ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Λάρισα: Σε απεργία πείνας κτηνοτρόφος έξω από το γραφείο του Χρήστου Κέλλα-– «Είμαστε άνεργοι, μας θανάτωσαν τα ζώα»
Ο αγανακτισμένος κτηνοτρόφος ζητά βοήθημα σε όσους έχασαν ζώα λόγω θανατώσεων

Σε απεργία πείνας προχώρησε ένας εκ των κτηνοτρόφων που βρέθηκαν σήμερα έξω από το πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Χρήστου Κέλλα.
Πρόκειται για τον Χρήστο Γκίζα από τον Αλμυρό Μαγνησίας ο οποίος έχει ως μοναδικό αίτημα την απόδοση ενός μηνιαίου βοηθήματος στους κτηνοτρόφους που χάσανε ζώα λόγω των θανατώσεων που επεβλήθησαν ως μέτρο εκρίζωσης της ευλογιάς των αιγοπροβάτων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Όπως σημείωσε σε δηλώσεις του ο κ. Γκίζας, «θα συνεχίσω τον αγώνα με την απεργία πείνας μέχρι να δώσουν ένα βοήθημα στον κτηνοτρόφο με θανόντα ζώα. Δεν μπορεί να θανάτωσαν τα ζώα του και να τον αφήνουν στον δρόμο, θα βοηθήσουν τους ανθρώπους αυτούς να επιβιώσουν οι οικογένειές τους και μετά όλοι μαζί θα χτίσουμε μία κτηνοτροφία να την ζηλεύει όλη η Ευρώπη».
Ο κτηνοτρόφος στην συνέχεια εξήγησε γιατί νωρίτερα το πρωί δεν υπήρξε κάποια διαπραγμάτευση με τον υφυπουργό κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης διαμαρτυρίας.
«Ζητήσανε να ανέβουνε τρία άτομα επιτροπή, για να μην διασπαστούμε εμείς ζητήσαμε να πάμε πέντε και αρνήθηκαν μετά τους είπαμε ελάτε εσείς κάτω να μιλήσουμε μπροστά σε όλο τον κόσμο ειρηνικά και ωραία αρνήθηκαν ξανά και εκεί ήταν που τους είπα ότι αν δεν κατέβουν σε μισή ώρα κάτω θα κάνω απεργία πείνας. Δεν το σεβαστήκαν. Νομίζουν ότι είναι “καπεταναίοι”, δεν είναι καπεταναίοι είναι υπηρέτες μας, το υπουργείο είναι δικό μας αυτοί είναι προσωρινοί, αν θέλουν να γίνουν μόνιμοι να βοηθήσουν την κτηνοτροφία καθώς χωρίς αυτή δεν υπάρχει πρωτογενής τομέας και χωρίς τον πρωτογενή τομέα δεν υπάρχει κράτος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γκίζας.
Προτού καταλήξει ο κτηνοτρόφος έδωσε ξεκάθαρο μήνυμα πως «εάν δεν δώσουνε στους κτηνοτρόφους ένα εισόδημα μηνιάτικο για να ζήσουν τα παιδιά τους, να πληρώσουν λογαριασμούς και πρώτες ανάγκες, ντρέπομαι να ζήσω στην Ελλάδα, προτιμώ να πεθάνω σαν Έλληνας και να με πάρει ο Θεός».




- ΛΑΡΙΣΑ | 17.03.2026 | 16:22
Ισόβια ο 22χρονος μητροκτόνος της Λάρισας για ανθρωποκτονία με δόλο - ΛΑΡΙΣΑ | 17.03.2026 | 15:35
Σήμερα και αύριο το 8ο Μαθητικό Μουσικό Φεστιβάλ στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 17.03.2026 | 15:29
Πραγματικό εργοτάξιο η πόλη της Λάρισας - Σε εξέλιξη εκτεταμένες εργασίες (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 17.03.2026 | 14:16
Η σταυροδοσία για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα ανά δήμο (Ονόματα- ψήφοι) - ΛΑΡΙΣΑ | 17.03.2026 | 13:35
«Το μήλο κάτω από τη μηλιά»: Εκδήλωση – συζήτηση επαγγελματικού προσανατολισμού στη Λάρισα - ΒΟΛΟΣ | 17.03.2026 | 13:32
Δείχνει στην ΑΓΕΤ τον δρόμο της εξόδου – Ο Ο.Λ.Β. Προειδοποιεί με αποβολή από τις λιμενικές εγκαταστάσεις - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 17.03.2026 | 13:27
Το «μονοπάτι των προσκυνητών» στο επίκεντρο του Αναπτυξιακού Προγράμματος Αγράφων (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ) - ΤΡΙΚΑΛΑ | 17.03.2026 | 13:22
Η Φαρκαδόνα στο επίκεντρο- Συνάντηση Κουρέτα με την Διοίκηση της ΕΒΕ Φαρκαδόνας
- ΤΡΙΚΑΛΑ | 16.03.2026 | 10:14
Τραγωδία: Νεκρή σε τροχαίο 27χρονη Τρικαλινή μητέρα τριών παιδιών (ΦΩΤΟ +video) - ΤΡΙΚΑΛΑ | 16.03.2026 | 16:14
Θλίψη στη Λαμία και τα Τρίκαλα για την 27χρονη μητέρα που σκοτώθηκε σε τροχαίο - ΛΑΡΙΣΑ | 16.03.2026 | 12:41
Τακούδης: Προσοχή κίνδυνος για παγετό Κυριακή ξημερώματα σε περιοχές με δέντρα στη Λάρισα (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 16.03.2026 | 09:25
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΤΡΙΚΑΛΑ | 17.03.2026 | 13:03
Βιολάντα: Αδειάζουν τα ράφια. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε», λέει ο Στέφανος Τζιωρτζιώτης - ΛΑΡΙΣΑ | 16.03.2026 | 09:41
Λάρισα: Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Δ. Χούπης στους Χαιρετισμούς στον Άγιο Αχίλλειο – Μήνυμα για Κύπρο και Ένοπλες Δυνάμεις - ΒΟΛΟΣ | 16.03.2026 | 10:05
Αλλαγή «σκηνικού» στη Θεσσαλία με βροχές σε Πήλιο και Βόλο – Έρχονται χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 16.03.2026 | 17:07
Οι 5 ευρωπαϊκές χώρες που λένε «όχι» στον Τραμπ για βοήθεια στα Στενά του Ορμούζ- η Ελλάδα ανάμεσά τους












































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed