ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Λάρισα: Σε απεργία πείνας κτηνοτρόφος έξω από το γραφείο του Χρήστου Κέλλα-– «Είμαστε άνεργοι, μας θανάτωσαν τα ζώα»
Ο αγανακτισμένος κτηνοτρόφος ζητά βοήθημα σε όσους έχασαν ζώα λόγω θανατώσεων

Σε απεργία πείνας προχώρησε ένας εκ των κτηνοτρόφων που βρέθηκαν σήμερα έξω από το πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Χρήστου Κέλλα.
Πρόκειται για τον Χρήστο Γκίζα από τον Αλμυρό Μαγνησίας ο οποίος έχει ως μοναδικό αίτημα την απόδοση ενός μηνιαίου βοηθήματος στους κτηνοτρόφους που χάσανε ζώα λόγω των θανατώσεων που επεβλήθησαν ως μέτρο εκρίζωσης της ευλογιάς των αιγοπροβάτων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Όπως σημείωσε σε δηλώσεις του ο κ. Γκίζας, «θα συνεχίσω τον αγώνα με την απεργία πείνας μέχρι να δώσουν ένα βοήθημα στον κτηνοτρόφο με θανόντα ζώα. Δεν μπορεί να θανάτωσαν τα ζώα του και να τον αφήνουν στον δρόμο, θα βοηθήσουν τους ανθρώπους αυτούς να επιβιώσουν οι οικογένειές τους και μετά όλοι μαζί θα χτίσουμε μία κτηνοτροφία να την ζηλεύει όλη η Ευρώπη».
Ο κτηνοτρόφος στην συνέχεια εξήγησε γιατί νωρίτερα το πρωί δεν υπήρξε κάποια διαπραγμάτευση με τον υφυπουργό κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης διαμαρτυρίας.
«Ζητήσανε να ανέβουνε τρία άτομα επιτροπή, για να μην διασπαστούμε εμείς ζητήσαμε να πάμε πέντε και αρνήθηκαν μετά τους είπαμε ελάτε εσείς κάτω να μιλήσουμε μπροστά σε όλο τον κόσμο ειρηνικά και ωραία αρνήθηκαν ξανά και εκεί ήταν που τους είπα ότι αν δεν κατέβουν σε μισή ώρα κάτω θα κάνω απεργία πείνας. Δεν το σεβαστήκαν. Νομίζουν ότι είναι “καπεταναίοι”, δεν είναι καπεταναίοι είναι υπηρέτες μας, το υπουργείο είναι δικό μας αυτοί είναι προσωρινοί, αν θέλουν να γίνουν μόνιμοι να βοηθήσουν την κτηνοτροφία καθώς χωρίς αυτή δεν υπάρχει πρωτογενής τομέας και χωρίς τον πρωτογενή τομέα δεν υπάρχει κράτος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γκίζας.
Προτού καταλήξει ο κτηνοτρόφος έδωσε ξεκάθαρο μήνυμα πως «εάν δεν δώσουνε στους κτηνοτρόφους ένα εισόδημα μηνιάτικο για να ζήσουν τα παιδιά τους, να πληρώσουν λογαριασμούς και πρώτες ανάγκες, ντρέπομαι να ζήσω στην Ελλάδα, προτιμώ να πεθάνω σαν Έλληνας και να με πάρει ο Θεός».




- ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ | 30.04.2026 | 10:27
Δραματική μείωση του χιονιού στα ελληνικά βουνά λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη - ΕΛΛΑΔΑ | 30.04.2026 | 10:12
«400 τραυματισμοί παιδιών με πατίνι το 2025» -Σοκ με τον 13χρονο που έχασε τη ζωή του στην Ηλεία - ΕΛΛΑΔΑ | 30.04.2026 | 09:46
Καιρός: Από τα 29άρια σε «χειμωνιάτικη» Πρωτομαγιά – Βουτιά θερμοκρασίας και θυελλώδεις βοριάδες - ΕΛΛΑΔΑ | 30.04.2026 | 09:43
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης ζητά επιτάχυνση των διαδικασιών για τα θύματα σε Μάτι, Μάνδρα και Τέμπη - ΒΟΛΟΣ | 30.04.2026 | 09:38
Οι σεισμοί στην Σκιάθο προβληματίζουν τους επιστήμονες: Η συσσωρευμένη ενέργεια και το ρήγμα της Ανατολίας - ΒΟΛΟΣ | 30.04.2026 | 09:37
Στις 3 Μαΐου ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς στις Αλυκές Βόλου με Λευτέρη Πανταζή - ΒΟΛΟΣ | 30.04.2026 | 09:30
Πήλιο: Ηλικιωμένη τραυματίστηκε σοβαρά ενώ έκοβε ξύλα με αλυσοπρίονο - ΤΡΙΚΑΛΑ | 30.04.2026 | 09:14
Γυναίκα προσπάθησε να βάλει χασίς που έκρυβε στις παντόφλες μέσα στις φυλακές Τρικάλων!
- ΛΑΡΙΣΑ | 29.04.2026 | 09:22
Θλίψη στη Λάρισα: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 44 ετών ο Σωτήρης Λιάπης - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 29.04.2026 | 09:44
Μπαίνει στις ράγες το έργο Λάρισα–Βόλος: ηλεκτροκίνηση, ETCS και πλήρης αναβάθμιση - ΛΑΡΙΣΑ | 29.04.2026 | 19:42
Καιρός: Πρωτομαγιά με ομπρέλα και ψύχρα - Η Λάρισα στις 8 περιοχές που θα βρεθούν στο επίκεντρο της κακοκαιρίας - ΛΑΡΙΣΑ | 29.04.2026 | 14:30
Συναγερμός στην Πυροσβεστική για φωτιά στο κέντρο της Λάρισας σε επιχείρηση μασάζ (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 29.04.2026 | 09:24
Τρεις Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 29.04.2026 | 14:13
Μέτωπο για την υλοποίηση των ώριμων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας – Πρόσκληση σε Χατζηδάκη για αυτοψία στo πεδίο (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 30.04.2026 | 08:53
Οκτώ Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΒΟΛΟΣ | 29.04.2026 | 09:16
Τραγωδία στη Μαγνησία: Στα 96 της αυτοπυρπολήθηκε και πέθανε μην αντέχοντας την απώλεια της κόρης της














































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed