ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Τσιάρας: Κινητοποίηση όλων των ευρωπαϊκών μηχανισμών για στήριξη της κτηνοτροφίας
Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ

Την ενεργοποίηση όλων των ευρωπαϊκών μηχανισμών για την αντιμετώπιση των ζωονόσων και τη στήριξη του κόσμου που εξαρτάται από την κτηνοτροφία, ζήτησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), Κώστας Τσιάρας, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ, που πραγματοποιείται στο Λουξεμβούργο στις 27 και 28 Οκτωβρίου 2025.
Ο Κώστας Τσιάρας επισήμανε ότι η νέα ΚΑΠ πρέπει να δίνει έμφαση στη στήριξη των νέων και των πραγματικών παραγωγών και τόνισε ότι η στήριξη του πρωτογενούς τομέα σημαίνει διατήρηση και ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Ο ΥΠΑΑΤ αναφερόμενος στις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ευρωπαϊκή γεωργία και κτηνοτροφία, επισήμανε ότι «η εποχή των προκλήσεων συνοδεύεται και από την εμφάνιση ζωονόσων εκτεταμένα σε πολλές χώρες. Είναι η στιγμή που πρέπει να ενεργοποιηθούν όλοι οι ευρωπαϊκοί μηχανισμοί, κυρίως για να υπάρξει η στήριξη όχι μόνο της κτηνοτροφίας,αλλά και όλων αυτών που εξαρτώνται από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα του πρωτογενούς τομέα».
Ο κ. Τσιάρας υπογράμμισε τη σημασία του πρωτογενούς τομέα για διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και τόνισε ότι «η Ευρώπη αποδεικνύει πάντα πως τις κρίσιμες στιγμές συνεργάζεται, δίνει όλη της τη δύναμη και καταφέρνει μέσα από αποφάσεις και συγκεκριμένες επιλογές να στηρίζει τον πρωτογενή τομέα, να του δίνει την επιλογή της ανθεκτικότητας και της βιωσιμότητας, και κυρίως να τον αναδεικνύει σε έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες κοινωνικής συνοχής».
Ο κ. Τσιάρας σημείωσε ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε μια περίοδο που «πρέπει να αναθεωρήσουμε, αλλά βεβαίως και να προσέξουμε εξελίξεις οι οποίες αφορούν τον πρωτογενή τομέα, με σχεδιασμό και δράσεις που πρέπει να τον στηρίξουν, κυρίως μέσα από το πλαίσιο της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής».
Υπογράμμισε, ακόμη, ότι η Ελλάδα επιμένει «πως η νέα ΚΑΠ πρέπει να παραμείνει ισχυρή και ανεξάρτητη, για να μπορέσει να δώσει την πραγματική ώθηση αλλά να στηρίξει και τη βιωσιμότητα του πρωτογενούς τομέα, μέσα από πολιτικές που αφορούν κυρίως την ανθεκτικότητά του».
Ο Υπουργός σημείωσε ακόμη την ανάγκη να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή «στους νέους ανθρώπους, στις γυναίκες, στις απομακρυσμένες και μειονεκτικές περιοχές», υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να διασφαλίσουμε ισχυρούς πόρους, ώστε η νέα προγραμματική περίοδος να συνοδεύεται από την πραγματική στήριξη του πρωτογενούς τομέα».
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 04.11.2025 | 11:17
Υποβάλλεται το πλάνο για την ορθή καταβολή των επιδοτήσεων, στην κρίση του Χάνσεν η προκαταβολή βασικής - ΛΑΡΙΣΑ | 04.11.2025 | 11:11
Διαμαρτυρία από τους διανομείς της Λάρισας- ενημερώνουν τον κόσμο με φυλλάδια στην κεντρική πλατεία (ΦΩΤΟ) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 04.11.2025 | 11:07
Καμία αναφορά στην περιοδεία Ανδρουλάκη στη Θεσσαλία για Αχελώο... - ΛΑΡΙΣΑ | 04.11.2025 | 10:13
Όλα τα ονόματα των υποψηφίων για τα κομματικά όργανα της ΝΔ στην Π.Ε. Λάρισας (λίστα) - ΤΡΙΚΑΛΑ | 04.11.2025 | 10:02
Τρίκαλα: Έκλεβε επί τρία χρόνια το ταμείο fast food - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 04.11.2025 | 09:57
Απάντηση από ΟΠΕΚΕΠΕ για την πληρωμή της Νιτρορύπανσης ζητούν οι Διαχειριστικές Αρχές - ΛΑΡΙΣΑ | 04.11.2025 | 09:57
Ο μανάβης από τη Λάρισα ενθουσίασε την Παπαρίζου και εξασφάλισε θέση στο Voice! - ΒΟΛΟΣ | 04.11.2025 | 09:52
Μπαράζ διαρρήξεων σε επιχειρήσεις στον Βόλο χθες το βράδυ – Άγνωστοι έσπασαν τζαμαρίες, άρπαξαν χρήματα 
- ΤΡΙΚΑΛΑ | 03.11.2025 | 20:42
Θρήνος στα Τρίκαλα για το χαμό 38χρονου αστυνομικού - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 03.11.2025 | 09:45
Ανοδική κίνηση για 45 λεπτά στο βαμβάκι μετά την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ- Κίνας - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 03.11.2025 | 13:40
Πράσινο φως από ΕΛΓΑ για ad hoc πρόγραμμα αποζημιώσεων στους παραγωγούς σιτηρών το 2024 ύψους 77 εκ. ευρώ - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 03.11.2025 | 11:46
Τακούδης: Προσοχή καταιγίδες Τρίτη βράδυ σε Πήλιο, παράλια Λάρισας, Σποράδες -Ψυχρή λίμνη «κυκλώνει» την Ελλάδα (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 03.11.2025 | 15:46
Βγήκε καραμπίνα σε γραφείο στη Λάρισα !– Δύο συλλήψεις μετά από απειλές - ΛΑΡΙΣΑ | 03.11.2025 | 23:05
Μετωπική σύγκρουση αυτοκινήτων με τέσσερις τραυματίες (οι δύο σοβαρά) έξω από τη Λάρισα - ΒΟΛΟΣ | 03.11.2025 | 09:48
Βόλος: Βασανιστικά τα ερωτήματα 40 μέρες μετά τον τραγικό θάνατο του Ιάσονα Ποπώλη – Νέα στοιχεία στο φως - ΛΑΡΙΣΑ | 03.11.2025 | 09:50
Καταγγελία Λαρισαίας για επικίνδυνη και παράνομη χρήση πυροβόλου όπλου από κυνηγούς στη Νάουσα (ΒΙΝΤΕΟ) 









































 Facebook
 Twitter
 Youtube
 RSS Feed