ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΡΙΚΑΛΑ
Η επόμενη ημέρα στον Ασπροπόταμο- τεράστιες ζημιές, οικισμοί αποκλεισμένοι, δρόμοι απροσπέλαστοι (ΦΩΤΟ+video)
Θυμίζει Ντάνιελ η εικόνα στην πληγείσα από την κακοκαιρία περιοχή

Μεγάλες είναι η καταστροφές στην περιοχή του Ασπροποτάμου, με χωριά να παραμένουν αποκλεισμένα παρά τις εργώδεις προσπάθειες όλη τη νύχτα και σήμερα όλη τη μέρα από τους χειριστές μηχανημάτων έργου της περιφέρειας και του Δήμου Μετεώρων για αποκατάσταση της κυκλοφορίας. Δρόμοι έχουν υποχωρήσει, σπίτια που βρίσκονται κοντά στις όχθες του Άσπρου έτοιμα να καταρρεύσουν, καταπτώσεις, κατολισθήσεις ρέματα που κατεβάζουν φερτά υλικά και εμποδίζουν τη ροή των υδάτων με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν περιοχές, συνθέτουν το σκηνικό της επόμενης ημέρας της ισχυρής βροχόπτωσης που έπληξε το τελευταίο 24ωρο την περιοχή.

Η εικόνα θυμίζει έντονα τη θεομηνία Daniel to Σεπτέμβρη του 2023 ενώ ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η αποκατάσταση των ζημιών εκείνης της περιόδου καθώς είμαστε εν αναμονή της εγκατάστασης εργολαβίας της ΤΕΡΝΑ ύψους 200 εκατ. ευρώ για την Π.Ε. Τρικάλων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από τον Αντιδήμαρχο της περιοχής τον κ. Γιάννη Γιαννούλα σήμερα το πρωί:
Στις περιοχές όπου επλήγησαν, τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα μετά τη χθεσινή σφοδρή κακοκαιρία που θύμισε «Ντάνιελ» του Σεπτεμβρίου του 2023, η οποία άφησε πίσω της, ξανά, τεράστια σημάδια καταστροφής!
Ο κ. Γιαννούλας, ο οποίος από την πρώτη στιγμή είναι εκεί, μας ανέφερε πως η περιοχή από το Παλαιοχώρι -Κρανιά έως Κονάκια ο δρόμος είναι ανοιχτός αλλά από το σημείο, Ζαραμπούκας μέχρι το Κουκουφλί και την Καλλιρόη οι δρόμοι είναι δυστυχώς απροσπέλαστοι!

Στην περιοχή, επιχειρούν μηχανήματα του Δήμου Μετεώρων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΠΕ Τρικάλων), ενώ στο σημείο της καταστροφής έσπευσαν από την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος Μετεώρων κ. Λευτέρης Αβραμόπουλος και η Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρύσα Ντιντή.
Οι καταστροφές είναι μεγάλες, τα σημάδια από τον «Ντάνιελ» νωπά και πολύ μεγάλα και πλέον θα χρειαστεί αρκετός χρόνος και πολλά χρήματα για την επούλωση τους, κάτι που το είχαμε αναφέρει και στο πρόσφατο παρελθόν.
Οι κωλυσιεργίες εκ μέρους της κεντρικής εξουσίας των υπουργείων και η έλλειψη πόρων προφανώς και δημιουργεί τεράστιες επιπτώσεις στον ορεινό όγκο του νομού , αλλά και στα πεδινά αφού τα νερά από τις πλημμύρες θα φτάσουν σε εύλογο χρονικό διάστημα και στις πόλεις όπως έχει συμβεί στο παρελθόν. Απαιτούνται γρηγορότερες παρεμβάσεις.
Διακοπές κυκλοφορίας
Με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων, η κυκλοφορία έχει διακοπεί προσωρινά στα εξής σημεία λόγω πλημμυρικών φαινομένων:
- Ε.Ο. Καλαμπάκας – Καστανιάς, από το 20ό χλμ. (γέφυρα «Τσίτος»).
- Ε.Ο. Καλαμπάκας – Ασπροποτάμου, από «Τρία Ποτάμια» έως Αγία Παρασκευή.
- Επ. Ο. Καλαμπάκας – Κρύας Βρύσης, από το 2ο χλμ. έως το 22ο χλμ. της Ε.Ο. Τρικάλων – Ιωαννίνων.
- Τ.Κ. Παλαιοχωρίου, από το 28ο χλμ. έως τον οικισμό.
- Πεζογέφυρες πόλης Τρικάλων: Αγίου Κωνσταντίνου, «Πελέκη»/Αγίου Στεφάνου και Κουτσομηλίων.
Οι αρχές απευθύνουν έκκληση για προσοχή, καθώς τα φαινόμενα βρίσκονται σε εξέλιξη και υπάρχει πιθανότητα νέων προβλημάτων ενώ η παρακολούθηση της στάθμης των ποταμών συνεχίζεται.
Δείτε εικόνες και βίντεο:








- ΕΛΛΑΔΑ | 06.12.2025 | 22:56
Τραγικό: Κατέρρευσε ο κτηνοτρόφος που αποχαιρέτησε με δάκρυα τα 450 πρόβατά του, νοσηλεύεται στα Γιαννιτσά με εγκεφαλικό - ΕΛΛΑΔΑ | 06.12.2025 | 22:40
Επεισόδια στην πορεία για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο στο κέντρο της Αθήνας - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 06.12.2025 | 22:35
Έφτασε η ώρα του Μέτρου 23, ακολουθεί η βιολογική κτηνοτροφία 2024 – Εξόφληση Βασικής πριν τις γιορτές υπόσχεται ο Τσιάρας - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 06.12.2025 | 22:30
Προβλήματα στο Παλαιοκκλήσι από την κακοκαιρία - ΒΟΛΟΣ | 06.12.2025 | 21:47
Προβλήματα στον δρόμο Χάνια – Δράκεια και υπερχείλιση τάφρου στο Στεφανοβίκειο από τη συνεχιζόμενη βροχόπτωση - ΒΟΛΟΣ | 06.12.2025 | 21:44
Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Θέλουμε τον Παγασητικό ζωντανό και καθαρό» – Θέση ενάντια στο LNG στις εκδηλώσεις για τον Αγιο Νικόλαο - ΒΟΛΟΣ | 06.12.2025 | 21:40
Βόλος: «Έβρεξε» σοβάδες στο κέντρο της πόλης - Τμήμα μπαλκονιού αποκολλήθηκε και έπεσε πάνω σε ΙΧ - ΕΛΛΑΔΑ | 06.12.2025 | 21:37
Ζάκυνθος: Αδέσποτος ο σκύλος που σκότωσε τον 2χρονο - «Πάει το παιδάκι μου» είπε ο πατέρας
- ΛΑΡΙΣΑ | 06.12.2025 | 09:45
Ζουν ξανά τον εφιάλτη του Ντάνιελ: προβλήματα με γέφυρα Ενιπέα στο Ευίδριο, υπερχείλισε ο Ταμπάκος- έπεσε η διάβαση Αμπελιάς - ΛΑΡΙΣΑ | 06.12.2025 | 11:13
Ιανός, Ντάνιελ, Ηλίας και τώρα Βύρων-στο ίδιο έργο θεατές και απροστάτευτοι οι κάτοικοι Ευιδρίου, Υπέρειας (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 06.12.2025 | 09:14
Κακοκαιρία Byron: Υπερχείλισε ο Ενιπέας , ήχησε το 112 για εκκένωση της Υπέρειας -Άλλοι 5 οικισμοί σε ετοιμότητα - ΛΑΡΙΣΑ | 06.12.2025 | 14:03
Στο μπλόκο της Νίκαιας ο Κουτσούμπας – Μήνυμα στήριξης στους αγρότες (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 06.12.2025 | 10:22
Στα όριά του ο Γκουσμπασανιώτης πλημμυρικά φαινόμενα και στη Χάλκη (ΦΩΤΟ+video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 06.12.2025 | 09:20
Τακούδης: μεγάλα τα ύψη βροχής στη Θεσσαλία- ήταν μικρός Daniel (πίνακας) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 06.12.2025 | 12:10
Προβλήματα στο Ν. Καρδίτσας από την κακοκαιρία Byron, σε επιφυλακή οι τοπικές αρχές - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 06.12.2025 | 16:27
Κακοκαιρία: Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου – Μέχρι πότε θα συνεχιστούν τα φαινόμενα στη Θεσσαλία














































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed