ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Το τρίτο «Καφέ της Επιστήμης της Περιφέρειας Θεσσαλίας» στο Βόλο
Tο Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2025, στις 11:30 π.μ., στην Κεντρική Βιβλιοθήκη Βόλου

Το τρίτο «Καφέ της Επιστήμης της Περιφέρειας Θεσσαλίας» στο Βόλο
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό «SciCo - Επιστήμη Επικοινωνία», συνεχίζει τη σειρά εκδηλώσεων «Καφέ της Επιστήμης της Περιφέρειας Θεσσαλίας», που φέρνουν την επιστήμη πιο κοντά στους πολίτες μέσα από ανοιχτές συζητήσεις σε πόλεις και κωμοπόλεις της Θεσσαλίας.
Η τρίτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2025, στις 11:30 π.μ., στην Κεντρική Βιβλιοθήκη Βόλου, με θέμα: «Μαμά, πότε θα έρθω; Ελπίδα για την υπογονιμότητα & την υπογεννητικότητα στη χώρα μας».
--------------
Υπάρχουν γυναίκες που επιθυμούν να κάνουν παιδί, που μπορούν να αποκτήσουν παιδί, αλλά δεν έχουν την πρόσβαση στις κατάλληλες δομές. Άλλες γυναίκες θέλουν να δημιουργήσουν ή να μεγαλώσουν την οικογένειά τους αλλά δεν μπορούν, γιατί αντιμετωπίζουν κάποιο ζήτημα γονιμότητας και ζουν μακριά από κλινικές αναπαραγωγικής ιατρικής ή αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά ή ψυχολογικά. Υπάρχουν γονείς που δυσκολεύονται να συνδυάσουν την εργασία με την οικογένεια και ακόμα περισσότεροι που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο κόστος ανατροφής παιδιών.
--------------
Ομιλητής θα είναι ο Στέφανος Χανδακάς, μαιευτήρας-γυναικολόγος και ενδοσκοπικός χειρουργός αναπαραγωγής, ιδρυτής της HOPEgenesis. Ο κ. Χανδακάς θα αναπτύξει το φλέγον ζήτημα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα, τις κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις που τη συνοδεύουν, αλλά και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η σύγχρονη ιατρική για την αντιμετώπιση της υπογονιμότητας.
Η ομιλία θα παρουσιάσει επίσης το έργο και τη δράση της HOPEgenesis, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που δίνει ελπίδα στις γυναίκες και τις οικογένειες, διασφαλίζοντας πρόσβαση στη μητρότητα και υποστηρίζοντας ενεργά την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας.
Στόχος της εκδήλωσης είναι να αναδειχθεί η ανάγκη για έμπρακτη στήριξη της οικογένειας και ίσες ευκαιρίες στη μητρότητα για όλες τις γυναίκες, ανεξαρτήτως τόπου κατοικίας ή οικονομικής κατάστασης.
Η εκδήλωση στον Βόλο πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας – Αλληλεγγύης – Ισότητας και Διαχείρισης Κοινωνικών Κέντρων και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Μουσείων του Δήμου Βόλου.
________________________________________
Σχετικά με τον ομιλητή
Ο Στέφανος Χανδακάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972 και είναι μαιευτήρας-γυναικολόγος, ενδοσκοπικός χειρουργός αναπαραγωγής. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου εκπόνησε και τη διδακτορική του διατριβή. Διατελεί Αναπληρωτής Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.
Έχει εκπαιδευτεί στην Αγγλία και στις Ηνωμένες Πολιτείες στη μαιευτική, τη γυναικολογία και τη ρομποτική χειρουργική, ενώ κατέχει MBA από το Imperial College London. Το 2015 ίδρυσε τη HOPEgenesis, με στόχο την ανατροπή του κλίματος υπογεννητικότητας στην Ελλάδα και τη στήριξη της οικογένειας. Για το έργο της, η HOPEgenesis βραβεύτηκε το 2018 από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως η καλύτερη ΜΚΟ στην Ελλάδα.
Ημερομηνία: Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2025
Ώρα: 11:30 π.μ.
Τόπος: Κεντρική Βιβλιοθήκη Βόλου - κτήριο Σπίρερ - Μικρασιατών 81
Είσοδος: Ελεύθερη
________________________________________
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανανεώνεται σταδιακά.
Για πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, μπορείτε να επισκέπτεστε την επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας:
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 08.12.2025 | 22:27
Πιστώνονται σταδιακά από Δευτέρα βράδυ Μέτρο 23 και Σπάνιες Φυλές - ΛΑΡΙΣΑ | 08.12.2025 | 22:06
Αγρότες απέκλεισαν τους παραδρόμους στον κόμβο της Νίκαιας – Κλιμακώνουν τον αγώνα τους - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 08.12.2025 | 22:00
Ανυποχώρητοι οι αγρότες: Μπλόκα σε όλη τη χώρα, βίαια επεισόδια στην Κρήτη -Τραυματίστηκαν 8 αστυνομικοί, δύο συλλήψεις - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 08.12.2025 | 21:53
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας φωταγωγεί το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 08.12.2025 | 21:50
H Περιφέρεια Θεσσαλίας παρουσίασε την καμπάνια «Θέλω την Ελπίδα» κατά της έμφυλης βίας - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 08.12.2025 | 21:03
Η Καρδίτσα φώτισε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο και τις ψυχές χιλιάδων Καρδιτσιωτών (ΦΩΤΟ +video) - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 08.12.2025 | 20:49
Ποια μέτρα συζητά η κυβέρνηση, τι ζητούν οι αγρότες για να φύγουν από τα μπλόκα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 08.12.2025 | 20:47
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 08.12.2025 | 13:39
Κ. Τσιάρας: Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με τους αγρότες άμεσα…. Σήμερα, αύριο, όποτε χρειαστεί – Με ποιά προϋπόθεση - ΛΑΡΙΣΑ | 08.12.2025 | 10:58
Δύσκολη νύχτα πέρασε η Λάρισα: Έφτασε στα 6,30 μέτρα η στάθμη του Πηνειού πριν αρχίσει να υποχωρεί (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 08.12.2025 | 09:21
Αποκλεισμούς παρακαμπτηρίων και του λιμανιού του Βόλου αποφάσισαν οι Θεσσαλοί αγρότες - ΕΛΛΑΔΑ | 08.12.2025 | 17:33
Ταυτοποιήθηκαν όσοι εισέβαλαν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου– Αντιμετωπίζουν κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση - ΛΑΡΙΣΑ | 08.12.2025 | 14:39
Κουρέτας: Να γίνει επιτέλους το φράγμα του Ενιπέα-την επόμενη φορά μπορεί να μην είμαστε τυχεροί (ΦΩΤΟ+video) - ΒΟΛΟΣ | 08.12.2025 | 18:47
Σε αναβρασμό οι αγρότες της Μαγνησίας – Πρόσκληση σε φορείς για συμμετοχή στον αποκλεισμό του λιμανιού Βόλου - ΛΑΡΙΣΑ | 08.12.2025 | 09:36
Τρένο συγκρούστηκε με ζώο στο δρομολόγιο Λάρισα – Θεσσαλονίκη: Καθυστέρηση 140 λεπτών και ταλαιπωρία για δεκάδες επιβάτες - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 08.12.2025 | 11:28
Φάνης Τακούδης: Γιατί χαρακτήρισα τον Βύρωνα μικρό Daniel

































![Σκάφος του Λιμενικού προσέκρουσε σε βράχια στην είσοδο του λιμανιού Βόλου [Εικόνες]](include/docs/00500184229_1ααααα.jpg)













Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed