ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ
Ο Σαρκοζί στη φυλακή: Σε πτέρυγα VIP με ντους στο κελί, θα πληρώνει να δει τηλεόραση -Όλες οι πληροφορίες
Ο Νικολά Σαρκοζί πρόκειται να γίνει ο πρώτος πρώην πρόεδρος της Γαλλίας που θα φυλακιστεί

Δεκατρία χρόνια μετά την αποχώρησή του από το προεδρικό αξίωμα, ο Νικολά Σαρκοζί πρόκειται να γίνει ο πρώτος πρώην πρόεδρος της Γαλλίας που θα φυλακιστεί, αφού καταδικάστηκε σε πενταετή ποινή για εγκληματική συνωμοσία για την υπόθεση Καντάφι.
Ο Σαρκοζί θα κληθεί στις 13 Οκτωβρίου από την Οικονομική Εισαγγελία για να ενημερωθεί σχετικά με τους όρους της φυλάκισής του. Η σύλληψη, θεωρητικά, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός τεσσάρων μηνών από την κλήτευση αυτή, δηλαδή το αργότερο έως τις 13 Φεβρουαρίου. Ο Νικολά Σαρκοζί θα φυλακιστεί σε «σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια δικαστική πηγή.
Μιλώντας στο France Info, ο δικηγόρος του Σαρκοζί, Ζαν Μισέλ Νταρουά, ανέφερε ότι προς το παρόν δεν είναι γνωστή η φυλακή στην οποία θα βρεθεί.
Το RTL, από την πλευρά του, μετέδωσε πληροφορίες, ότι ήδη έχει προετοιμαστεί κελί στη φυλακή της Santé, και συγκεκριμένα στο «τμήμα των ευάλωτων ατόμων». Όπως αναφέρει το γαλλικό Gala, σε αυτή τη φυλακή είχαν βρεθεί οι επίσης Ρεπουμπλικάνοι, Πατρίκ Μπαλκανί και Ζορζ Τρον.
Η εφημερίδα La Voix du Nord σημειώνει ότι η συγκεκριμένη πτέρυγα στη φυλακή έχει τριάντα θέσεις, προορίζεται για δημόσια πρόσωπα και έχει το χαρακτηριστικό ότι είναι απομονωμένη από το υπόλοιπο της φυλακής. Οι «VIP» κρατούμενοι διαθέτουν ακόμη και ξεχωριστό προαύλιο για να μην συναντούν κανέναν.
Πώς είναι η φυλακή Sante
Δίνοντας μια εικόνα για τη φυλακή Santé, ο εκπρόσωπος του συνδικάτου των σωφρονιστικών φυλάκιων, Βίλφριντ Φονκ, ανέφερε: «Είναι η φυλακή που ταιριάζει καλύτερα για να υποδεχθεί ένα προφίλ όπως το δικό του».
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κρατούμενοι στην πτέρυγα VIP κρατούνται σε μονόκλινα κελιά, σε αντίθεση με τις συνηθισμένες μονάδες τριών ατόμων, και μένουν μόνοι τους κατά τη διάρκεια των εξωτερικών δραστηριοτήτων για λόγους ασφαλείας. Ο Φονκ, βέβαια, σχολιάζει ότι οι συνθήκες δεν είναι καλύτερες απ- ό,τι αλλού στη φυλακή, όπου τα κελιά είναι συνήθως 9-12 τετραγωνικά μέτρα.
Η Santé έχει ανακαινιστεί πρόσφατα, επομένως έχει καλύτερες συνθήκες. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Ζιλιέν Φισμάιστερ, από το γαλλικό τμήμα του Διεθνούς Παρατηρητηρίου Φυλακών, που μίλησε στο Reuters, οι φυλακές διαθέτουν ντους. Ο Σαρκοζί, δε, θα μπορεί να έχει πρόσβαση στην τηλεόραση αν δίνει 14 ευρώ τον μήνα, ενώ το κελί θα έχει και τηλέφωνο.
Η φυλακή προσφέρει γεύματα, ωστόσο, αν ο κρατούμενος το επιθυμεί μπορεί να αγοράζει τα δικά του προϊόντα για να ετοιμάζει γεύματα στο κελιά του.
Η Figaro, ωστόσο, αναφέρει ότι θεωρητικά ο Σαρκοζί μπορεί να φυλακιστεί σε οποιοδήποτε κέντρο κράτησης στην περιοχή Ιλ ντε Φρανς.
Νικολά Σαρκοζί: «Θα είναι μόνος στο κελί, χωρίς κινητό»
Ένας σωφρονιστικός υπάλληλος, μιλώντας στην Le Figaro, ανέφερε πως γνωρίζουν πώς να συμπεριφέρονται σε πολιτικούς και διασημότητες, αλλά δεν έχουν αντιμετωπίσει έναν πρώην πρόεδρο της δημοκρατίας.
Η Φλεβί Ρο, γενική γραμματέας της Εθνικής Ένωσης Διευθυντών Σωφρονιστικών Ιδρυμάτων (SNDP), μιλώντας εχθές στο RTL, υποστήριξε ότι ο Σαρκοζί θα έχει την ίδια μεταχείριση με όλους τους κρατουμένους, περνώντας από το γραφείο του γραμματέα για τα διαδικαστικά, έλεγχο ταυτότητας, κατάθεση προσωπικών αντικειμένων και σωματικό έλεγχο πριν μεταφερθεί στο κελί του.
Στο κελί θα είναι μόνος. «Ο στόχος είναι πραγματικά να διασφαλίσουμε ότι θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε τη σωματική του ακεραιότητα. Είναι προφανές ότι η προστασία της σωματικής ακεραιότητας ενός ατόμου με τέτοια φήμη απαιτεί τον έλεγχο όλων των επαφών του και, συνεπώς, να είναι μόνος στο κελί του», διευκρινίζει.
Πηγή: iefimerida.gr
- ΔΙΕΘΝΗ | 21.04.2026 | 23:06
Οριστικό: Ο Βανς δεν πάει στο Πακιστάν, δεν στέλνει διαπραγματευτές ούτε η Τεχεράνη - ΛΑΡΙΣΑ | 21.04.2026 | 21:52
Συγκινητική η ανταπόκριση των Λαρισαίων για τον αγώνα «Run for autism» - ΛΑΡΙΣΑ | 21.04.2026 | 21:27
Περίπατο στη Γεωργική Σχολή διοργανώνει η Κίνηση «Λάρισα η πόλη μου» - ΕΛΛΑΔΑ | 21.04.2026 | 20:53
Απόπειρα αρπαγής ανηλίκου από αλλοδαπούς στην Κάτω Τιθορέα – Τι λέει ο δήμος Αμφίκλειας – Ελάτειας - ΛΑΡΙΣΑ | 21.04.2026 | 20:47
Στους Νερόμυλους Αγιάς για ιδιωτική επίσκεψη ο πρόεδρος της Εσθονίας-ποιόν συνάντησε - ΛΑΡΙΣΑ | 21.04.2026 | 20:45
Δήμος Λαρισαίων: Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για τη νέα Ψηφιακή Πύλη - ΕΛΛΑΔΑ | 21.04.2026 | 20:41
Θρίλερ στην Κρήτη: Αυτοκτόνησε ο πρώην σύντροφος της 43χρονης που αγνοείται - ΕΛΛΑΔΑ | 21.04.2026 | 20:24
Νέα τραγωδία στο Ηράκλειο: Νεκρή 47χρονη έπειτα από χρήση ναρκωτικών - Νοσηλεύεται ο σύντροφός της
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 21.04.2026 | 12:49
Τουρνάς, Κουρέτας: Δύσκολη η φετινή αντιπυρική περίοδος λόγω βροχών και πυκνής βλάστησης (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 21.04.2026 | 20:03
Λ. Σαΐτης: Νέες προκλήσεις για τα βιομηχανικά φρούτα από γεωπολιτική ανάφλεξη και ανταγωνισμό χωρών τρίτου κόσμου(ΦΩΤΟ) - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 21.04.2026 | 19:13
Επίδομα 250 ευρώ για τους χαμηλοσυνταξιούχους ανακοινώνει την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Πώς θα μοιραστεί το πλεόνασμα - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 21.04.2026 | 14:29
Ανακοινώνονται αύριο νέα μέτρα 500 εκατ. από τον Μητσοτάκη με όπλο το «υπερπλεόνασμα» από την ΕΛΣΤΑΤ - Τα σενάρια στο τραπέζι - ΛΑΡΙΣΑ | 21.04.2026 | 19:18
Άφησε την οικογένειά της για την Χάλκη: Λαρισαία αναπληρώτρια εκπαιδευτικός δηλώνει πως η μοίρα την έφερε στο νησί - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 21.04.2026 | 09:59
Ντογκούλης: Λείπουν φέτος από τη Θεσσαλία 150 εκατ. ευρώ αγροτικών επιδοτήσεων (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 21.04.2026 | 18:15
Τουρνάς από τη Λάρισα: 100 drones πανελλαδικά για επιτήρηση - Πότε λήγει η προθεσμία για καθαρισμό οικοπέδων - ΛΑΡΙΣΑ | 21.04.2026 | 09:19
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή









































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed