ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παραιτήθηκε ο CEO των ΕΛΤΑ Γρηγόρης Σκλήκας -Φουρτούνα στην κυβέρνηση, το μεσημέρι ανακοινώνεται το νέο πλαίσιο
Επιμένει στην ανάγκη να κλείσουν καταστήματα

«Ο Οργανισμός παραμένει οικονομικά μη βιώσιμος» αναφέρει - Είχε προκληθεί σάλος από το σχέδιο αναδιάρθρωσης, δεκάδες βουλευτές της ΝΔ ζητούσαν από χθες την παραίτησή του
Την παραίτησή του υπέβαλε ο CEO των ΕΛΤΑ Γρηγόρης Σκλήκας μετά την κατακραυγή από «γαλάζιους» βουλευτές στο σχέδιο εξυγίανσης που περιελάμβανε κλείσιμο 204 υποκαταστημάτων.
Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του iefimerida.gr, ο κ. Σκλήκας υπέβαλε την παραίτησή του το μεσημέρι της Τρίτης.
Στη σύσκεψη που είχε το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με στενούς του συνεργάτες αποφασίστηκε πως η ζημιά που έγινε στην κυβέρνηση από τις επικοινωνιακές αστοχίες της διοίκησης των ΕΛΤΑ δεν μπορούσε να εκτονωθεί με κάτι διαφορετικό. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, το θέμα ετέθη στον πρωινό καφέ υπό τον πρωθυπουργό και στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε ειδική σύσκεψη σε πολύ κλειστό κύκλο, από την οποία προέκυψε το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η κυβέρνηση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι περισσότεροι «έδειξαν» ως μόνη οδό την οικειοθελή παραίτηση του προέδρου των ΕΛΤΑ κ. Σκλήκα.
Ωστόσο, δεν είναι στην αρμοδιότητα της κυβέρνησης να ζητήσει αλλαγή ηγεσίας στα ΕΛΤΑ ή να διορίσει διοίκηση, καθώς ανήκουν στο Υπερταμείο.
Το κείμενο παραίτησης του διευθύνοντος συμβούλου των ΕΛΤΑ Γρηγόρη Σκλήκα προς τον πρόεδρο του ΔΣ της εταιρείας
Δείτε το κείμενο της παραίτησης του κ. Σκλήκα από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου των ΕΛΤΑ:
«Από το 2023, αφήνοντας πίσω μια διεθνή καριέρα, αποδέχθηκα την πρόσκληση του Υπερταμείου και ευρύτερα της πατρίδας μας, να θέσω την εμπειρία μου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στην υπηρεσία της εξυγίανσης των Ελληνικών Ταχυδρομείων.
Τα τελευταία 2,5 χρόνια εργάστηκα με αποφασιστικότητα και στρατηγικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των σύνθετων προκλήσεων του Οργανισμού, καθώς και της ραγδαίας φθίνουσας πορείας της ταχυδρομικής αγοράς, φαινόμενο που παρατηρείται διεθνώς και εντονότερα στη χώρα μας.
Στο πλαίσιο αυτό, μελέτησα διεθνή παραδείγματα και ήρθα σε επαφή με πρώην κρατικούς ταχυδρομικούς φορείς από την Ευρώπη και άλλες περιοχές, επιλέγοντας στρατηγικές προσαρμοσμένες στις ιδιαιτερότητες της ελληνικής αγοράς. Η στρατηγική μας περιλάμβανε την ανασύσταση μιας εγκαταλειμμένης επιχείρησης, με εξοπλισμό τριάντα ετών και ανεπαρκή ψηφιακή υποδομή, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός εξαιρετικά ανταγωνιστικού περιβάλλοντος.
Παρά τις προσπάθειες, το βασικό πρόβλημα παραμένει: η απώλεια άνω του 90% του επιστολικού έργου δεν συνοδεύτηκε από αντίστοιχη προσαρμογή των δομών και του κόστους λειτουργίας, με αποτέλεσμα ο Οργανισμός να παραμένει οικονομικά μη βιώσιμος, παρά το γεγονός ότι θα έπρεπε να λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια ήδη από το 2013.
Μέρος αυτής της προσπάθειας αποτέλεσε και το σχέδιο απομείωσης υπολειτουργούντων καταστημάτων, το οποίο θεωρώ απαραίτητο για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας και της συνέχισης λειτουργίας του Οργανισμού. Αν το σχέδιο αυτό δεν εφαρμοστεί, εκτιμώ ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα τεθεί σε κίνδυνο η ρευστότητα και η δυνατότητα καταβολής μισθών στους εργαζομένους.
Ωστόσο, οι πρόσφατες αντιδράσεις από διάφορες πλευρές — και κυρίως από Βουλευτές εκπροσωπώντας τις περιφέρειές τους — με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο αναγκαίος διάλογος για την εφαρμογή του σχεδίου αυτού καθίσταται εξαιρετικά δυσχερής. Για τον λόγο αυτό, παρακαλώ να αποδεχθείτε την παραίτησή μου από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου των Ελληνικών Ταχυδρομείων.
Η απόφασή μου αυτή δεν αποτελεί απλώς μια τυπική αποχώρηση, αλλά ένα σαφές μήνυμα: μετά από χρόνια διεθνούς σταδιοδρομίας, δεν αντιμετωπίζω τις θέσεις ως αυτοσκοπό, αλλά ως ευκαιρία προσφοράς. Πρόκειται για ζήτημα προσωπικής και επαγγελματικής ταυτότητας.
Εννοείται ότι παραμένω στη διάθεση της διάδοχης κατάστασης, για κάθε υποστήριξη που ενδεχομένως απαιτηθεί. Χαιρετώ με εκτίμηση και ευγνωμοσύνη τους συνεργάτες, συναδέλφους και το ευρύτερο κοινό με το οποίο είχα την τιμή να συνεργαστώ — ήταν το ισχυρότερο καύσιμο σε αυτή την απαιτητική πορεία των τελευταίων 2,5 ετών».
Η ανακοίνωση του Υπερταμείου
ΕΛΤΑ: Υποβολή παραίτησης του Διευθύνοντος Συμβούλου, Γρηγόρη Σκλήκα
«Το Υπερταμείο/Growthfund ανακοινώνει ότι κοινοποιήθηκε στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ (ΕΕΣΥΠ) επιστολή του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας ΕΛΤΑ ΑΕ κ. Γρηγόριου Σκλήκα, με την οποία θέτει στη διάθεση της εταιρίας την παραίτησή του. Τα εταιρικά όργανα της ΕΕΣΥΠ θα συγκληθούν για την αποδοχή της παραίτησης. Ο κ. Σκλήκας ανέλαβε τα καθήκοντά του στα ΕΛΤΑ τον Ιανουάριο του 2023. Το Υπερταμείο τον ευχαριστεί για τη συνεργασία και του εύχεται καλή επιτυχία στη συνέχεια της επαγγελματικής του πορείας».
Πηγή: iefimerida.gr
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 31.12.2025 | 21:54
Η έκπληξη του Δημ. Κουρέτα στους εργαζόμενους της Περιφέρειας (video) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 31.12.2025 | 21:39
Το 2026 να κατανοήσουμε ότι η δημοκρατία δεν είναι χόμπι αλλά... πρωταθλητισμός - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 31.12.2025 | 21:14
Το μήνυμα του Δημήτρη Κουρέτα για το 2025 που μας αποχαιρετά: Η Θεσσαλία δεν λύγισε. Η Θεσσαλία ξαναχτίζεται - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 31.12.2025 | 20:12
Τακούδης: Στην κατάψυξη με μείον 4 βαθμούς αύριο και μεθαύριο η Λάρισα- χωρίς χιόνια τα πεδινά (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 31.12.2025 | 19:55
Κάλαντα και ευχές για την νέα χρονιά στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα - ΛΑΡΙΣΑ | 31.12.2025 | 19:49
Δήμος Λαρισαίων: Παιδικά χαμόγελα και ευχές για το νέο έτος στη γιορτή της ΔΕΥΑΛ - ΒΟΛΟΣ | 31.12.2025 | 18:51
Α. Κοπάνας; «Δεν υπάρχει καμία κακουργηματική δίωξη, καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται» - ΒΟΛΟΣ | 31.12.2025 | 18:47
Δώρα και ευχές μοίρασαν οι αγρότες στο μπλόκο Μικροθηβών
- ΛΑΡΙΣΑ | 30.12.2025 | 18:31
Πλήθος κόσμου στην Παπαναστασίου για τη χριστουγεννιάτικη παρέλαση με σόου Αρναούτογλου(ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 30.12.2025 | 12:32
Σοκ στον Βόλο από τον χαμό 56χρονου εργαζόμενου στη ΜΕΤΚΑ – Τον βρήκε νεκρό η μητέρα του - ΛΑΡΙΣΑ | 30.12.2025 | 19:05
Φαντασμαγορικό θέαμα στη Χριστουγεννιάτικη παρέλαση της Λάρισας (ΦΩΤΟ) -Ζωντανη μετάδοση από Θεσσαλία TV -live - ΛΑΡΙΣΑ | 31.12.2025 | 08:59
Πέντε Λαρισαίοι εφυγαν από τη ζωή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 31.12.2025 | 07:38
Παραμονή Πρωτοχρονιάς με πολικό ψύχος-εξπρές -Καρδίτσα ,Τρίκαλα με χιόνια - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 30.12.2025 | 20:25
Στο στόχαστρο 10 ακόμη ΑΦΜ για παράνομες επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ -Ανάμεσά τους ένας ακόμη αγροτοσυνδικαλιστής - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 30.12.2025 | 13:05
Πρόσθετη ενίσχυση 1,6 εκατ. ευρώ για απώλειες εισοδήματος από την ευλογιά σε κτηνοτρόφους κυρίως της Θεσσαλίας - ΛΑΡΙΣΑ | 30.12.2025 | 19:29
Θλίψη στον Τύρναβο για τον θάνατο του 50χρονου Ηρακλή Καρέλα
















































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed