ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ
Χάος σε μεγάλα αεροδρόμια σε Βερολίνο, Βρυξέλλες και στο Χίθροου λόγω κυβερνοεπιθέσεων
Ακυρώσεις πτήσεων σε Βερολίνο και Βρυξέλλες – Προβλήματα και στο Χίθροου

Σοβαρές αναταράξεις σημειώνονται από το βράδυ της Παρασκευής σε μεγάλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, μετά από κυβερνοεπίθεση που έπληξε την Collins Aerospace, πάροχο υπηρεσιών για check-in και επιβίβαση σε αεροπορικές εταιρείες σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι «αντιμετωπίζει τεχνικό ζήτημα το οποίο ενδέχεται να προκαλέσει καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις επιβατών».
Προβλήματα σε Χίθροου, Βρυξέλλες και Βερολίνο
Το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι ο πάροχος εργάζεται για την άμεση επίλυση του προβλήματος, ενώ συνέστησε στους ταξιδιώτες να ελέγχουν την κατάσταση της πτήσης τους πριν αναχωρήσουν.
Παράλληλα, ζήτησε να μην προσέρχονται νωρίτερα από τρεις ώρες πριν από διεθνείς πτήσεις ή δύο ώρες πριν από εσωτερικές.
«Έχουμε διαθέσει επιπλέον προσωπικό στους χώρους check-in για να βοηθήσει και να περιορίσει την ταλαιπωρία», τόνισε εκπρόσωπος του Χίθροου, ζητώντας συγγνώμη για την αναστάτωση.
Στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι «προς το παρόν, οι διαδικασίες check-in και επιβίβασης πραγματοποιούνται μόνο χειροκίνητα».
Η διοίκηση του αεροδρομίου υπογράμμισε ότι ο πάροχος «εργάζεται ενεργά για την αποκατάσταση του προβλήματος το συντομότερο δυνατό».
Στο Βερολίνο, το αεροδρόμιο Berlin Brandenburg (BER) ενημέρωσε τους επιβάτες ότι εξαιτίας του τεχνικού προβλήματος σε ευρωπαϊκό πάροχο συστημάτων «παρατηρούνται μεγαλύτεροι χρόνοι αναμονής στα σημεία check-in», ενώ διαβεβαίωσε πως καταβάλλονται προσπάθειες για γρήγορη επίλυση.
Αλυσιδωτές καθυστερήσεις και ταλαιπωρία
Η κυβερνοεπίθεση προκάλεσε ήδη ακυρώσεις και μεγάλες καθυστερήσεις πτήσεων, με χιλιάδες επιβάτες να ταλαιπωρούνται.
Το Χίθροου υπενθύμισε ότι είναι η τρίτη φορά σε διάστημα λίγων εβδομάδων που σημειώνονται σοβαρά προβλήματα, μετά από δύο περιστατικά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο που είχαν προκαλέσει χάος στις καλοκαιρινές διακοπές εκατοντάδων ταξιδιωτών.
Περιορισμένη η έκταση της επίθεσης
Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης ξεκαθάρισε ότι δεν έχει επηρεαστεί από την κυβερνοεπίθεση, ενώ οι αρχές εξετάζουν την πλήρη έκταση του περιστατικού και τα κίνητρα πίσω από την επίθεση. Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες για τους δράστες.
protothema.gr
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.01.2026 | 11:20
Καμπανάκι από Κουρέτα για σημαντικές υπερβάσεις στην ατμόσφαιρα στις 4 θεσσαλικές πόλεις - ΛΑΡΙΣΑ | 09.01.2026 | 10:00
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 09.01.2026 | 09:57
Τέσσερις τραυματίες από τροχαίο στο Πολυδάμειο Φαρσάλων- αυτοκίνητο έπεσε σε χαντάκι - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 09.01.2026 | 09:54
Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Χρήστος Πολίτης - ΒΟΛΟΣ | 09.01.2026 | 09:52
Επαναλειτουργούν τα δρομολόγια υπεραστικού ΚΤΕΛ από Βόλο - ΕΛΛΑΔΑ | 09.01.2026 | 09:50
Θυελλώδεις άνεμοι και έντονη χιονόπτωση σε Φθιώτιδα και Ευρυτανία – Έπεσαν κολώνες και δέντρα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.01.2026 | 09:46
Μια Θεσσαλία να την πιεις στο ποτήρι - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.01.2026 | 09:39
Φάνης Τακούδης: Έρχονται χιόνια από Σάββατο και σε περιοχές με χαμηλά υψόμετρα στη Θεσσαλία
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 08.01.2026 | 09:34
Τακούδης: Χιόνια στα ορεινα Τρικάλων και στο Πήλιο Κυριακή- μέχρι μείον 10 οι ελάχιστες θερμοκρασίες - ΛΑΡΙΣΑ | 08.01.2026 | 09:38
Επτά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 08.01.2026 | 17:21
Αποδέχονται την συνάντηση με τον πρωθυπουργό την Τρίτη οι αγρότες -Ανοίγουν αύριο οι δρόμοι με τα τρακτερ στην άκρη - ΒΟΛΟΣ | 08.01.2026 | 09:45
Βόλος: Νεαρός κυκλοφορούσε γυμνός στο κέντρο της πόλης «τραβώντας» πάνω του τα βλέμματα των περαστικών - ΛΑΡΙΣΑ | 08.01.2026 | 14:54
Για 48 ώρες ο αποκλεισμός στα Τέμπη -θα ανάψουν φωτιές τη νύχτα- επιμένουν για συνάντηση με τον πρωθυπουργό (ΦΩΤΟ+ video) - ΛΑΡΙΣΑ | 08.01.2026 | 13:37
Έκλεισαν τις σήραγγες στα Τέμπη οι αγρότες και καίνε άχυρα στην είσοδο (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 08.01.2026 | 11:31
Ξεκίνησαν τα τρακτερ από το μπλόκο Νίκαιας για τον αποκλεισμό των σηράγγων στα Τέμπη (ΦΩΤΟ+video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 08.01.2026 | 16:41
Σε συζήτηση με ανοιχτούς δρόμους καλεί η κυβέρνηση τους αγρότες-κλείνουν στις 5 τον παράδρομο προς Ελασσόνα



































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed