ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καμπανάκι κινδύνου για την κακοκαιρία – Σε επιφυλακή η Θεσσαλία για ακραίες βροχοπτώσεις-κίνδυνος πλημμυρών
Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων

Καθολικό προειδοποιητικό σήμα εκπέμπουν οι μετεωρολόγοι για την επερχόμενη κακοκαιρία, η οποία ήδη από σήμερα κάνει αισθητή την παρουσία της με επίμονες βροχές και αναμένεται να κορυφωθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή. Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας κάνει λόγο για «πανελλαδική κακοκαιρία με ισχυρές καταιγίδες και αδιάκοπες βροχές για 72 ώρες», επισημαίνοντας αυξημένο κίνδυνο για πλημμυρικά επεισόδια και κατολισθήσεις σε μεγάλο τμήμα της χώρας.
Στη Θεσσαλία, οι μεγαλύτερες ποσότητες βροχής εκτιμάται ότι θα σημειωθούν κυρίως στους Δήμους Αγιάς, Τεμπών, Ζαγοράς–Μουρεσίου, ενώ ακολουθούν περιοχές του Δήμου Αλμυρού. Οι Σποράδες – Σκιάθος και Σκόπελος – θα επηρεαστούν, αλλά με μικρότερη ένταση από ό,τι αναμενόταν αρχικά. Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων, Άννα Μαρία Παπαδημητρίου, χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη στη Λάρισα, όπου εξετάστηκε ο βαθμός ετοιμότητας των Δήμων και χαρτογραφήθηκαν τα σημεία μεγαλύτερης επικινδυνότητας.
Η Περιφέρεια έχει επικαιροποιήσει τον κατάλογο εργολάβων ανά περιοχή και έχει ζητήσει αυξημένη ετοιμότητα για άμεση επέμβαση όπου χρειαστεί. Παρά τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στους χειμάρρους, το έλλειμμα έργων ορεινής υδρονομίας, εξακολουθεί να αποτελεί κρίσιμο ζήτημα. Όπως τονίστηκε, η εγκατάσταση της ΤΕΡΝΑ στη Ζαγορά σηματοδοτεί την έναρξη έργων με ορίζοντα ολοκλήρωσης τουλάχιστον διετίας, γεγονός που διατηρεί την ανησυχία για το οδικό δίκτυο και τις γέφυρες ενόψει νέων έντονων φαινομένων.
Η πορεία και η ένταση της κακοκαιρίας θα επανεκτιμηθούν ως προς την κίνηση του βαρομετρικού χαμηλού, με τους ειδικούς να τονίζουν ότι η ακρίβεια των προβλέψεων αυξάνεται όσο πλησιάζει το φαινόμενο.

- ΛΑΡΙΣΑ | 19.03.2026 | 20:03
Εκδήλωση στη Λάρισα με θέμα τη γυναικεία επιχειρηματικότητα (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 19.03.2026 | 19:53
Κουρέτας: «Συνειδητή επιλογή για μας η επένδυση στον πολιτισμό» - ΛΑΡΙΣΑ | 19.03.2026 | 19:44
«Από το Γράμμο στην Τασκένδη» – Εκδήλωση στο Μουσείο Αντίστασης στη Λάρισα (ΦΩΤΟ) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 19.03.2026 | 19:32
Τα 790 μέτρα πλησιάζει η στάθμη της λίμνης Πλαστήρα – ανέβηκε 5,5 μέτρα μετά τη λήξη της αρδευτικής περιόδου - ΒΟΛΟΣ | 19.03.2026 | 19:14
Διαμαρτυρία υγειονομικών στο Νοσοκομείο Βόλου για μισθούς, προσλήψεις και ωράρια (video) - ΒΟΛΟΣ | 19.03.2026 | 19:11
Ημέρα Καριέρας: Γέφυρα με την αγορά εργασίας το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - ΒΟΛΟΣ | 19.03.2026 | 19:08
Βόλος: Σοβαρός τραυματισμός ηλικιωμένου σε αφύλακτα έργα στην Ερμού - ΛΑΡΙΣΑ | 19.03.2026 | 19:05
«Daniel»: Εκτός αποζημιώσεων δενδροπαραγωγοί στον Δήμο Τεμπών για καταστροφές από φερτά υλικά
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 18.03.2026 | 09:04
Δέκα γαλάζιοι βουλευτές στη νέα λίστα της Κοβέσι για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ-και Θεσσαλοί ανάμεσά τους; - ΛΑΡΙΣΑ | 18.03.2026 | 12:02
Απεβίωσε σε ηλικία 52 ετών η Αγορίτσα Κανέλα - ΛΑΡΙΣΑ | 18.03.2026 | 08:53
Τρεις Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΕΛΛΑΔΑ | 19.03.2026 | 09:16
Τραγωδία στην Ξυνιάδα Δομοκού: Νεκρός 21χρονος οδηγός σε μετωπική σύγκρουση με λεωφορείο - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 18.03.2026 | 11:56
Mαρτιάτικο χιόνι στα μεγαλύτερα υψόμετρα των ορεινών του Ν. Καρδίτσας (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 18.03.2026 | 12:19
Τακούδης-επικαιροποίηση: Ισχυρές βροχές αύριο στα πεδινά Καρδίτσας, Τρικάλων και κεντρικό Πήλιο οφείλουν να προβληματίσουν - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 19.03.2026 | 08:53
Ο πιο επικίνδυνος δρόμος της χώρας ενώνει τη Θεσσαλία με την Ήπειρο - ΛΑΡΙΣΑ | 19.03.2026 | 09:01
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή












































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed