρώ

«Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι – το έχουμε αποδείξει», ανέφερε στο Alpha Radio ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας σχολιάζοντας τοποθετήσεις αγροτών που δεν επιθυμούν συνάντηση.
Παρά τις δυσκολίες, ο κ. Τσιάρας σημείωσε, ότι το ΥΠΑΑΤ έχει διατηρήσει σταθερά ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με τους αγρότες που βρίσκονται σε κινητοποίηση. «Έχουμε πει πολλές φορές ότι η πόρτα του διαλόγου είναι πάντα ανοιχτή. Έχουμε συναντηθεί με πολλούς φορείς και συλλόγους και είμαστε εδώ για να δούμε με σοβαρότητα και ρεαλισμό ποια ζητήματα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και ποια είναι τα περιθώρια για οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση» υπογράμμισε.
Σχετικά με τις πληρωμές δήλωσε ότι «ομαλοποιούνται», επισημαίνοντας πως «έχουν δοθεί ήδη ποσά για τέσσερα προγράμματα που συνολικά αγγίζουν τα 500 εκατομμύρια ευρώ».
Για το Μέτρο 23 σημείωσε ότι η πληρωμή του έχει προγραμματισθεί για την ερχόμενη εβδομάδα. Είπε επίσης ότι γίνεται προσπάθεια ώστε η βασική ενίσχυση να εξοφληθεί πριν από τα Χριστούγεννα, όπως και οι εκκρεμότητες προηγούμενου έτους. Παράλληλα, «οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ θα πληρωθούν για πρώτη φορά εντός του ίδιου έτους και όχι του επόμενου», με συνολικό ποσό 120 εκατ. ευρώ.
«Είναι ποσά που θα ξεπεράσουν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ» τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι στόχος είναι «να μπούμε σε μια περίοδο ομαλοποίησης όλων των προβλημάτων του προηγούμενου διαστήματος».
Για την παρακράτηση από τον ΕΛΓΑ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τόνισε ότι «όλοι οι παραγωγοί που είδαν παρακράτηση, έχουν υπογράψει προκειμένου να γίνει», ενώ όσοι δεν υπέγραψαν «καλούνται να πληρώσουν την ασφαλιστική τους εισφορά μέχρι τις 30/03/2026».
Αναφερόμενος στο πρόγραμμα ΓΑΙΑ, σημείωσε ότι λόγω της ανησυχίας που εκφράστηκε από τον αγροτικό κόσμο «ο πρωθυπουργός ζήτησε να εξετάσουμε την παράταση της δεσμευμένης τιμής», μια διαδικασία που «θα εξεταστεί συνολικά από την κυβέρνηση».
Τέλος, για τον ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο επισήμανε ότι «η κυβέρνηση έκανε κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν: Νομοθέτησε την επιστροφή χωρίς πλαφόν στο ποσό. Η κυβέρνηση επιστρέφει τα χρήματα στους αγρότες και ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε στην επιστροφή συν 50%», αυξάνοντας το αρχικό πλαφόν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 05.03.2026 | 16:21
Κουρέτας: Αν υπήρχε το σύστημα που φτιάξαμε στον Daniel, θα είχαν σωθεί άνθρωποι που πνίγηκαν άδικα - ΔΙΕΘΝΗ | 05.03.2026 | 14:15
Το Ιράν προειδοποιεί ότι οι χώρες της ΕΕ θα «πληρώσουν το τίμημα» αν παραμείνουν σιωπηλές με τον πόλεμο - ΔΙΕΘΝΗ | 05.03.2026 | 14:08
H Ισπανία στέλνει τελικά στην Κύπρο την φρεγάτα «Χριστόφορος Κολόμβος», το πιο σύγχρονο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού της - ΛΑΡΙΣΑ | 05.03.2026 | 14:03
Δήμος Τεμπών: Συνάντηση με Κατσαφάδο για τις αποκαταστάσεις σε υποδομές και παραλιακό μέτωπο - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 05.03.2026 | 13:57
Χρ. Δήμας: Οι εργασίες στο δρόμο Μουζάκι - Λ. Πλαστήρα θα ξεκινήσουν με την ολοκλήρωση των μελετών (ΦΩΤΟ) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 05.03.2026 | 13:51
Γέμισαν μαθητές Λυκείου τα δικαστήρια Λάρισας για τη βιωματική δράση της εικονικής δίκης (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 05.03.2026 | 13:04
Εικονική δίκη στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας με πρωταγωνιστές μαθητές (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 05.03.2026 | 13:02
Ημερίδα για την προσαρμογή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην κλιματική αλλαγή (ΦΩΤΟ)
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 04.03.2026 | 10:00
Ενημέρωση Τακούδη για τους αγρότες: πότε περιμένουμε βροχές στη Θεσσαλία-δεν διαφαίνεται παγετός - ΛΑΡΙΣΑ | 05.03.2026 | 12:51
Στη Λάρισα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης - ΛΑΡΙΣΑ | 05.03.2026 | 08:38
Οκτώ Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 04.03.2026 | 18:42
Προ των πυλών νέα κακοκαιρία: Η Θεσσαλία στις περιοχές όπου αναμένονται έντονα φαινόμενα το επόμενο 24ωρο - ΛΑΡΙΣΑ | 04.03.2026 | 09:09
Έξι Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 04.03.2026 | 10:14
Επίσκεψη περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημ. Κουρέτα στον Δήμο Κιλελέρ (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 04.03.2026 | 10:18
Καλλιτεχνικό αφιέρωμα στους πελαργούς από τις Daughters of Penelope «Αγλαονίκη» (ΦΩΤΟ) - ΕΛΛΑΔΑ | 04.03.2026 | 11:01
Έκλεισε ο εναέριος χώρος της Κύπρου - Απογειώθηκαν από Πάφο τα ελληνικά F-16 για αναχαίτιση









































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed