ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Αλ. Μεϊκόπουλος: «Αλλαγή στάσης για το LNG στον Βόλο. Καμία δέσμευση από τον νέο Υφυπουργό ΥΠΕΝ» (βίντεο)
Κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

Σήμερα συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου για την πλωτή μονάδα LNG στον Βόλο. Για να απαντήσει, προσήλθε ο νέος Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Ν. Τσάφος.
Ο Αλ.Μεϊκόπουλος κάλεσε τον νέο Υφυπουργό να απαντήσει αν συμμερίζεται τη θέση του προκατόχου του κ. Σκυλακάκη, ο οποίος είχε δηλώσει τον Ιούλιο του 2024 ότι το έργο δεν εξυπηρετεί την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας και δεν έχει προοπτικές υλοποίησης. Ο κ. Σκυλακάκης είχε αναφέρει ότι το θέμα αυτό δεν θα συνεχίσει να απασχολεί επί πολύ την τοπική κοινωνία.
Ο κ. Τσάφος δεν επανέλαβε τη θέση του κ. Σκυλακάκη ότι το έργο δεν έχει προοπτικές υλοποίησης.
Αντίθετα, απέφυγε κάθε σαφή δέσμευση για την τύχη του LNG στον Βόλο και περιορίστηκε να πει ότι: «Η αξιολόγηση συνεχίζεται και θα δούμε πού θα καταλήξει». Ο Υφυπουργός επιχείρησε να αποπολιτικοποιήσει το ζήτημα, λέγοντας ότι:
«Το κράτος λειτουργεί ως αδειοδοτική αρχή, η αξιολόγηση είναι τεχνική». Ανέφερε ότι «τα τέσσερα προτεινόμενα έργα σε όλη τη χώρα, ένα εκ των οποίων του Βόλου, βλέπουν και την εθνική, αλλά και την περιφερειακή αγορά. Και αυτό που είδαμε, κυρίως το 2022 αλλά και πιο πρόσφατα, είναι ότι η περιφερειακή αγορά μας αφορά».
Ο Αλ.Μεϊκόπουλος τόνισε ότι: «Ο κ. Τσάφος δεν επανέλαβε τα επιχειρήματα περί έλλειψης βιωσιμότητας, ούτε τη διαβεβαίωση ότι το έργο δεν θα προχωρήσει. Η αλλαγή ηγεσίας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας φαίνεται να δείχνει μετατόπιση στη στάση της κυβέρνησης απέναντι στο έργο LNG στον Βόλο. Η στροφή ανατρέπει τη βεβαιότητα που είχαν οι πολίτες της Μαγνησίας μετά τη ρητή τοποθέτηση Σκυλακάκη και αναζωπυρώνει την ανησυχία».
Συνέχισε λέγοντας: «Μπορεί ο Υφυπουργός να επιχείρησε να αποσυνδέσει πολιτικά το Υπουργείο και να μετακυλίσει την ευθύνη στις Υπηρεσίες, όμως η τελική υπογραφή είναι πολιτική πράξη, όχι απλώς διοικητική.
Σκόπιμα ακολουθείται από την κυβέρνηση μια τακτική με την οποία εκπέμπονται δύο διαφορετικά μηνύματα:
Προς τους πολίτες της Μαγνησίας: «Μην ανησυχείτε, δεν το προχωρούμε τώρα»
Προς τους επενδυτές το αντίθετο: «Μην ανησυχείτε, η πόρτα είναι ανοιχτή»
Στο μεταξύ, η Mediterranean Gas προχωρά ενεργά στη διαδικασία αδειοδότησης και ωρίμανσης του έργου, έτσι ώστε αυτό να διατηρείται σε κατάσταση ετοιμότητας.
Αναμένουμε με ενδιαφέρον την έκδοση της απόφασης επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου, για το χρόνο της οποίας ο κ. Τσάφος δεν μας έδωσε χρονοδιάγραμμα.
Πολύ χρήσιμα τα συμπεράσματα της σημερινής συζήτησης. Η επένδυση LNG στον Παγασητικό παραμένει στο τραπέζι».
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 10.12.2025 | 21:08
Περιφερειακό Συμβούλιο: Στήριξη στις αγροτικές κινητοποιήσεις και στον αγώνα των υγειονομικών να μην υποβαθμιστεί το ΓNΛ - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 10.12.2025 | 20:28
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Αυτά είναι τα μόνιμα μέτρα για στήριξη των αγροτών -Πληρωμές 3,8 δισ. το 2025 - ΛΑΡΙΣΑ | 10.12.2025 | 19:52
Ηχηρό μήνυμα έστειλε η Λάρισα για τους Μαρτυρικούς τόπους και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 10.12.2025 | 19:34
Διαμαρτυρία έξω από γραφεία βουλευτών στην Λάρισα ετοιμάζουν οι αγρότες - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 10.12.2025 | 19:30
Τι ισχύει για τη διακίνηση ζωοτροφών -Σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - ΛΑΡΙΣΑ | 10.12.2025 | 19:06
Χαρακόπουλος: Απόλυτα θετική διάθεση της κυβέρνησης για διάλογο με τους αγρότες - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 10.12.2025 | 18:54
Πυρά βουλευτών ΝΔ για τους αγρότες -Τσιάρας: Χωρίς ελέγχους θα χάναμε επιδοτήσεις -Βορίδης: Δεν βλέπω στρατηγική εκτόνωσης - ΛΑΡΙΣΑ | 10.12.2025 | 15:45
Λαρισαία δημιουργός αναπτύσσει videogame εμπνευσμένο από την Ιαπωνία – Κυκλοφορεί διεθνώς το 2026
- ΛΑΡΙΣΑ | 09.12.2025 | 10:30
Εφτά Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 09.12.2025 | 15:12
Θλίψη στη Λάρισα για τον ξαφνικό θάνατο του Βασίλη Βάιλα - ΛΑΡΙΣΑ | 10.12.2025 | 11:12
Θλίψη στη Λάρισα: «Έφυγε» σε ηλικία 37 ετών ο Θέμης Ζαχαράκης - ΒΟΛΟΣ | 10.12.2025 | 12:37
Βόλος: Τελεσίγραφο από εισαγγελέα Αρείου Πάγου να εγκαταλείψουν το λιμάνι αγρότες και αλιείς - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 09.12.2025 | 18:49
Βγήκε η ΚΥΑ για το φυτικό κεφάλαιο, προκαταβολές σε τρεις κλίμακες ανάλογα την ζημιά βάσει εκτίμησης ΕΛΓΑ - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 09.12.2025 | 09:41
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές στους αγρότες για το Μέτρο 23 και για τις ντόπιες ράτσες - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.12.2025 | 09:44
Οι αποζημιώσεις για τις καταστροφές του «Daniel» στη Θεσσαλία – Κρατική αρωγή σε αγρότες, επιχειρήσεις και κατοικίες - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 10.12.2025 | 11:02
Συνεχίζονται οι πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ- Κατατέθηκαν 28,78 εκατ. ευρώ σε δικαιούχους

































![Στο λιμάνι του Βόλου κατευθύνονται οι αγρότες -Έφτασαν τα πρώτα τρακτέρ [βίντεο]](include/docs/00500184320_1ααααα.jpg)













Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed