ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Η Μουσική ως Δώρο Ζωής για τα Παιδιά- Άρθρο του Δ-ντή του Δ.Ω. Λάρισας
Ένα ταξίδι δημιουργίας, έμπνευσης και αξιών στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας

Η Μουσική ως Δώρο Ζωής για τα Παιδιά
Ένα ταξίδι δημιουργίας, έμπνευσης και αξιών στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας
του Χρήστου Λενούτσου – Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας
Κάθε φορά που ένα παιδί ακουμπά τα πλήκτρα, τις χορδές ή το δοξάρι, ή αφήνει τη φωνή του να πλημμυρίσει τον χώρο με μελωδία, ο κόσμος του γεμίζει φως και χρώματα. Ως μουσικός και εκπαιδευτικός, το βλέπω καθημερινά: η μουσική δεν είναι απλώς ήχοι και νότες. Είναι ένα ταξίδι ανακάλυψης, ένας τρόπος να ανοίξει η καρδιά, να ανθίσουν τα όνειρα και να εκφραστούν συναισθήματα που καμιά φορά δεν χωρούν σε λόγια.
Η επαφή ενός παιδιού με τη μουσική το μαθαίνει να έχει πειθαρχία, υπομονή και επιμονή. Μαθαίνει ότι τα όμορφα πράγματα απαιτούν χρόνο και αφοσίωση. Είτε κρατάει στα χέρια του ένα μουσικό όργανο είτε τραγουδά σε μια χορωδία, κάθε βήμα είναι μια μικρή νίκη. Και όταν έρθει η στιγμή που θα παίξει ένα δύσκολο κομμάτι ή θα σταθεί στη σκηνή μπροστά στο κοινό, η χαρά που νιώθει είναι ανεκτίμητη. Είναι η περηφάνια ότι κατάφερε κάτι μόνο του και η γλυκιά ικανοποίηση της δημιουργίας.
Η μουσική όμως προσφέρει κι άλλα, λιγότερο ορατά αλλά εξίσου πολύτιμα δώρα. Βελτιώνει τη μνήμη, ακονίζει την παρατηρητικότητα, καλλιεργεί τη συνεργασία και την επικοινωνία. Σε μια ορχήστρα ή ένα σύνολο, τα παιδιά μαθαίνουν να ακούν προσεκτικά, να σέβονται τον ρόλο του άλλου και να συνεισφέρουν στο κοινό αποτέλεσμα. Μαθαίνουν να λειτουργούν ως ομάδα, αλλά και να λάμπουν ως προσωπικότητες.
Ο προγραμματισμός του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας αγκαλιάζει όλες τις μουσικές σχολές και όλα τα όργανα, προσφέροντας σε κάθε παιδί τη δυνατότητα να βρει το δικό του μουσικό μονοπάτι. Από την κλασική μουσική, που καλλιεργεί την τεχνική και την εκφραστικότητα, μέχρι την παραδοσιακή που διατηρεί ζωντανή την πολιτιστική μας κληρονομιά και, από τη βυζαντινή μουσική με την πνευματική της δύναμη, μέχρι τη σύγχρονη και την τζαζ που ανοίγουν ορίζοντες δημιουργικότητας και ελευθερίας έκφρασης. Όλα αυτά συνυπάρχουν και δημιουργούν έναν πλούσιο μουσικό κόσμο, ανοιχτό για κάθε παιδί που θέλει να τον ανακαλύψει.
Θέλουμε όμως αυτή η εμπειρία να μη μένει στα λόγια, αλλά να τη ζήσετε μαζί μας. Με ιδιαίτερη χαρά, όλοι οι καθηγητές και το προσωπικό του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας σας προσκαλούμε το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου, στις 10:30 το πρωί, στην Ανοιχτή Ημέρα Γνωριμίας (Open day). Σας περιμένουμε να γνωρίσετε από κοντά τον χώρο του Ωδείου μας, να συναντήσετε τους καθηγητές μας, να ανακαλύψετε τις μουσικές μας σχολές και να ζήσετε από κοντά τη μαγεία της μουσικής. Ελάτε να ακούσετε, να δοκιμάσετε, να ρωτήσετε και να εμπνευστείτε.
Καθώς ξεκινά η νέα σχολική χρονιά, θα θέλαμε να ευχηθούμε σε όλα τα παιδιά και τους γονείς μια περίοδο γεμάτη δημιουργία, μάθηση και χαμόγελα. Το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας ανοίγει τις πόρτες του και σας καλεί να γίνετε μέλος της μεγάλης μουσικής του οικογένειας, χαρίζοντας στα παιδιά σας το πιο πολύτιμο δώρο: τη μουσική – μια εμπειρία που αγγίζει την ψυχή και μένει για πάντα στην καρδιά.
- ΛΑΡΙΣΑ | 25.08.2026 | 08:58
Έξι Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 25.08.2026 | 08:52
Δημήτρης Κουρέτας: Γιατί η Θεσσαλία πρέπει να αποτελέσει ξεχωριστό μοντέλο εφαρμογής της νέας ΚΑΠ - ΒΟΛΟΣ | 25.08.2026 | 08:47
Μαγνησία: Βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 25.08.2026 | 01:56
Λάρισα: Ναυαγοσώστες έσωσαν 7χρονο από βέβαιο πνιγμό. Έκανα ΚΑΡΠΑ πάνω από 5 λεπτά και βάλαμε μάσκα οξυγόνου-quot; - ΒΟΛΟΣ | 24.08.2026 | 22:09
Επακούμβηση πλοίου με θαλάσσιο ταξί στη Σκιάθο – Ταλαιπωρία για τους επιβάτες του «Νήσος Αίγινα» - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 24.08.2026 | 22:03
Πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας ενημέρωσης των μαθητών για τη βία, τον αθλητισμό και τα ΑμΕΑ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ | 24.08.2026 | 21:09
DBRS: Η Ελλάδα αντιμέτωπη με αυξανόμενους οικονομικούς κινδύνους από καύσωνες, πυρκαγιές και ξηρασία - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 24.08.2026 | 21:01
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μακράς διάρκειας στον E65 από τις 25 Αυγούστου
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 24.08.2026 | 13:03
Ποιές καλλιέργειες κερδίζουν έδαφος στη Θεσσαλία - ΛΑΡΙΣΑ | 24.08.2026 | 18:59
Σχεδόν έτοιμη η πεζογέφυρα της Αγίας Παρασκευής στα Τέμπη (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 24.08.2026 | 12:46
Αποχωρεί από την “Πλεύση Ελευθερίας” ο Σωκράτης Αλειφτήρας - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 24.08.2026 | 15:14
Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό: Από 1η Σεπτεμβρίου η μείωση τιμών και στα σχολικά είδη - ΕΛΛΑΔΑ | 24.08.2026 | 20:55
Αγίου Φανουρίου 2026: Πότε γιορτάζεται και γιατί φτιάχνουμε φανουρόπιτα - ΛΑΡΙΣΑ | 24.08.2026 | 11:27
Λάρισα: Αγωνία για 19χρονο που νοσηλεύεται στην εντατική με εγκεφαλική αιμορραγία - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 24.08.2026 | 10:57
Τακούδης:Μέχρι 38 βαθμούς η θερμοκρασία στη Θεσσαλία αυτή την εβδομάδα- δεν βλέπει καύσωνα - ΕΛΛΑΔΑ | 24.08.2026 | 09:43
Η βενζίνη «εκτοξεύεται» – Πάνω από 2 ευρώ η αμόλυβδη, στο τραπέζι νέα παράταση της επιδότησης


































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed