ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Μπλόκο αγροτών στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης για την άφιξη Μητσοτάκη – Ένταση με τα ΜΑΤ
Με αντιπερισπασμό ξέφυγε ο Μητσοτάκης από το αγροτικό μπλόκο στην Αλεξανδρούπολη


Από την Δευτέρα το βράδυ αγρότες έχουν αποκλείσει με τρακτέρ την περιοχή του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θα περιοδεύσει στην Κομοτηνή.
Μάλιστα, ένταση φαίνεται ότι σημειώθηκε στο σημείο το πρωί της Τρίτης ανάμεσα σε αγρότες και δυνάμεις των ΜΑΤ.
Απέναντί τους παρατάχθηκαν αρκετές διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες ήρθαν μέχρι και από την Θεσσαλονίκη, αλλά όπως αποδείχθηκε, αυτό έγινε για … αντιπερισπασμό.

Είχε καταστρωθεί ειδικό σχέδιο διαφυγής του Κυριάκου Μητσοτάκη χθες βράδυ, σε συνεργασία με τους επικεφαλής της προσωπικής του ασφάλειας.
Έτσι προσγειώθηκε κανονικά με το Πρωθυπουργικό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο, και μέσω ειδικής εξόδου έκτακτης ανάγκης, που δεν γνωρίζουμε αν είναι μόνιμη ή δημιουργήθηκε χθες βράδυ από κάποιο σημείο του αεροδρομίου προς την πλευρά του Απαλού και της Αλεξανδρούπολης, το αυτοκίνητό του, μαζί με τα συνοδευτικά, αναχώρησαν.
Γι’ αυτό προφανώς κλούβες των ΜΑΤ είχαν αποκλείσει την πρόσβαση του δρόμου από το αεροδρόμιο προς τον Απαλό, και μέχρι την έξοδο που κατευθύνεται από εκεί προς την Εγνατία οδό. Κάποιες στιγμές, υπήρξε ένταση μεταξύ των διαμαρτυρόμενων αγροτών και των αστυνομικών των ΜΑΤ, αλλά η κατάσταση δεν … ξέφυγε σε συγκρούσεις.

Τελικά οι αγρότες, αφού κατάλαβαν πως ο Πρωθυπουργός έφυγε από άλλο σημείο, πήραν τα τρακτέρ τους και κατευθύνθηκαν μέσα στην πόλη φτάνοντας στο λιμάνι για να διαμαρτυρηθούν εκεί.
Αντιδράσεις των αγροτών ενόψει της άφιξης Μητσοτάκη
Με ανακοίνωσή τους οι αγρότες φέρεται να είχαν ζητήσει από τον πρωθυπουργό να μην περάσει από το σημείο, προκειμένου να μη συγκρουστούν με τους αστυνομικούς. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τη Μαρώνεια και στη συνέχεια (περίπου στις 12 το μεσημέρι) θα βρεθεί στον Σταθμό Συμπίεσης της ΔΕΣΦΑ στη Βιομηχανική Περιοχή της Κομοτηνής όπου θα επισκεφθεί και τις εγκαταστάσεις της εταιρείας Interplast. Άλλες επισκέψεις είναι προγραμματισμένες μέσα στη μέρα.
Την ίδια ώρα, αγρότες, κτηνοτρόφοι και παραγωγοί έχουν δώσει ραντεβού στην Αθήνα, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ, ζητώντας παράλληλα στήριξη του πρωτογενούς τομέα, που πλήττεται από την ευλογιά.
Στις αγροτικές περιοχές επικρατεί αγωνία για το πότε θα ξεκινήσουν κανονικά οι πληρωμές και πώς θα στηριχθούν οι παραγωγοί που βλέπουν το εισόδημά τους ολοένα και να συρρικνώνεται.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και όπως επανέλαβε πρόσφατα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να έχουν καταβληθεί περίπου 950 εκατομμύρια ευρώ και το σύνολο των καταβολών θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 2025.
Τα ποσά που έχουν αποπληρωθεί στους αγρότες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ από την 1η Σεπτεμβρίου 2025 ανέρχονται σε 153 εκατ. ευρώ, ενώ οι επόμενες πληρωμές που ολοκληρώθηκαν έως 31 Οκτωβρίου ανήλθαν σε 58 εκατομμύρια ευρώ.
Πηγή: evros-news.gr
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 27.10.2026 | 09:58
Δεν ικανοποιεί η εκκίνηση για το ακτινίδιο, μείον 15 λεπτά φέτος οι τιμές ως 1,20 ευρώ παρά τη μεγάλη ζήτηση - ΛΑΡΙΣΑ | 27.10.2026 | 09:57
Εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην παρέλαση στη Λάρισα ο Μάξιμος Χαρακόπουλος - ΕΛΛΑΔΑ | 27.10.2026 | 09:47
Σε ιδιωτικό νοσοκομείο με σοβαρό πρόβλημα υγείας ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου - ΕΛΛΑΔΑ | 27.10.2026 | 09:43
Ενδιαφέρον για την Pizza Fan από αλυσίδα εστίασης - Κρίσιμο ζήτημα είναι η διάσωση των θέσεων εργασίας - ΛΑΡΙΣΑ | 27.10.2026 | 09:39
Δήμος Λαρισαίων: Αλλάζει η καθημερινότητα σε 31 σχολεία της Λάρισας - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 27.10.2026 | 09:16
MyDiesel: Πώς - από πότε θα προμηθεύονται αφορολόγητο πετρέλαιο οι αγρότες - Όλη η διαδικασία - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 27.10.2026 | 09:09
Τακούδης: Χωρίς βροχές παρέλαση σε Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα όχι όμως και στον Βόλο. Χιόνια από το βράδυ στα ορεινά - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 27.10.2026 | 08:55
Πως ο Μεταξάς είπε το ΟΧΙ στον Γκράτσι- οι άγνωστες λεπτομέρειες
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 26.10.2026 | 10:10
Καμπανάκι Τακούδη για ισχυρή κακοκαιρία στην Ανατολική Θεσσαλία από το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου (video) - ΒΟΛΟΣ | 26.10.2026 | 22:02
Κολυδάς: Συναγερμός για ισχυρές καταιγίδες την 28η Οκτωβρίου; Στο «κόκκινο» παράλια Λάρισας, Πήλιο και Μαγνησία - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 26.10.2026 | 20:29
Tακούδης για κακοκαιρία στη Θεσσαλία από την Τετάρτη: Ισχυρές βροχές στην ανατολική πλευρά και χιόνια στα ορεινά (video) - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.10.2026 | 11:33
Τραγωδία στα Τρίκαλα: Βρέθηκε απαγχονισμένος 60χρονος κτηνοτρόφος, τα προβλήματα με την ασθένεια των προβάτων του - ΒΟΛΟΣ | 26.10.2026 | 21:26
Τακούδης: Υπό βροχή η παρέλαση στον Βόλο την Τετάρτη, κανονικά σε Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 26.10.2026 | 15:22
Ευχές για την ονομαστική του εορτή δέχθηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 26.10.2026 | 09:38
Καιρός: Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης της ΕΜΥ – Η Ανατολική Θεσσαλία στις περιοχές που θα επηρεαστούν - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 26.10.2026 | 15:18
ΕΜΥ: Κόκκινη προειδοποίηση σε Λάρισα, Μαγνησία και Σποράδες την 28η Οκτωβρίου



































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed