ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΡΙΚΑΛΑ
Η επόμενη ημέρα στον Ασπροπόταμο- τεράστιες ζημιές, οικισμοί αποκλεισμένοι, δρόμοι απροσπέλαστοι (ΦΩΤΟ+video)
Θυμίζει Ντάνιελ η εικόνα στην πληγείσα από την κακοκαιρία περιοχή

Μεγάλες είναι η καταστροφές στην περιοχή του Ασπροποτάμου, με χωριά να παραμένουν αποκλεισμένα παρά τις εργώδεις προσπάθειες όλη τη νύχτα και σήμερα όλη τη μέρα από τους χειριστές μηχανημάτων έργου της περιφέρειας και του Δήμου Μετεώρων για αποκατάσταση της κυκλοφορίας. Δρόμοι έχουν υποχωρήσει, σπίτια που βρίσκονται κοντά στις όχθες του Άσπρου έτοιμα να καταρρεύσουν, καταπτώσεις, κατολισθήσεις ρέματα που κατεβάζουν φερτά υλικά και εμποδίζουν τη ροή των υδάτων με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν περιοχές, συνθέτουν το σκηνικό της επόμενης ημέρας της ισχυρής βροχόπτωσης που έπληξε το τελευταίο 24ωρο την περιοχή.

Η εικόνα θυμίζει έντονα τη θεομηνία Daniel to Σεπτέμβρη του 2023 ενώ ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η αποκατάσταση των ζημιών εκείνης της περιόδου καθώς είμαστε εν αναμονή της εγκατάστασης εργολαβίας της ΤΕΡΝΑ ύψους 200 εκατ. ευρώ για την Π.Ε. Τρικάλων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από τον Αντιδήμαρχο της περιοχής τον κ. Γιάννη Γιαννούλα σήμερα το πρωί:
Στις περιοχές όπου επλήγησαν, τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα μετά τη χθεσινή σφοδρή κακοκαιρία που θύμισε «Ντάνιελ» του Σεπτεμβρίου του 2023, η οποία άφησε πίσω της, ξανά, τεράστια σημάδια καταστροφής!
Ο κ. Γιαννούλας, ο οποίος από την πρώτη στιγμή είναι εκεί, μας ανέφερε πως η περιοχή από το Παλαιοχώρι -Κρανιά έως Κονάκια ο δρόμος είναι ανοιχτός αλλά από το σημείο, Ζαραμπούκας μέχρι το Κουκουφλί και την Καλλιρόη οι δρόμοι είναι δυστυχώς απροσπέλαστοι!

Στην περιοχή, επιχειρούν μηχανήματα του Δήμου Μετεώρων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΠΕ Τρικάλων), ενώ στο σημείο της καταστροφής έσπευσαν από την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος Μετεώρων κ. Λευτέρης Αβραμόπουλος και η Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρύσα Ντιντή.
Οι καταστροφές είναι μεγάλες, τα σημάδια από τον «Ντάνιελ» νωπά και πολύ μεγάλα και πλέον θα χρειαστεί αρκετός χρόνος και πολλά χρήματα για την επούλωση τους, κάτι που το είχαμε αναφέρει και στο πρόσφατο παρελθόν.
Οι κωλυσιεργίες εκ μέρους της κεντρικής εξουσίας των υπουργείων και η έλλειψη πόρων προφανώς και δημιουργεί τεράστιες επιπτώσεις στον ορεινό όγκο του νομού , αλλά και στα πεδινά αφού τα νερά από τις πλημμύρες θα φτάσουν σε εύλογο χρονικό διάστημα και στις πόλεις όπως έχει συμβεί στο παρελθόν. Απαιτούνται γρηγορότερες παρεμβάσεις.
Διακοπές κυκλοφορίας
Με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων, η κυκλοφορία έχει διακοπεί προσωρινά στα εξής σημεία λόγω πλημμυρικών φαινομένων:
- Ε.Ο. Καλαμπάκας – Καστανιάς, από το 20ό χλμ. (γέφυρα «Τσίτος»).
- Ε.Ο. Καλαμπάκας – Ασπροποτάμου, από «Τρία Ποτάμια» έως Αγία Παρασκευή.
- Επ. Ο. Καλαμπάκας – Κρύας Βρύσης, από το 2ο χλμ. έως το 22ο χλμ. της Ε.Ο. Τρικάλων – Ιωαννίνων.
- Τ.Κ. Παλαιοχωρίου, από το 28ο χλμ. έως τον οικισμό.
- Πεζογέφυρες πόλης Τρικάλων: Αγίου Κωνσταντίνου, «Πελέκη»/Αγίου Στεφάνου και Κουτσομηλίων.
Οι αρχές απευθύνουν έκκληση για προσοχή, καθώς τα φαινόμενα βρίσκονται σε εξέλιξη και υπάρχει πιθανότητα νέων προβλημάτων ενώ η παρακολούθηση της στάθμης των ποταμών συνεχίζεται.
Δείτε εικόνες και βίντεο:








- ΛΑΡΙΣΑ | 30.04.2026 | 23:34
Εκτροπή οχήματος έξω από τη Λάρισα – Δύο τραυματισμένα άτομα στο νοσοκομείο - ΕΛΛΑΔΑ | 30.04.2026 | 21:42
Βοιωτία: Φωτιά σε εκκοκκιστήριο στον Ορχομενό– Συναγερμός στην Πυροσβεστική - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 30.04.2026 | 20:52
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κατατέθηκε η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για Προανακριτική κατά Λιβανού – Αραμπατζή - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 30.04.2026 | 20:47
Μετατίθεται για τις 12-10-2026 η υποχρέωση έκδοσης ψηφιακού δελτίου αποστολής για τους ελαιοπαραγωγούς - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 30.04.2026 | 20:43
ΝΙΚΗ: Νέα εκτίναξη πληθωρισμού, οι Έλληνες εγκλωβισμένοι ανάμεσα στην εμμονική κυβέρνηση Μητσοτάκη και την αμήχανη Κομισιόν - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 30.04.2026 | 20:39
Η κομβική παρέμβαση του πρώην υπουργού Αγρ. Ανάπτυξης Αλ. Κοντού για το ρόλο των συνεταιρισμών - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 30.04.2026 | 20:06
Υπάρχει ωριμότητα μελετών για το φράγμα Μουζακίου υποστηρίζει ο Ευθύμης Λέκκας (video) - ΕΛΛΑΔΑ | 30.04.2026 | 19:38
Θρήνος για τον 13χρονο που σκοτώθηκε στην Ηλεία: «Το πατίνι το έκανε δώρο η οικογένεια», λέει η γιαγιά του
- ΛΑΡΙΣΑ | 30.04.2026 | 08:53
Οκτώ Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 30.04.2026 | 12:16
Ολική ήταν η καταστροφή στην επιχείρηση μασάζ στην Κύπρου από τη χθεσινή πυρκαγιά (video) - ΕΛΛΑΔΑ | 30.04.2026 | 09:46
Καιρός: Από τα 29άρια σε «χειμωνιάτικη» Πρωτομαγιά – Βουτιά θερμοκρασίας και θυελλώδεις βοριάδες - ΒΟΛΟΣ | 30.04.2026 | 09:38
Οι σεισμοί στην Σκιάθο προβληματίζουν τους επιστήμονες: Η συσσωρευμένη ενέργεια και το ρήγμα της Ανατολίας - ΕΛΛΑΔΑ | 30.04.2026 | 18:10
Επεκτάθηκε σε πολυκατοικία η φωτιά που ξέσπασε σε κατάστημα με ανταλλακτικά στο Ίλιον, κάηκαν όλα τα διαμερίσματα - ΒΟΛΟΣ | 30.04.2026 | 09:30
Πήλιο: Ηλικιωμένη τραυματίστηκε σοβαρά ενώ έκοβε ξύλα με αλυσοπρίονο - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 30.04.2026 | 08:46
Ράλι δίχως τέλος για το πετρέλαιο: Στα 125 δολάρια το βαρέλι, ρεκόρ από το 2022 - Το δημοσίευμα που έβαλε φωτιά στις αγορές - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 30.04.2026 | 20:06
Υπάρχει ωριμότητα μελετών για το φράγμα Μουζακίου υποστηρίζει ο Ευθύμης Λέκκας (video)












































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed