ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στον εισαγγελέα παραπέμπει η ΝΔ τον «Φραπέ», αρνήθηκε να πάει στην εξεταστική -Βίαιη προσαγωγή ζήτησαν ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ
Η απόφαση του Γιώργου Ξυλούρη, επονομαζόμενου και «Φραπέ» να μην εμφανιστεί στην εξεταστική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Η απόφαση του Γιώργου Ξυλούρη, επονομαζόμενου και «Φραπέ» να μην εμφανιστεί στην εξεταστική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ έφερε την άμεση αντίδραση των βουλευτών της ΝΔ.
Οι γαλάζιοι βουλευτές που είναι μέλη της εξεταστικής επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε ανακοίνωσή τους τονίζουν πως «η Νέα Δημοκρατία θα διαβιβάσει άμεσα την υπόθεση στον Εισαγγελέα, προκειμένου να κινηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τα περαιτέρω». Σημειώνεται πως ο Γ. Ξυλούρης επικαλέστηκε το «δικαίωμα της σιωπής» στο υπόμνημα που απέστειλέ στα μέλη της εξεταστικής επιτροπής.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν τη βίαιη προσαγωγή του
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, μέλη της εξεταστικής από την πλευρά τους ζήτησαν τη βίαιη προσαγωγή του Γιώργου Ξυλούρη, υποστηρίζοντας πως δεν μπορεί να αρνηθεί την παρουσία του στην επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Τι υποστηρίζει ο «Φραπές» για την άρνησή του να πάει στην εξεταστική
Μιλώντας για το δικαίωμα του υπόπτου ή του κατηγορουμένου στη «σιωπή και μη αυτοενοχοποίηση», ο Γιώργος Ξυλούρης υποστηρίζει πως η μαρτυρική του κατάθεση ενώπιον της εξεταστικής «θα οδηγήσει με βεβαιότητα σε παραβίαση του κατ- άρθρο 6 της ΕΣΔΑ δικαιώματός μου σιωπής και μη αυτοενοχοποίησης».
Όπως αναφέρει, «εφόσον παραστώ, θα εξαναγκαστώ να απαντήσω ως μάρτυρας (καθήκον μαρτυρίας και αληθείας) σε ερωτήσεις των μελών της επιτροπής, εις των οποίων θα αναιρεθεί οποιοδήποτε δικαίωμά μου σε οποιαδήποτε μελλοντική κλήτευσή μου και κατάθεση ενώπιον των αρχών ως υπόπτου ή κατηγορουμένου».
Επιπλέον, στο υπόμνημά του σημειώνει πως τον τελευταίο καιρό, «έχει αφεθεί να διαρρεύσει» στα μίντια πλήθος εγγράφων, τα οποία τον αναφέρουν ως κατηγορούμενο ή ύποπτο για σωρεία αδικημάτων, χωρίς ο ίδιος να έχει πρόσβαση στα σχετικά έγγραφα και στοιχεία, όπως και σχετικό πόρισμα της «Αρχής Κατά Της Νομιμοποίησης Εσόδων Από Εγκληματικές Δραστηριότητες», στο οποίο επίσης, δεν έχει ακόμα πρόσβαση.
Στον εισαγγελέα στέλνει η ΝΔ τον Γ. Ξυλούρη -Η ανακοίνωση των βουλευτών
Σε δήλωσή τους οι βουλευτές της ΝΔ μέλη της εξεταστικής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ αναφέρουν πως η απόφαση του Γιώργου Ξυλούρη να μην προσέλθει στην Εξεταστική Επιτροπή τον φέρνει αντιμέτωπο με τις συνέπειες του νόμου.
«Η απόφαση του Γιώργου Ξυλούρη να μην προσέλθει στην Εξεταστική Επιτροπή τον φέρνει αντιμέτωπο με τις συνέπειες του νόμου. Η Νέα Δημοκρατία θα διαβιβάσει άμεσα την υπόθεση στον Εισαγγελέα, προκειμένου να κινηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τα περαιτέρω.
Η μη εμφάνισή του στην Επιτροπή δημιουργεί αντικειμενικά ένα κενό στην εξέταση της υπόθεσης, ωστόσο η Δικαιοσύνη είναι ο αρμόδιος θεσμός για να αξιολογήσει πλήρως τα διαθέσιμα στοιχεία. Σε κάθε περίπτωση, η διαδικασία συνεχίζεται θεσμικά και με απόλυτο σεβασμό στους κανόνες, ανεξάρτητα από την επιλογή οποιουδήποτε προσώπου να μην παρουσιαστεί».
Πηγή: iefimerida.gr

- ΛΑΡΙΣΑ | 21.11.2025 | 21:44
Θλίψη στα Φάρσαλα: Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 58 ετών ο Χαράλαμπος Αργύρης - ΛΑΡΙΣΑ | 21.11.2025 | 21:30
Προληπτική ιατρική στον Άγιο Κωνσταντίνο: Μεγάλη συμμετοχή στη νέα δράση του Δήμου Φαρσάλων - ΛΑΡΙΣΑ | 21.11.2025 | 21:26
Κόκκαλης: Οι επιχειρήσεις της Θεσσαλίας ζητούν νέο πρόγραμμα στήριξης μετά την κακοκαιρία «Daniel» - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 21.11.2025 | 21:21
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας απέρριψε από το 2024 τη μελέτη για το LNG στον Παγασητικό - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 21.11.2025 | 21:14
50 χρόνια πριν: Το πρώτο δελτίο καιρού στην ελληνική τηλεόραση από τον Καρδιτσιώτη Νίκο Καντερέ (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 21.11.2025 | 20:54
Δημήτρης Κουρέτας: «Η αυξημένη ατμοσφαιρική ρύπανση στη Θεσσαλία απαιτεί άμεση δράση» - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 21.11.2025 | 19:43
Στην Καρδίτσα το Empower Forward Women in Sports με την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη - ΒΟΛΟΣ | 21.11.2025 | 19:10
Μαγνησία: Χειροπέδες σε ζευγάρι για απάτες με εικονικές αγγελίες πώλησης αγροτικών προϊόντων μέσω διαδικτύου
- ΤΡΙΚΑΛΑ | 21.11.2025 | 14:09
Τρίκαλα: Κομμένοι δρόμοι στα δύο και αποκλεισμένα χωριά στα Μετέωρα από την κακοκαιρία - ΤΡΙΚΑΛΑ | 21.11.2025 | 16:19
Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο Δήμος Μετεώρων. Κόπηκαν δρόμοι-Έκλεισαν γέφυρες (ΦΩΤΟ +video) - ΛΑΡΙΣΑ | 21.11.2025 | 18:34
Πλήθος πιστών στη Λάρισα υποδέχτηκε αποτμήμα του Ιερού λειψάνου του Αγίου Στυλιανού (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 21.11.2025 | 14:16
Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας – Ιδιώτες Παιδίατροι: Σε έξαρση κρούσματα του ιού Κοξάκι - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 21.11.2025 | 08:27
Πληρωμή βασικής: Ανησυχία παραγωγών λόγω ιδιοκτησιακών, monitoring, τιμολογίων-35.000 από monitoring στη Θεσσαλία - ΛΑΡΙΣΑ | 21.11.2025 | 08:34
Τρεις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 21.11.2025 | 17:01
Κακοκαιρία: Κλειστή η εθνική οδός Κοζάνης – Λάρισας λόγω πτώσης βράχων - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 21.11.2025 | 08:30
K. Τσιάρας: Στα 550 εκατ. ευρώ το 70% της Βασικής που θα πληρωθεί έως τέλος Νοεμβρίου









































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed