ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Η Λάρισα νικά τον καρκίνο: Μαζική συμμετοχή Λαρισαίων στον « 2ο Αγώνα για ΖΩΗ»- (ΦΩΤΟ)
Για την ενίσχυση του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας

Με μαζική συμμετοχή Λαρισαίων κάθε ηλικίας πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα ο αγώνας δρόμου με σύνθημα «2ος Αγώνας για ΖΩΗ» με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας στο θέμα του Καρκίνου.
Εκατοντάδες Λαρισαίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας, της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Ν. Λάρισας και του συλλόγου «ΠΕΛΑΣΓΟΣ ΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ», και συμμετείχαν στον αγώνα που έγινε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων.

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν διατέθηκαν για την υλοποίηση των καταστατικών σκοπών του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας.
Ο «Αγώνας για τη Ζωή» περιελάμβανε αγώνα δρόμου 5000μ ανδρών – γυναικών μαζί με Περιπατητικό Αγώνα 5000μ και δρόμου 620μ. για παιδιά.
Το πρωί δόθηκε η εκκίνηση για τον αγώνα των παιδιών μπροστά από το αρχαίο θέατρο, ενώ ο τερματισμός θα γίνει στο ίδιο σημείο

ΑΦΕΤΗΡΙΑ–ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ- ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Διαδρομή αγώνα 620μ: Αρχαίο Θέατρο, Βενιζέλου, Φιλελλήνων, Μητροπολίτου Αρσενίου, Σκυλοσόφου, Βενιζέλου και Αρχαίο Θέατρο.
Διαδρομή αγώνα 5000μ: Αρχαίο Θέατρο, Βενιζέλου, Κυκλικός κόμβος, Γεωργιάδου, κοίτη Πηνειού,2ηΓέφυραΑμπελοκήπων,κοίτηΠηνειού, Γέφυρα ΔΕΥΑΛ, κοίτη Πηνειού, έξοδος στη ράμπα ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, Καλλιθέας, Κυκλικός κόμβος, Βενιζέλου και Αρχαίο Θέατρο.
ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΑΓΩΝΑ

Ώρα εκκίνησης αγώνα 5km: 11.00 πμ Ανδρών-Γυναικών
Το ανώτατο χρονικό όριο τερματισμού για τον αγώνα των 5km λήγει στις 12.30. Οι δρομείς και οι περιπατητές έχουν, δηλαδή, στη διάθεσή τους συνολικό χρόνο 1 ώρα και 30΄.
Μετά το πέρας του επίσημου χρονικού ορίου λήξης των αγώνων, στις 12.30, οι περιπατητές που δεν έχουν τερματίσει οφείλουν να εγκαταλείψουν τον αγώνα και τη διαδρομή. Σε διαφορετική περίπτωση συνεχίζουν με δική τους ευθύνη πάνω στο πεζοδρόμιο, αφού η διαδρομή θα δοθεί για την κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΘΛΗΤΩΝ
Θα υπάρχει στο μέσον της διαδρομής, σταθμός ανεφοδιασμού νερού κατά τη διάρκεια του αγώνα των 5000μ. Επίσης Σταθμός τροφοδοσίας και υποστήριξης των δρομέων θα υπάρχει στον Τερματισμό στο Αρχαίο Θέατρο όπου θα υπάρχουν νερά, μπανάνες και χυμοί.
ΕΠΑΘΛΑ

ΑναμνηστΙκά ΜετάλλΙα θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες.
ΔΙπλώματα θα σταλούν ηλεκτρονικά με email.
Θα γίνει στις παρακάτω ηλικιακές κατηγορίες των 5000μ,
Απονομή κυπέλου στον 1ονικητή και απονομή μεταλλίωνστον1ο,2οκαι3ο.

ΑΝΔΡΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
1. Από 18 έως30 1. Από 18 έως30
2. Από 31 έως40 2. Από 31 έως40
3. Από 41 έως50 3. Από 41 έως50
4. Από 51 έως60 4.Από 51καιάνω
5. Από 61 έως70
6. Από71καιάνω
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όσοι αθλητές νίκησαν αλλά απουσιάζουν από τις απονομές, δεν θα τους αποστέλλεται ούτε τα κύπελλα, ούτε τα μετάλλια.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
Ο αγώνας θα καλυφθεί υγειονομικά από γιατρούς και πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο.
Επίσης, σε συνεργασία με τις Εθελοντικές Ομάδες, θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, ειδικά στην παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.
ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΡΟΜΕΩΝ
Οι συμμετέχοντες δρομείς, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην κίνησή τους στα δύσκολα σημεία της διαδρομής καιοφείλουννασέβονταιτουςυπόλοιπουςσυναθλητέςτους, να μην αλληλοεμποδίζονται στην προσπάθειά τους, να επιτρέπουν σε πιο γρήγορους δρομείς να τους προσπερνούν και γενικά να μην εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.
Σε περίπτωση τραυματισμού δρομέα, θα πρέπει να ειδοποιηθούν από τους δρομείς που θα αντιληφθούν το περιστατικό, άμεσα οι εθελοντές&διασώστες που καλύπτουν τη διαδρομή.




- ΤΡΙΚΑΛΑ | 11.11.2025 | 09:46
Τρίκαλα: 55χρονος παγιδεύτηκε σε έρημο ορεινό χωριό – «Εγκλωβισμένος για 7η ημέρα» - ΕΛΛΑΔΑ | 11.11.2025 | 09:43
Σοβαρά προβλήματα στη Λέσβο από την κακοκαιρία: Πλημμύρες σε Καλλονή και Σκάλα – Κλειστά τα σχολεία στα δυτικά του νησιού - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 11.11.2025 | 08:15
Δυναμικό παρών δίνουν παραγωγοί από Λάρισα, Τύρναβο, Τρίκαλα και Βόλο στο σημερινό συλαλλητήριο στην Αθήνα - ΒΟΛΟΣ | 11.11.2025 | 08:05
Βόλος: Οι καταθέσεις που «καίνε» τον λιμενικό που κατηγορείται για ασέλγεια σε ανήλικους – Τα ραντεβού στο σπίτι - ΒΟΛΟΣ | 11.11.2025 | 08:02
Θλίψη στον Βόλο: Έφυγε από τη ζωή 58χρονος απόστρατος αξιωματικός - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 11.11.2025 | 07:57
Τακούδης για τελευταίο κύμα: Πολλά χιλιοστά βροχής στη Δυτική Θεσσαλία, ήπιες βροχές στη Λάρισα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 11.11.2025 | 07:49
«Απόβαση» αγροτών και κτηνοτρόφων στην Αθήνα: Πανελλαδική κινητοποίηση για ΟΠΕΚΕΠΕ και ευλογιά - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 10.11.2025 | 22:52
Λιβανός στην εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Είπαν ότι θα έρθουν με Κρήτες να μου πετάξουν πέτρες και ξύλα στο γραφείο
- ΛΑΡΙΣΑ | 10.11.2025 | 18:02
Θρήνος για τον θάνατο 18χρονης Λαρισαίας Φοιτήτριας – Την βρήκαν νεκρή στο διαμέρισμα της - ΛΑΡΙΣΑ | 10.11.2025 | 15:38
Βανδαλισμός σε κατάστημα στη Λάρισα - Η ιδιοκτήτρια κάνει λόγο για στοχευμένη επίθεση (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 10.11.2025 | 09:04
Τρεις Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΕΛΛΑΔΑ | 10.11.2025 | 19:45
Θλίψη στη Ροδόπη: Πέθανε 14χρονη μαθήτρια στο Γυμνάσιο Σαπών – Το «αντίο» των καθηγητών - ΒΟΛΟΣ | 11.11.2025 | 08:02
Θλίψη στον Βόλο: Έφυγε από τη ζωή 58χρονος απόστρατος αξιωματικός - ΛΑΡΙΣΑ | 10.11.2025 | 18:08
Τροχαίο με διπλό τραυματισμό στην Λάρισα – Μεταφέρθηκαν με τραύματα δύο άτομα - ΛΑΡΙΣΑ | 10.11.2025 | 15:45
Η Πέγκυ Ζήνα ανάβει την 1η Δεκεμβρίου το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στη Λάρισα - ΒΟΛΟΣ | 10.11.2025 | 16:16
Μαγνησία: Δίωξη και σε δεύτερο άνδρα του Λιμενικού για δωροδοκία -Συνεχίζονται οι έρευνες των «Αδιάφθορων»










































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed