ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ
Χάος σε μεγάλα αεροδρόμια σε Βερολίνο, Βρυξέλλες και στο Χίθροου λόγω κυβερνοεπιθέσεων
Ακυρώσεις πτήσεων σε Βερολίνο και Βρυξέλλες – Προβλήματα και στο Χίθροου

Σοβαρές αναταράξεις σημειώνονται από το βράδυ της Παρασκευής σε μεγάλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, μετά από κυβερνοεπίθεση που έπληξε την Collins Aerospace, πάροχο υπηρεσιών για check-in και επιβίβαση σε αεροπορικές εταιρείες σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι «αντιμετωπίζει τεχνικό ζήτημα το οποίο ενδέχεται να προκαλέσει καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις επιβατών».
Προβλήματα σε Χίθροου, Βρυξέλλες και Βερολίνο
Το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι ο πάροχος εργάζεται για την άμεση επίλυση του προβλήματος, ενώ συνέστησε στους ταξιδιώτες να ελέγχουν την κατάσταση της πτήσης τους πριν αναχωρήσουν.
Παράλληλα, ζήτησε να μην προσέρχονται νωρίτερα από τρεις ώρες πριν από διεθνείς πτήσεις ή δύο ώρες πριν από εσωτερικές.
«Έχουμε διαθέσει επιπλέον προσωπικό στους χώρους check-in για να βοηθήσει και να περιορίσει την ταλαιπωρία», τόνισε εκπρόσωπος του Χίθροου, ζητώντας συγγνώμη για την αναστάτωση.
Στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι «προς το παρόν, οι διαδικασίες check-in και επιβίβασης πραγματοποιούνται μόνο χειροκίνητα».
Η διοίκηση του αεροδρομίου υπογράμμισε ότι ο πάροχος «εργάζεται ενεργά για την αποκατάσταση του προβλήματος το συντομότερο δυνατό».
Στο Βερολίνο, το αεροδρόμιο Berlin Brandenburg (BER) ενημέρωσε τους επιβάτες ότι εξαιτίας του τεχνικού προβλήματος σε ευρωπαϊκό πάροχο συστημάτων «παρατηρούνται μεγαλύτεροι χρόνοι αναμονής στα σημεία check-in», ενώ διαβεβαίωσε πως καταβάλλονται προσπάθειες για γρήγορη επίλυση.
Αλυσιδωτές καθυστερήσεις και ταλαιπωρία
Η κυβερνοεπίθεση προκάλεσε ήδη ακυρώσεις και μεγάλες καθυστερήσεις πτήσεων, με χιλιάδες επιβάτες να ταλαιπωρούνται.
Το Χίθροου υπενθύμισε ότι είναι η τρίτη φορά σε διάστημα λίγων εβδομάδων που σημειώνονται σοβαρά προβλήματα, μετά από δύο περιστατικά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο που είχαν προκαλέσει χάος στις καλοκαιρινές διακοπές εκατοντάδων ταξιδιωτών.
Περιορισμένη η έκταση της επίθεσης
Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης ξεκαθάρισε ότι δεν έχει επηρεαστεί από την κυβερνοεπίθεση, ενώ οι αρχές εξετάζουν την πλήρη έκταση του περιστατικού και τα κίνητρα πίσω από την επίθεση. Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες για τους δράστες.
protothema.gr
- ΛΑΡΙΣΑ | 18.01.2026 | 18:17
Δήμος Λαρισαίων: Η Φαλάνη χρειάζεται έργα, όχι μαθήματα υποκρισίας - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 18.01.2026 | 18:07
Έρχεται κρατική επιδότηση για αλλαγή αυτοκινήτου – Πότε αρχίζει και ποιοι θα είναι δικαιούχοι - ΕΛΛΑΔΑ | 18.01.2026 | 17:51
Θρίλερ στα 2.000 μέτρα στον Ταΰγετο: 4 από τους 8 εγκλωβισμένους ορειβάτες έχουν τραυματιστεί - ΒΟΛΟΣ | 18.01.2026 | 17:46
Βόλος: Δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό με δεμένο το ρύγχος του στα Πλατανίδια - ΕΛΛΑΔΑ | 18.01.2026 | 17:38
Τραγωδία στη Λήμνο: Νεκρός ανασύρθηκε ο 20χρονος που έπεσε με τη μοτοσικλέτα του σε γκρεμό - ΛΑΡΙΣΑ | 18.01.2026 | 17:09
Ποιό χωριό της Λάρισας ντύθηκε στα λευκά το πρωί της Κυριακής (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 18.01.2026 | 17:00
Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Αθανασίου σε Αλμυρό και Λεχώνια - ΔΙΕΘΝΗ | 18.01.2026 | 16:53
Γροιλανδία: Κοινή απάντηση των «8» στον Τραμπ για τους δασμούς - Αποχωρούν οι Γερμανοί στρατιώτες
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 17.01.2026 | 12:01
Τακούδης: «Κλειδώνουν» οι χιονοπτώσεις και στα πεδινά της Θεσσαλίας - Τρίτη προς Τετάρτη χιόνι και μέσα στη Λάρισα (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 17.01.2026 | 11:05
Λάρισα: Καταδίκη γνωστού γιατρού του Πανεπιστημιακού για ανθρωποκτονία από αμέλεια! - ΛΑΡΙΣΑ | 17.01.2026 | 10:57
Επτά Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 17.01.2026 | 11:40
Δύσκολες ώρες για τον «στρατηγό» του μπλόκου της Νίκαιας Ρίζο Μαρούδα-απεβίωσε ο πατέρας του - ΕΛΛΑΔΑ | 17.01.2026 | 09:35
Χιόνια, βροχές και πολικό ψύχος «χτυπούν» την χώρα από σήμερα – Έρχεται νέο χαμηλό βαρομετρικό - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 18.01.2026 | 10:48
Τακούδης- επικαιροποίηση: Πάνω από μισό μέτρο χιόνι στα ορεινά Δυτ. Θεσσαλίας- πιθανή χιονόπτωση από Τρίτη στα αστικά κέντρα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 18.01.2026 | 12:01
Επιπλέον 25 ευρώ για το βαμβάκι, 15 ευρώ στο σιτάρι ως στρεμματική ενίσχυση για το 2025 μέσω των eco-schemes - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 18.01.2026 | 12:32
Γιατί η Αθήνα θέλει να φύγει ως καλλιέργεια το βαμβάκι από τη Θεσσαλία και τη χώρα





































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed
