ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ
Εμφύλιος στην Ευρώπη -Η Γερμανία «θέτει βέτο» στην απαγόρευση των κινητήρων βενζίνης και diesel
Ο Γερμανός καγκελάριος ζητά να συνεχίσουν να παραγονται και μετά το 2035

Η επικείμενη απαγόρευση της κυκλοφορίας καινούργιων αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης έχει προκαλέσει διχογνωμία, τόσο μεταξύ των κατασκευαστών όσο και μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Γερμανός καγκελάριος Friedrich Merz παρουσιάζεται ως ένθερμος υποστηρικτής της συνέχισης πώλησης καινούργιων αυτοκινήτων με θερμικούς κινητήρες και μετά το 2035, παρά το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη ορίσει τη χρονιά αυτή ως ορόσημο.
Ο Merz επιμένει ότι ενδιάμεσες λύσεις, όπως τα υβριδικά αυτοκίνητα, εξακολουθούν να έχουν θέση στην αγορά, ενώ σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε πως η πρόταση «παραβλέπει εντελώς τις ανάγκες που υπάρχουν σήμερα στην Ευρώπη, και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να τεθεί σε ισχύ, μένοντας προσηλωμένοι σε τεχνολογίες που μπορεί να μην είναι ακόμη ώριμες για την αγορά».

Εξάλλου, ο Markus Söder, πρωθυπουργός του κρατιδίου της Βαυαρίας και επικεφαλής του CSU, του κόμματος των χριστιανοδημοκρατών στη Βαυαρία, παρουσίασε ένα σχέδιο δέκα σημείων, στο οποίο υποστηρίζει ότι οι θερμικοί κινητήρες πρέπει να επιβιώσουν, παρά την έλευση της ηλεκτροκίνησης.
Ωστόσο ακόμη και το SPD, το κόμμα των σοσιαλδημοκρατών της Γερμανίας, το οποίο επισήμως ευθυγραμμίζεται με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δεν παρουσιάζεται απολύτως ενωμένο. Ο Olaf Lies, πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας, δεν κρύβει τη συμπάθειά του προς τη συνύπαρξη και των δύο «κόσμων», τόσο των υβριδικών οχημάτων όσο και των αμιγώς ηλεκτροκίνητων, αλλά και των συνθετικών καυσίμων.

Εξάλλου και οι αυτοκινητοβιομηχανίες παρουσιάζονται διαιρεμένες σε δύο «στρατόπεδα», με τις Βρυξέλλες ωστόσο να μην έχουν αναπροσαρμόσει την αρχική τους ρότα, παρά τις πρόσφατες φημολογίες.
Μένει να δούμε αν η επιρροή ενός παράγοντα του μεγέθους της Γερμανίας θα μπορέσει να γείρει την πλάστιγγα υπέρ μιας πιθανής αναβολής της απαγόρευσης της πώλησης νέων αυτοκινήτων με θερμικό κινητήρα.
carandmotor.gr
- ΛΑΡΙΣΑ | 12.12.2025 | 15:21
Τραγωδία στο κέντρο της Λάρισας – Νεκρός 54χρονος μετά από πτώση από ταράτσα - ΛΑΡΙΣΑ | 12.12.2025 | 15:17
Γιάννης Βρούτσης: Το ιστορικό Αλκαζάρ αναγεννάται όπως αρμόζει στην αθλητική κληρονομιά της Λάρισας - ΒΟΛΟΣ | 12.12.2025 | 14:20
Κέλλας: Η κυβέρνηση στηρίζει με πράξεις τους αλιείς της Μαγνησίας - ΛΑΡΙΣΑ | 12.12.2025 | 14:02
Επίδειξη πρωτοποριακού αντιπλημμυρικού, αντιπυρικού υλικού παρουσία Κουρέτα (ΦΩΤΟ+video) - ΕΛΛΑΔΑ | 12.12.2025 | 13:50
Μητσοτάκης: Περιμένω τους αγρότες τη Δευτέρα στις 17:00 στο γραφείο μου, να συζητήσουμε -Η ομιλία στην ΚΟ της ΝΔ - ΛΑΡΙΣΑ | 12.12.2025 | 13:45
Εορταστική Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 12.12.2025 | 12:30
Τακούδης: Χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλίας παραμονές Χριστουγέννων - ΒΟΛΟΣ | 12.12.2025 | 12:16
Επιπλέον δρομολόγια για το Τρένο Πηλίου, ενόψει εορτών
- ΛΑΡΙΣΑ | 11.12.2025 | 13:48
Εκτροπή νταλίκας στο Κιλελερ-συναγερμός στην Πυροσβεστική Λάρισας-και δεύτερο περιστατικό το πρωί στο Σωτήριο - ΛΑΡΙΣΑ | 12.12.2025 | 09:37
Θλίψη στην Kαρυά Ελασσόνας: 43χρονος «έφυγε» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 11.12.2025 | 10:42
Έξι Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 12.12.2025 | 15:21
Τραγωδία στο κέντρο της Λάρισας – Νεκρός 54χρονος μετά από πτώση από ταράτσα - ΛΑΡΙΣΑ | 11.12.2025 | 18:13
Στο μπλόκο της Νίκαιας ο μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος : «Έχουν αδικηθεί και έχουν λόγο που φωνάζουν» (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 12.12.2025 | 09:33
Έφυγαν από τη ζωή πέντε Λαρισαίοι - ΛΑΡΙΣΑ | 11.12.2025 | 21:29
Συναυλία με Λαρισαίους μουσικούς, σουβλάκια, κρασί και κέφι στο μπλόκο της Νίκαιας (ΦΩΤΟ+video) - ΒΟΛΟΣ | 12.12.2025 | 11:18
Θρήνος στον Βόλο- Έφυγε από τη ζωή 21χρονος















































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed