ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Η Λάρισα τρέχει στον «2ο Αγώνα για ΖΩΗ» – Για δεύτερη χρονιά από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Λάρισας
Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Νοεμβρίου

Η Λάρισα θα τρέξει για δεύτερη χρονιά στον «2ο Αγώνα για ΖΩΗ» που έχει ως στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας στο θέμα του Καρκίνου. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Νοεμβρίου με την εκκίνηση να πραγματοποιείται μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο της πόλης.
O Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Ν. Λάρισας και ο σύλλογος «ΠΕΛΑΣΓΟΣ ΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ», υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων, συνδιοργανώνουν με τον Σύλλογο Βετεράνων Αθλητών Στίβου Ν. Λάρισας, το Mamali Trail Run, την ΚΟΙΝ.Σ.Ε.Π «Αθλοτεχνίες», τον Σύλλογο Δρομέων Φαλάνης και την ΠΕΠΦΑ Ν. Λάρισας, αγώνα Δρόμου 5000μ Ανδρών – Γυναικών μαζί με Περιπατητικό Αγώνα 5000 μ. και δρόμου 620μ., με το σύνθημα «2ος Αγώνας για ΖΩΗ» με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας στο θέμα του Καρκίνου, ενώ τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την υλοποίηση των καταστατικών σκοπών του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας.
Όπως σημειώνουν, εκτός από τους αθλητές και τις αθλήτριες, σημαντικό θα είναι να συμμετέχουν ανεξάρτητοι δρομείς, ασκούμενοι καθώς και κάθε πολίτης που θα ήθελε να συμμετέχει.
ΑΦΕΤΗΡΙΑ–ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ- ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Η εκκίνηση θα δοθεί απ’ το Αρχαίο Θέατρο και ο τερματισμός θα γίνει στο ίδιο σημείο. Διαδρομή αγώνα 620μ: Αρχαίο Θέατρο, Βενιζέλου, Φιλελλήνων, Μητροπολίτου Αρσενίου, Σκυλοσόφου, Βενιζέλου και Αρχαίο Θέατρο.
Διαδρομή αγώνα 5000μ: Αρχαίο Θέατρο, Βενιζέλου, Κυκλικός κόμβος, Γεωργιάδου, κοίτη Πηνειού,2ηΓέφυραΑμπελοκήπων,κοίτηΠηνειού, Γέφυρα ΔΕΥΑΛ, κοίτη Πηνειού, έξοδος στη ράμπα ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, Καλλιθέας, Κυκλικός κόμβος, Βενιζέλου και Αρχαίο Θέατρο.
ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΑΓΩΝΑ
Ώρα εκκίνησης αγώνα 620μ: 10.30μμ Παιδιών
Ώρα εκκίνησης αγώνα 5km: 11.00μμ Ανδρών-Γυναικών
Το ανώτατο χρονικό όριο τερματισμού για τον αγώνα των 5km λήγει στις 12.30. Οι δρομείς και οι περιπατητές έχουν, δηλαδή, στη διάθεσή τους συνολικό χρόνο 1 ώρα και 30΄.
Μετά το πέρας του επίσημου χρονικού ορίου λήξης των αγώνων, στις 12.30, οι περιπατητές που δεν έχουν τερματίσει οφείλουν να εγκαταλείψουν τον αγώνα και τη διαδρομή. Σε διαφορετική περίπτωση συνεχίζουν με δική τους ευθύνη πάνω στο πεζοδρόμιο, αφού η διαδρομή θα δοθεί για την κυκλοφορία των αυτοκινήτων.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ–ΗΛΙΚΙΕΣ–ΔΗΛΩΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
Δηλώνετε, ότι έχετε υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρικές εξετάσεις και είστε απολύτως υγιείς για να συμμετέχετε στα 5000μ του ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ « 2ος Αγώνας για ΖΩΗ». Αποδέχεστε πλήρως την ευθύνη για κάθε τραυματισμό ή ατύχημα που μπορεί να προκληθεί από και προς το χώρο διεξαγωγής του αγώνα, ή κατά τη διάρκειά του, καθώς και για ότι μπορεί να προκύψει κατά τη συμμετοχή σας στον αγώνα, όπως πτώσεις (που μπορούν να προκληθούν κατά την επαφή με άλλους συμμετέχοντες), κακές καιρικές συνθήκες κτλ.
Παραιτείστε από οποιαδήποτε απαίτηση, από τους διοργανωτές, χορηγούς και οποιονδήποτε εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα με τη διεξαγωγή του αγώνα και αποδέχεστε ότι τα παραπάνω πρόσωπα δεν φέρουν καμία νομική ευθύνη για ότι μπορεί να προκύψει κατά τη συμμετοχή σας. Ακόμα δίνετε την έγκρισή σας στους διοργανωτές, να χρησιμοποιήσουν φωτογραφίες σας ή βίντεο από τον αγώνα, ή οποιαδήποτε άλλη καταγραφή και χωρίς να έχετε καμία οικονομική απαίτηση.
Για τους δρομείς κάτω των 18 ετών η δήλωση συμμετοχής πρέπει να είναι υπογεγραμμένη από τον γονέα-κηδεμόνα. (Αποστολή μέσω email στο [email protected])
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Συμμετοχή στον Αγώνα Δρόμου των 5χλμ επιτρέπεται σε όσους και όσες έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους (γεννημένοι/ες το 2013 και μεγαλύτεροι/ες) μαθητές Γυμνασίου και μεγαλύτεροι.
Στον Αγώνα των 620μ. συμμετέχουν μαθητές της Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης Δημοτικού, μικρότερα παιδιά υποχρεωτικά με συνοδό και ΑΜΕΑ.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Μέσω συμπλήρωσης ηλεκτρονικής φόρμας στην ιστοσελίδα segas-thessalias.gr από Δευτέρα 13/10/2025 έως Τετάρτη 29/10/2025.
Δηλώσεις συμμετοχής μετά τις 29/10/2025 δεν θα γίνονται δεκτές.
Οι αιτήσεις για τις δηλώσεις συμμετοχής (για όλους τους αγώνες) θα βρίσκονται στην ιστοσελίδα του αγώνα segas-thessalias.gr στην καρτέλα Εγγραφές.
Μετάτηνέγκυρηεγγραφήθααποστέλλεταιαπαντητικόemailαπότηνδιοργανώτριααρχή,για κάθε αίτηση συμμετοχής που έχει αποσταλεί ηλεκτρονικά (Παρακαλούνται οι χρήστες με λογαριασμό gmail να ελέγχουν και το φάκελο με την «ανεπιθύμητη» αλληλογραφία).
Δεν επιτρέπεται η δήλωση συμμετοχής και στους δυο αγώνες.
ΣΗΜΕΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΑΡΙΘΜΩΝ & ΠΑΚΕΤΩΝ ΑΓΩΝΑ
Όλοι οι συμμετέχοντες παραλαμβάνουν τον αριθμό συμμετοχής τους και το απαραίτητο υλικό για τον αγώνα από το Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης, το οποίο φιλοξενείται στον Μύλο του Παπά (Αίθουσα ΜΠΡΙΤΖ) την Παρασκευή 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ από 15.00μμ έως 21.00μμ
Η παραλαβή του αριθμού συμμετοχής γίνεται με επίδειξη:
Της Αστυνομικής του Ταυτότητας ή άλλου αντίστοιχου εγγράφου (διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης κλπ)
Όλοι οι δρομείς παραλαμβάνουν: 1.τον αριθμό συμμετοχής 2.chip χρονομέτρησης 3.T-shirtτης διοργάνωσης
ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ -ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ
Η συμμετοχή στον αγώνα των 5000μ (Δρομείς και Περιπατητές) είναι 10ευρώ. Για ομαδικές εγγραφές άνω των 20 ατόμων 8 € ανά άτομο, ομαδικές άνω των 50 ατόμων 6 €.
Η συμμετοχή στον αγώνα των 620 μ είναι 5 ευρώ.
Η συμμετοχή για τα ΑΜΕΑ είναι δωρεάν, απαιτείται όμως η εγγραφή συμμετοχής τους.
Η καταβολή της συνδρομής συμμετοχής γίνεται μέσω κατάθεσης στον τραπεζικό λογαριασμό της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ : ΙΒΑΝ GR9401102520000025200311196
- ΔΙΕΘΝΗ | 19.10.2025 | 14:49
Γαλλία: Έκλεισε το μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι λόγω ληστείας – Άρπαξαν κοσμήματα του Ναπολέοντα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 19.10.2025 | 14:41
Θεσσαλοί αγρότες: Σχέδιο για μπλόκα με τρακτέρ στις εθνικές πριν τις γιορτές - ΛΑΡΙΣΑ | 19.10.2025 | 12:52
Γλέντι με δημοτικά και χορούς στην κεντρική πλατεία Τυρνάβου στη Γιορτή τσίπουρου και αποσταγμάτων (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 19.10.2025 | 12:32
Η Λάρισα τρέχει στον «2ο Αγώνα για ΖΩΗ» – Για δεύτερη χρονιά από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Λάρισας - ΔΙΕΘΝΗ | 19.10.2025 | 12:28
Γάζα: Σπάει η εκεχειρία -Επίθεση της Χαμάς σε ισραηλινά στρατεύματα στη Ράφα, οι IDF απαντούν με αεροπορικές επιδρομές - ΛΑΡΙΣΑ | 19.10.2025 | 12:20
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Κοιλάδα των Τεμπών, για την εκτέλεση εργασιών συντήρησης μέτρων βραχοπροστασίας - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 19.10.2025 | 12:09
Λήδα Μανθοπούλου: Αυτός είναι ο νέος έρωτας της Λαρισαίας κόρης του Αίαντα Μανθόπουλου -Το ρομαντικό ταξίδι στο Μαρόκο - ΒΟΛΟΣ | 19.10.2025 | 11:59
θλίψη στη Νέα Ιωνία Βόλου– «Έφυγε» η Διαμαντούλα Μαβίδη, σύζυγος του πρώην δημάρχου Παύλου Μαβίδη
- ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 19.10.2025 | 00:02
Του επέστρεψε γυαλισμένο το αμάξι με 150.000 κάτω απ’ το χαλί: Η μέρα που ο Βασίλης Παλαιοκώστας άφησε το θύμα του με ανοιχτό - ΛΑΡΙΣΑ | 19.10.2025 | 10:32
Θλίψη για τον θάνατο 44χρονου Λαρισαίου - ΛΑΡΙΣΑ | 18.10.2025 | 20:50
Θλίψη στη Λάρισα: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών η εκπαιδευτικός Βασιλική Εξάρχου - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 18.10.2025 | 14:55
Κέλλας: Έως τέλος Οκτωβρίου οι αποζημιώσεις σε Θεσσαλούς αγρότες - ΒΟΛΟΣ | 18.10.2025 | 10:10
Σοκ στο Βόλο: Πνίγηκε από μπανάνα! – Μοιραίο γεύμα για 62χρονη που πέθανε μπροστά στα μάτια του συζύγου της - ΛΑΡΙΣΑ | 18.10.2025 | 13:08
Διαμαρτυρία αγροτών και κτηνοτρόφων στον Πυργετό - Ζητούν άμεσες αποζημιώσεις για Daniel και ευλογιά (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 18.10.2025 | 14:52
Ταλαιπωρία για 144 επιβάτες έξω από το Λιτόχωρο - Η ανακοίνωση της Hellenic Train - ΛΑΡΙΣΑ | 18.10.2025 | 09:48
Απίστευτη ταλαιπωρία για επιβάτες - Ακινητοποιημένο στο Λιτόχωρο το Intercity που εκτελεί το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα