ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Με σποραδικές βροχές από το μεσημέρι ξεκινά η εβδομάδα
Ωστόσο «απογοητευτικά είναι τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία (τα μεσοπρόθεσμα όσο και τα μακροπρόθεσμα) για τις βροχοπτώσεις


Με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες ειδικά μετά το μεσημέρι θα ξεκινήσει η εβδομάδα σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό.
Σύμφωνα, όμως, με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια, οι βροχές αυτές θα είναι εξαίρεση καθώς, όπως αναφέρει σε σνάρτησή του στο Facebook, «απογοητευτικά είναι τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία (τόσο τα μεσοπρόθεσμα όσο και τα μακροπρόθεσμα) για τις βροχοπτώσεις το επόμενο διάστημα στη χώρα μας. Μάλιστα αξιόλογες βροχές δεν φαίνονται στον ορίζοντα».
Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα
Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες έως τις πρώτες πρωινές ώρες, πρόσκαιρη βελτίωση και εκ νέου αύξηση νεφώσεων το μεσημέρι, οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι - απόγευμα στα ηπειρωτικά και τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ανατολικά τμήματα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά. Στα δυτικά θα φτάσει τους 31 με 32 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά θα φτάσει τους 29 με 31 και τοπικά τους 32, ενώ στις Κυκλάδες δεν θα ξεπεράσει τους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κατά τόπους θα εκδηλωθούν όμβροι ή μεμωνομένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά βαθμιαία 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 τοπικά 32 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες έως τις πρώτες πρωινές ώρες. Πρόσκαιρη βελτίωση και εκ νέου αυξηση νεφώσεων το μεσημέρι, οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα από νότιες με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Τσατραφύλλιας: Δεν προβλέπονται αξιόλογες βροχές
«Άλλο ένα καμπανάκι λειψυδρίας...» αναφέρει στην ανάρτησή του ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας εξηγώντας ότι «απογοητευτικά είναι τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία (τόσο τα μεσοπρόθεσμα όσο και τα μακροπρόθεσμα) για τις βροχοπτώσεις το επόμενο διάστημα στη χώρα μας. Μάλιστα αξιόλογες βροχές δεν φαίνονται στον ορίζοντα».
«Αναμφισβήτητα η έλλειψη επαρκούς ποσότητας καθαρού και διαθέσιμου νερού, έχει εξελιχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του 21ου αιώνα. Τα στοιχεία δείχνουν μείωση των ετήσιων βροχοπτώσεων έως και 30% σε κάποιες περιοχές της επικράτειας μέχρι το 2050, με παράλληλη αύξηση της θερμοκρασίας και μεγαλύτερες περιόδους ξηρασίας. Επίσης πολλές μελέτες υπογραμμίζουν ότι το δίκτυο ύδρευσης στη χώρα μας έχει μεγάλες απώλειες (έως και 40%), οι ταμιευτήρες δεν επαρκούν και μάλιστα λείπει η ορθολογική διαχείριση. Τεχνικές λύσεις όπως η συλλογή βρόχινου νερού, η επαναχρησιμοποίηση νερού, οι σωστές αρδευτικές μέθοδοι και η αφαλάτωση μπορούν να μειώσουν σημαντικά τη λειψυδρία, εφόσον υπάρξει συντονισμένη εφαρμογή και χρηματοδότηση. Επομένως η Λειψυδρία δεν είναι πια ένα μελλοντικό σενάριο. Είναι ήδη εδώ! Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι το νερό είναι ζωή και δεν είναι ανεξάντλητο!» καταλήγει στην ανάρτησή του.
protothema.gr
- ΔΙΕΘΝΗ | 24.10.2026 | 22:15
Γαλλία: Σφοδρά επεισόδια, τραυματισμοί και πάνω από 1000 συλλήψεις – Τουλάχιστον 400.000 διαδηλωτές στους δρόμους - ΛΑΡΙΣΑ | 24.10.2026 | 21:44
Φαλάνη: Ζητούν ταπείνωση του δρόμου δίπλα στο φράγμα της Γυρτώνης για να αποφύγουν πλημμύρες (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 24.10.2026 | 21:35
Αντίστροφη μέτρηση για δυναμικές κινητοποιήσεις από τους αγρότες στη Θεσσαλία (video) - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 24.10.2026 | 21:12
Θαυμάσια εμφάνιση του ΑΣΚ, λύγισε στην 4η περίοδο από τον ΠΑΟ (78-64) - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 24.10.2026 | 21:03
Λευτέρης Πετρούνιας, ο αλύγιστος άρχοντας των κρίκων: Ασημένιος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ρότερνταμ! - ΒΟΛΟΣ | 24.10.2026 | 19:41
Βόλος: Αστυνομικός σκύλος εντόπισε κρυμμένη κοκαΐνη σε σπίτι 30χρονου - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 24.10.2026 | 18:54
Σιδηρόδρομος: Παράταση ενός έτους στο έργο Λάρισα – Βόλος-– Στο 35% η πρόοδος των εργασιών - ΕΛΛΑΔΑ | 24.10.2026 | 18:49
Basketgate: Αποζημίωση στους μαθητές που αδικήθηκαν ζητά το Κολλέγιο Θεσσαλονίκης
- ΛΑΡΙΣΑ | 24.10.2026 | 11:52
Λάρισα: Αντιδράσεις για την πεζοδρόμηση της οδού Νάξου στη Νεράιδα (ΦΩΤΟ) - ΕΛΛΑΔΑ | 24.10.2026 | 13:07
Πολική δίνη: Ανατροπή στις αρχές Νοεμβρίου – Το σενάριο που μπορεί να αλλάξει τον καιρό στην Ελλάδα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 24.10.2026 | 12:50
Συνδεδεμένες ενισχύσεις για ελιά, σουσάμι και πατάτα ζητούν οι παραγωγοί για τη νέα ΚΑΠ - ΛΑΡΙΣΑ | 24.10.2026 | 11:22
28η Οκτωβρίου στη Λάρισα: Με ομπρέλες ή με ήλιο η παρέλαση; Τι λένε οι μετεωρολόγοι (video) - ΒΟΛΟΣ | 24.10.2026 | 10:58
Νέος συναγερμός για απάτη με AI στο Βόλο: Μιμήθηκαν φωνή παιδιού κι άρπαξαν χρυσαφικά - ΤΡΙΚΑΛΑ | 24.10.2026 | 11:02
Τραγωδία στα Τρίκαλα σε τροχαίο με μία νεκρή και τουλάχιστον 5 τραυματίες - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 24.10.2026 | 11:58
Πρώτη προκαταβολή τσεκ για κοντά 30.000 παραγωγούς μέχρι την Παρασκευή, ως τις 30 Νοεμβρίου η β- δόση - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 24.10.2026 | 13:11
Συντάξεις: Αυξήσεις πάνω από 300 ευρώ τον μήνα και αναδρομικά 10.000 ευρώ για 150.000 συνταξιούχους



































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed