ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΡΙΚΑΛΑ
Η επόμενη ημέρα στον Ασπροπόταμο- τεράστιες ζημιές, οικισμοί αποκλεισμένοι, δρόμοι απροσπέλαστοι (ΦΩΤΟ+video)
Θυμίζει Ντάνιελ η εικόνα στην πληγείσα από την κακοκαιρία περιοχή

Μεγάλες είναι η καταστροφές στην περιοχή του Ασπροποτάμου, με χωριά να παραμένουν αποκλεισμένα παρά τις εργώδεις προσπάθειες όλη τη νύχτα και σήμερα όλη τη μέρα από τους χειριστές μηχανημάτων έργου της περιφέρειας και του Δήμου Μετεώρων για αποκατάσταση της κυκλοφορίας. Δρόμοι έχουν υποχωρήσει, σπίτια που βρίσκονται κοντά στις όχθες του Άσπρου έτοιμα να καταρρεύσουν, καταπτώσεις, κατολισθήσεις ρέματα που κατεβάζουν φερτά υλικά και εμποδίζουν τη ροή των υδάτων με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν περιοχές, συνθέτουν το σκηνικό της επόμενης ημέρας της ισχυρής βροχόπτωσης που έπληξε το τελευταίο 24ωρο την περιοχή.

Η εικόνα θυμίζει έντονα τη θεομηνία Daniel to Σεπτέμβρη του 2023 ενώ ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η αποκατάσταση των ζημιών εκείνης της περιόδου καθώς είμαστε εν αναμονή της εγκατάστασης εργολαβίας της ΤΕΡΝΑ ύψους 200 εκατ. ευρώ για την Π.Ε. Τρικάλων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από τον Αντιδήμαρχο της περιοχής τον κ. Γιάννη Γιαννούλα σήμερα το πρωί:
Στις περιοχές όπου επλήγησαν, τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα μετά τη χθεσινή σφοδρή κακοκαιρία που θύμισε «Ντάνιελ» του Σεπτεμβρίου του 2023, η οποία άφησε πίσω της, ξανά, τεράστια σημάδια καταστροφής!
Ο κ. Γιαννούλας, ο οποίος από την πρώτη στιγμή είναι εκεί, μας ανέφερε πως η περιοχή από το Παλαιοχώρι -Κρανιά έως Κονάκια ο δρόμος είναι ανοιχτός αλλά από το σημείο, Ζαραμπούκας μέχρι το Κουκουφλί και την Καλλιρόη οι δρόμοι είναι δυστυχώς απροσπέλαστοι!

Στην περιοχή, επιχειρούν μηχανήματα του Δήμου Μετεώρων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΠΕ Τρικάλων), ενώ στο σημείο της καταστροφής έσπευσαν από την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος Μετεώρων κ. Λευτέρης Αβραμόπουλος και η Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρύσα Ντιντή.
Οι καταστροφές είναι μεγάλες, τα σημάδια από τον «Ντάνιελ» νωπά και πολύ μεγάλα και πλέον θα χρειαστεί αρκετός χρόνος και πολλά χρήματα για την επούλωση τους, κάτι που το είχαμε αναφέρει και στο πρόσφατο παρελθόν.
Οι κωλυσιεργίες εκ μέρους της κεντρικής εξουσίας των υπουργείων και η έλλειψη πόρων προφανώς και δημιουργεί τεράστιες επιπτώσεις στον ορεινό όγκο του νομού , αλλά και στα πεδινά αφού τα νερά από τις πλημμύρες θα φτάσουν σε εύλογο χρονικό διάστημα και στις πόλεις όπως έχει συμβεί στο παρελθόν. Απαιτούνται γρηγορότερες παρεμβάσεις.
Διακοπές κυκλοφορίας
Με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων, η κυκλοφορία έχει διακοπεί προσωρινά στα εξής σημεία λόγω πλημμυρικών φαινομένων:
- Ε.Ο. Καλαμπάκας – Καστανιάς, από το 20ό χλμ. (γέφυρα «Τσίτος»).
- Ε.Ο. Καλαμπάκας – Ασπροποτάμου, από «Τρία Ποτάμια» έως Αγία Παρασκευή.
- Επ. Ο. Καλαμπάκας – Κρύας Βρύσης, από το 2ο χλμ. έως το 22ο χλμ. της Ε.Ο. Τρικάλων – Ιωαννίνων.
- Τ.Κ. Παλαιοχωρίου, από το 28ο χλμ. έως τον οικισμό.
- Πεζογέφυρες πόλης Τρικάλων: Αγίου Κωνσταντίνου, «Πελέκη»/Αγίου Στεφάνου και Κουτσομηλίων.
Οι αρχές απευθύνουν έκκληση για προσοχή, καθώς τα φαινόμενα βρίσκονται σε εξέλιξη και υπάρχει πιθανότητα νέων προβλημάτων ενώ η παρακολούθηση της στάθμης των ποταμών συνεχίζεται.
Δείτε εικόνες και βίντεο:








- ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 00:33
Λάρισα: Άντρας σε κατάσταση αμόκ επιτέθηκε και έβριζε περαστικούς στο κέντρο της πόλης - ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 00:09
Στουρνάρας στο δείπνο του ΣΘΕΒ: Η ελληνική οικονομία βαδίζει στο σωστό δρόμο σε ένα χαοτικό διεθνές περιβάλλον - ΛΑΡΙΣΑ | 22.01.2026 | 19:29
Δήμος Λαρισαίων: Δωρεά στο Εργαστήριο Πυρηνικής Ιατρικής του ΠΓΝΛ από τη ΔΕΥΑΛ - ΤΡΙΚΑΛΑ | 22.01.2026 | 19:27
Στο αλπικό Περτούλι - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 22.01.2026 | 19:23
Δύο καθηγητές Κτηνιατρικής με διαφορετική άποψη για το εμβόλιο ευλογιάς (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.01.2026 | 18:48
Στα μεγάλα έργα που ολοκληρώνονται το 2026 το βόρειο τμήμα του Ε-65 – Το πλάνο για τη σιδηροδρομική γραμμή Δομοκός-Λάρισα - ΒΟΛΟΣ | 22.01.2026 | 18:30
Ενισχυμένο κατά 6,5% το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Θεσσαλίας 2026-2030, ύψους 256 εκατ. ευρώ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | 22.01.2026 | 18:09
Όσκαρ 2026: Tέσσερις υποψηφιότητες για την Bugonia του Γιώργου Λάνθιμου, δείτε αναλυτικά ανά κατηγορία
- ΛΑΡΙΣΑ | 22.01.2026 | 11:40
Έφυγαν από τη ζωή πέντε Λαρισαίοι - ΛΑΡΙΣΑ | 22.01.2026 | 12:35
Θλίψη στα παράλια της Λάρισας – Ιδιοκτήτης ταβέρνας έφυγε από την ζωή στα 56 του - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 22.01.2026 | 14:28
Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου για τα μέτρα αντιμετώπισης της ευλογιάς -Τι ισχύει, σε 10 ερωτήσεις και απαντήσεις - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.01.2026 | 10:53
30 μήνες μετά τον Daniel, τα έργα που υποσχέθηκε η Κυβέρνηση για τη Θεσσαλία, δεν έχουν προχωρήσει - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 22.01.2026 | 11:31 | video
Ξεπέρασε το ένα μέτρο το χιόνι στα χωριά της Λίμνης Πλαστήρα-ανοιχτοί οι δρόμοι (ΦΩΤΟ+video) - ΔΙΕΘΝΗ | 22.01.2026 | 09:56
Μητέρα δέκα παιδιών κρατούσε γυναίκα φυλακισμένη στο σπίτι της για 25 χρόνια – Πώς αποκαλύφθηκε η φρίκη - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 22.01.2026 | 19:23
Δύο καθηγητές Κτηνιατρικής με διαφορετική άποψη για το εμβόλιο ευλογιάς (video) - ΒΟΛΟΣ | 22.01.2026 | 09:48
Μαγνησία: Πτώση βράχου στην Τσαγκαράδα – Κατολισθήσεις στην Άφησσο







































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed
