ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Μαγνησία: Δίωξη και σε δεύτερο άνδρα του Λιμενικού για δωροδοκία -Συνεχίζονται οι έρευνες των «Αδιάφθορων»
Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις μετά τη σύλληψη του 58χρονου αξιωματικού στον Βόλο

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις μετά τη σύλληψη του 58χρονου αξιωματικού στον Βόλο για υπόθεση που αφορά σε καταγγελλόμενες πράξεις ασέλγειας σε βάρος δύο ανήλικων Ρομά.
Οι αρχές εξετάζουν ακόμη μία περίπτωση ασέλγειας σε βάρος ανήλικου με τη συμμετοχή ιδιώτη, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών ξεσκεπάστηκε και υπόθεση χρηματισμού λιμενικών, στην οποία φέρονται να εμπλέκονται τόσο ο 58χρονος αξιωματικός όσο και ένας δεύτερος λιμενικός από τη Μαγνησία.
Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, ο ανωτέρω αξιωματικός, έτερος ιδιώτης και ακόμη ένας αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, κατηγορούνται για -κατά περίπτωση- δωροληψία και δωροδοκία υπαλλήλου, παράβαση καθήκοντος και ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος, πράξεις που φέρεται να τέλεσαν με αφορμή τη διενέργεια ελέγχων σε πλοία.
Στο μικροσκόπιο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων έχουν μπει ένας υψηλόβαθμος αξιωματικός και ένας ακόμη λιμενικός. Οι δύο άνδρες παρακολουθούνταν με νόμιμες επισυνδέσεις για φαινόμενα διαφθοράς, όταν κατά τη διάρκεια της έρευνας προέκυψαν στοιχεία που φέρεται να αποκαλύπτουν προσέγγιση ανήλικων αγοριών Ρομά από τον έναν, έναντι χρηματικών ανταλλαγμάτων. Ο πλωτάρχης συνελήφθη επ’ αυτοφώρω την ώρα που προσπαθούσε να μεταφέρει δύο μαθητές με τη μοτοσικλέτα του. Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει κατηγορίες για γενετήσιες πράξεις με ανήλικους και παράβαση καθήκοντος.
Οι πράξεις αφορούν στη λήψη αθέμιτου χρηματικού ωφελήματος ύψους 5.000 ευρώ από ιδιώτη για τη μεσολάβηση σε υπηρεσιακές ενέργειες αντίθετες προς τα καθήκοντά του, καθώς και παράλειψη διενέργειας ελέγχου σε κατάπλου πλοίου, με τη συμμετοχή έτερου Αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι καταγγελίες για τον χρηματισμό έγιναν τέλος καλοκαιριού. Ο ιδιώτης και ο δεύτερος αξιωματικός του Λιμενικού δεν συνελήφθησαν στο πλαίσιο του Αυτοφώρου.
Πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, ενώ ο έλεγχος συνεχίζεται.
- ΒΟΛΟΣ | 24.04.2026 | 20:29
Αύριο στις 20:30 ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδος ΠΑΟΚ – ΟΦΗ στο Πανθεσσαλικό - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 24.04.2026 | 20:02
Στρατηγικές συνεργασίες της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην Κρήτη - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 24.04.2026 | 19:52
Διεύθυνση κτηνιατρικής περιφέρειας Θεσσαλίας προς κτηνοτρόφους: τηρήστε τα μέτρα βιοασφάλειας κατά την κουρά - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 24.04.2026 | 19:44
Στην Αθήνα ο Εμανουέλ Μακρόν – Live η συζήτηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Ρωμαϊκή Αγορά - ΒΟΛΟΣ | 24.04.2026 | 19:39
Συνάντηση του Κων. Μαραβέγια με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Αθανάσιο Κοντογεώργη - ΛΑΡΙΣΑ | 24.04.2026 | 18:10
Τέμπη: Φωτογραφία-ντοκουμέντο δείχνει «μεταβολή της κατάστασης των πειστηρίων» - ΒΟΛΟΣ | 24.04.2026 | 14:29
Αντιπλημμυρικά έργα Βόλου στο επίκεντρο της λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 24.04.2026 | 14:07
Μ. Σχοινάς στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών : «Δεν κινδυνεύουν οι επιδοτήσεις»
- ΛΑΡΙΣΑ | 24.04.2026 | 12:02
Σοκ στη Λάρισα: Μητέρα και κόρη βρέθηκαν νεκρές μέσα στο διαμέρισμά τους (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 23.04.2026 | 09:31
Τακούδης: Θα συνεχιστούν οι βροχές στις 28 Απρίλη και ίσως πρωτομαγιά-δεν θα είναι ιδιαίτερα θερμό το καλοκαίρι - ΛΑΡΙΣΑ | 23.04.2026 | 11:55
Καβάλα πήγαν στην εκκλησιά και φέτος στους Γόννους την εικόνα του Αγίου Γεωργίου (ΦΩΤΟ+video) - ΕΛΛΑΔΑ | 23.04.2026 | 21:15
Άγιος Δημήτριος: Συνελήφθη ο 20χρονος δολοφόνος του γιου του ταξιάρχου της Αστυνομίας - Ερωτική αντιζηλία το κίνητρο - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 23.04.2026 | 10:04
Για τέλη Απριλίου πάει η de minimis 35 εκατ. ευρώ στη μηδική, στις αλλαγές υπουργών κόλλησε η διαδικασία - ΕΛΛΑΔΑ | 23.04.2026 | 12:08
Ο ταξίαρχος της ΕΛΑΣ πήγε για τον νεκρό από το μαχαίρωμα στον Άγιο Δημήτριο χωρίς να ξέρει ότι είναι ο γιος του - ΛΑΡΙΣΑ | 24.04.2026 | 08:27
Οκτώ Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 23.04.2026 | 13:03
Τιμήθηκε ο προστάτης του στρατού ξηράς Άγιος Γεώργιος στη Γενική Επιθεώρηση Στρατού (πρώην Στρατιά) στη Λάρισα. (ΦΩΤΟ+video)















































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed