ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Σε απολογία καλούνται Τριαντόπουλος και Αγοραστός για το «μπάζωμα» στα Τέμπη
Από την ανακρίτρια του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών

Από την ανακρίτρια του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών καλείται σε απολογία ο τέως υφυπουργός Φυσικών Καταστροφών Χρήστος Τριαντόπουλος ο οποίος έχει παραπεμφθεί από τη Βουλή για παράβαση καθήκοντος, σχετικά με την αλλοίωση του χώρου του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη (το λεγόμενο «μπάζωμα»).
Ειδικότερα, η ανακρίτρια Φωτεινή Μηλιώνη ολοκλήρωσε τις ανακριτικές διαδικασίες, εξετάσεις μαρτύρων κ.λπ. και θα αποστέλλει τις επόμενες μέρες κλήσεις προς απολογία στους εμπλεκόμενους, μεταξύ των οποίων ο Χρήστος Τριαντόπουλος, που παραπέμφθηκε για πλημμέλημα μετά την διενέργεια της προανακριτικής διαδικασίας της Βουλής.
Παράλληλα με τον τέως υφυπουργό η ανακρίτρια του Δικαστικού Συμβουλίου θα αποστείλει κλήσεις προς απολογία και σε άλλους επτά, μη πολιτικά πρόσωπα, που έχουν παραπεμφθεί μαζί με τον πρώην υφυπουργό για την αλλοίωση του χώρου του δυστυχήματος και οι οποίοι είχαν ήδη απολογηθεί στον ειδικό εφέτη ανακριτή Σωτήρη Μπακαΐμη.
Μεταξύ των αυτών είναι και ο πρώην περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός που κατά την κατηγορία κίνησε τις διαδικασίες (μπουλντόζες και λοιπά) για να καθαριστεί αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα ο χώρος της τραγωδίας.
Οι απολογίες των συνολικά οκτώ κατηγορουμένων θα ληφθούν πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και αναμένεται να κλείσει στη συνέχεια η ανάκριση και η υπόθεση να οδηγηθεί στο Δικαστικό Συμβούλιο.
Το Δικαστικό Συμβούλιο, στο οποίο μετέχουν δικαστικές από Άρειο Πάγο και Συμβούλιο της Επικρατείας θα καθορίσει για την περαιτέρω εξέλιξη της υπόθεσης, καθώς, αν αποφασιστεί η παραπομπή σε δίκη του Τριαντόπουλου, τότε θα συγκροτηθεί Ειδικό Δικαστήριο για την εκδίκαση της υπόθεσης, ενώ σε αντίθετη περίπτωση, αν υπάρξει απαλλακτική απόφαση για τον πρώην υφυπουργό, τα μη πολιτικά πρόσωπα που τον έχουν ακολουθήσει με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών θα δικαστούν από την τακτική ποινική δικαιοσύνη.
Παράλληλα ήδη έχει ξεκινήσει η ανακριτική διαδικασία από τον ειδικό ανακριτή του Δικαστικού Συμβουλίου Ηλία Γιαρένη για τον τέως υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή που επίσης έχει παραπεμφθεί για πλημμέλημα (παράβαση καθήκοντος) σχετικά με την ίδια υπόθεση.
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 17.11.2025 | 20:12
Σε οριακό σημείο η κτηνοτροφία: Έρχονται νέες αυξήσεις τιμών σε φέτα και πρόβειο γιαούρτι - ΛΑΡΙΣΑ | 17.11.2025 | 19:57
Ισόβια στον 59χρονο για τη δολοφονία στο Βασιλι Φαρσάλων επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 17.11.2025 | 19:50
H Kαρδίτσα τίμησε την 52η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 17.11.2025 | 19:43
Στο 87,7% η πρόοδος κατασκευής του τελευταίου τμήματος του Ε65 - ΛΑΡΙΣΑ | 17.11.2025 | 19:36
Με συνθήματα για δημοκρατία. ειρήνη, δικαιοσύνη η μεγάλη συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο στην κεντρική πλατεία (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 17.11.2025 | 19:26
Πνίγεται από αέριους ρύπους τις τελευταίες μέρες η Θεσσαλία-Οδηγίες προστασίας από την Περιφέρεια - ΒΟΛΟΣ | 17.11.2025 | 19:16
Βόλος: Σε εξέλιξη η πορεία για το Πολυτεχνείο -χωρίς έκτροπα προς το παρόν (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 17.11.2025 | 13:54
Τακούδης: Πρώτη επίσκεψη χιονιά για φέτος στη Θεσσαλία από Κυριακή (video)
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 17.11.2025 | 13:54
Τακούδης: Πρώτη επίσκεψη χιονιά για φέτος στη Θεσσαλία από Κυριακή (video) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 17.11.2025 | 08:57
Καρδίτσα: Αγρια συμπλοκή 10 ατόμων με μαχαίρια – Διακομίστηκαν τρεις σε Κέντρα Υγείας - ΛΑΡΙΣΑ | 17.11.2025 | 09:30
Πέντε Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΒΟΛΟΣ | 16.11.2025 | 12:36
Βόλος: Εζησε τον απόλυτο εφιάλτη στα σαγόνια σκύλων – Tον 55χρονο δάγκωσαν σε χέρι και γεννητικά όργανα (φωτο) - ΛΑΡΙΣΑ | 16.11.2025 | 12:45
Σπύρος Μαρτίκας: Έχω βρει και άλλα θύματα, χρυσοχόος από τη Λάρισα έχασε 400.000 - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 16.11.2025 | 11:24
Έρχεται χιονιάς στη Θεσσαλία από 23 Νοέμβρη και μετά; (χάρτες) - ΛΑΡΙΣΑ | 16.11.2025 | 17:34
Λάρισα: Οδηγούσε επικίνδυνα μοτοσικλέτα, έριξε κεφαλιά και τραυμάτισε αστυνομικό σε έλεγχο και συνελήφθη - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 16.11.2025 | 09:20
Αποστολή- Βρυξέλλες: η ερώτηση μας για τη νέα «κουτσουρεμένη» ΚΑΠ που άφησε έκπληκτο τον οικονομικό εκπρόσωπο του ΕΛΚ (video)









































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed