ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ
Πούτιν: Αν η Ευρώπη θέλει πόλεμο τώρα, η Ρωσία είναι έτοιμη
Ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε τους Ευρωπαίους ηγέτες ότι «εμποδίζουν» τις προτάσεις των ΗΠΑ

Ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε τους Ευρωπαίους ηγέτες ότι «εμποδίζουν» τις προτάσεις των ΗΠΑ και ότι «δεν έχουν ειρηνική ατζέντα»
Η Ρωσία δεν σκοπεύει να πολεμήσει με ευρωπαϊκές χώρες, αλλά εάν η Ευρώπη ξεκινήσει πόλεμο, η Ρωσία είναι «έτοιμη τώρα» διαμήνυσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, που πρόσθεσε μάλιστα ότι σε μια τέτοια περίπτωση, η Μόσχα δεν θα έχει «κανέναν για να διαπραγματευτεί».
Ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε τους Ευρωπαίους ηγέτες ότι «δεν έχουν ειρηνική ατζέντα» και απέρριψε τις προτάσεις τους ως «μη αποδεκτές». Όπως υποστήριξε, οι Ευρωπαίοι αποκόπηκαν από μόνοι τους από τις συνομιλίες.
Σύμφωνα με τον Πούτιν, οι Ευρωπαίοι εμποδίζουν την αμερικανική διοίκηση και τον Ντόναλντ Τραμπ στις προσπάθειες να επιτύχουν μια συμφωνία ειρήνης μέσω διαπραγματεύσεων και «είναι με την πλευρά του πολέμου».
Οι νέες προειδοποιήσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν ήρθαν λίγο πριν ξεκινήσει η συνάντησή του στο Κρεμλίνο με αμερικανική αντιπροσωπεία με θέμα το ουκρανικό. Η αντιπροσωπεία αποτελείται μόνον από τον Ειδικό Απεσταλμένο του Ντόναλντ Τραμπ Στιβ Γουίτκοφ και τον γαμπρό του Αμερικανού προέδρου Τζάρεντ Κούσνερ.
Παράλληλα, ο Πούτιν επισήμανε ότι οι επιθέσεις σε ρωσικά τάνκερ στη Μαύρη Θάλασσα αποτελούν «πειρατεία», και προειδοποίησε με αντίποινα, καθώς όπως είπε, τυχόν συνέχισή τους δίνουν το δικαίωμα στη Μόσχα να επεκτείνει τις επιθέσεις της και σε ουκρανικά λιμάνια.
Σενάρια για συνάντηση των Αμερικανών απεσταλμένων με Ουκρανούς αξιωματούχους
Την ίδια ώρα, υψηλόβαθμη ουκρανική πηγή ανέφερε ότι μετά τις σημερινές συνομιλίες, αντιπροσωπεία του Κιέβου ενδεχομένως θα συναντηθεί αύριο Τετάρτη με την αμερικανική αποστολή των Γουίτκοφ και Κούσνερ.
«Η ουκρανική πλευρά (…) δεν το αποκλείει και είναι έτοιμη» για μια τέτοια συνάντηση, είπε στο AFP ο αξιωματούχος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, η συνάντηση θα μπορούσε να γίνει στις Βρυξέλλες, όπου αύριο θα συνεδριάσουν οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ.
- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 22.03.2026 | 17:26
Άγριο έγκλημα στην Καρδίτσα: Ο 51χρονος τραγουδιστής είχε πάει με γυναίκα σε σπίτι γνωστού του - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 22.03.2026 | 17:01
Καρδίτσα: Νέες πληροφορίες για τη δολοφονία γνωστού τραγουδιστή - Προσήχθη ένα άτομο - ΒΟΛΟΣ | 22.03.2026 | 16:38
Πατέρας και δυο γιοί από τη Ν. Ιωνία με χρυσό και αργυρά μετάλια στους πανελλήνιους αγώνες κολύμβησης masters (ΦΩΤΟ) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 22.03.2026 | 14:35
Αγριο έγκλημα στην Καρδίτσα - Νεκρός τραγουδιστής με πολλαπλές μαχαιριές στο στήθος - ΔΙΕΘΝΗ | 22.03.2026 | 14:22
Κάλεσμα Νετανιάχου στην Ευρώπη για να συμμετάσχει στον πόλεμο - «Έφτασε η ώρα να στηρίξετε το Ισραήλ» - ΛΑΡΙΣΑ | 22.03.2026 | 14:17
Μάξιμος σε σύσκεψη στα Φάρσαλα: Να αξιοποιηθεί η ευκαιρία του εθνικού διαλόγου για βιώσιμη γεωργία - ΕΛΛΑΔΑ | 22.03.2026 | 12:08
Κολώνα φωτισμού έπεσε και τραυμάτισε εξάχρονο στον Πλαταμώνα - ΕΛΛΑΔΑ | 22.03.2026 | 12:05
Λέσβος: Δεύτερη εκτροφή με αφθώδη πυρετό – Περισσότερους κτηνιάτρους ζητά η Περιφέρεια
- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 22.03.2026 | 14:35
Αγριο έγκλημα στην Καρδίτσα - Νεκρός τραγουδιστής με πολλαπλές μαχαιριές στο στήθος - ΛΑΡΙΣΑ | 21.03.2026 | 08:53
Τρεις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 22.03.2026 | 17:01
Καρδίτσα: Νέες πληροφορίες για τη δολοφονία γνωστού τραγουδιστή - Προσήχθη ένα άτομο - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 22.03.2026 | 17:26
Άγριο έγκλημα στην Καρδίτσα: Ο 51χρονος τραγουδιστής είχε πάει με γυναίκα σε σπίτι γνωστού του - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 21.03.2026 | 09:33
Σε κρίσιμη καμπή το ελληνικό βαμβάκι, όλοι βάζουν πλάτη για στήριξη της καλλιέργειας - ΛΑΡΙΣΑ | 22.03.2026 | 09:02
Τέσσερις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 21.03.2026 | 11:22
Ειδική ενίσχυση για λιπάσματα αντί του πλαφόν - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 21.03.2026 | 09:42
Τακούδης: Χειμωνιάτικο σκηνικό στη Θεσσαλία με χιόνια στα ορεινά μέχρι 3 Απρίλη -παρέλαση χωρίς βροχές












































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed