ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Η Παρασκευή 22-8 ο νέος στόχος του ΟΠΕΚΕΠΕ για πληρωμές παλιών Βιολογικών
Τέλος του μήνα τα νέα - Ζητάει παράταση για τον ΑΤΑΚ έως 30-11

Η αγωνία των παραγωγών για τις καθυστερημένες πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ συνεχίζεται, καθώς τα χρήματα από τα παλιά και νέα προγράμματα βιολογικών δεν έχουν ακόμη καταβληθεί. Το ζήτημα έχει προκαλέσει αναστάτωση, κυρίως σε αγρότες που στηρίζονται σε αυτά τα έσοδα για τη λειτουργία των εκμεταλλεύσεών τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΥΧ» από υψηλόβαθμα στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ, οι πληρωμές για το παλιό πρόγραμμα Βιολογικών (γεωργία και κτηνοτροφία), που εκκρεμούν από τις 30 Ιουνίου, αναμένονται μετά τις 18 Αυγούστου, με πιθανότερη ημερομηνία την 22η του μήνα – εκτός εάν προκύψει κάποιο απρόοπτο, που θα ανατρέψει τον προγραμματισμό. Όπως εξηγούν, η καθυστέρηση οφείλεται σε διορθώσεις που έπρεπε να γίνουν πριν την εκταμίευση.
Για το νέο πρόγραμμα Βιολογικών, τα ίδια στελέχη επισημαίνουν ότι τα βιολογικά φυτικής παραγωγής, συνολικού ύψους 130 εκατ. ευρώ, προβλέπεται να πληρωθούν έως το τέλος Αυγούστου. Παράλληλα, στον ίδιο προγραμματισμό περιλαμβάνονται και οι πληρωμές για τις νέες εντάξεις στις Σπάνιες Φυλές, ύψους 18,8 εκατ. ευρώ. Και για τα δύο προγράμματα, οι σχετικές πιστώσεις έχουν εγκριθεί εδώ και καιρό.
ΟΣΔΕ και ΑΤΑΚ
Παράλληλα, συνεχίζεται η υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2025, με καταληκτική ημερομηνία την 29η Αυγούστου, ενώ όσον αφορά το θέμα με τον Αριθμό Ταυτότητας Ακινήτου (ΑΤΑΚ), ο Οργανισμός –όπως πληροφορούμαστε– έχει ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να δοθεί η δυνατότητα οριστικοποίησης των δηλώσεων ακόμη και χωρίς την προσκόμιση του ΑΤΑΚ, με την τακτοποίηση του θέματος σε δεύτερο χρόνο, έως τις 30 Νοεμβρίου. Όπως διευκρινίζουν πηγές της «ΥΧ», πλέον η διαδικασία έχει γίνει πιο αυστηρή, καθώς οι σχετικές αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται από την ΑΑΔΕ.
Νέοι στοχευμένοι έλεγχοι
Τέλος, σύμφωνα με όσα μας αναφέρουν από τον Οργανισμό Πληρωμών, έχει ξεκινήσει ένας νέος κύκλος ερευνών της Οικονομικής Αστυνομίας στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Ειδικότερα, η Αστυνομία ζητάει συγκεκριμένα ΑΦΜ (περίπου 10 την ημέρα), προκειμένου να πραγματοποιήσει πιο εστιασμένους ελέγχους.
ypaithros.gr
- ΒΟΛΟΣ | 25.05.2026 | 10:35
Εκδόθηκε το Προεδρικό Διάταγμα για τις εστίες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας - ΛΑΡΙΣΑ | 25.05.2026 | 10:27
Διημερίδα στο JOIST: Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Αγροδιατροφής στη Θεσσαλία - ΕΛΛΑΔΑ | 25.05.2026 | 09:57
Κρήτη: Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Πληροφορίες για προσαγωγές - ΕΛΛΑΔΑ | 25.05.2026 | 09:02
Πέθανε η Γωγώ Μαστροκώστα – Η συγκλονιστική ανάρτηση της κόρης της - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 24.05.2026 | 23:15
Πρωταθλητής Ευρώπης ο Ολυμπιακός με 92-85 νίκησε στον τελικό τη Ρεάλ - ΛΑΡΙΣΑ | 24.05.2026 | 21:02
Ένωση Φυσικών Λάρισας: Από το 2027 στο 3ο επιστημονικό πεδίο οι υποψήφιοι μπορούν να επιλέξουν και τμήματα Φυσικής - ΕΛΛΑΔΑ | 24.05.2026 | 20:54
Καιρός: Ξαφνική μπόρα «χτύπησε» τη Θεσσαλονίκη - Πλημμύρισαν δρόμοι - ΕΛΛΑΔΑ | 24.05.2026 | 20:42
Οικογενειακό δράμα στη Θεσσαλονίκη: Πώς σκότωσε ο 30χρονος τον 67χρονο πατέρα του, τα ευρήματα στο σπίτι του φονικού
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 24.05.2026 | 09:58
Η «μάχη της σοδειάς» στον κάμπο πριν τα αλώνια βγάζει νικητές και φέτος τους εμπόρους - ΛΑΡΙΣΑ | 24.05.2026 | 20:16
Τεράστια λίμνη τα χωράφια του Πλατυκάμπου από το μπουρίνι και μεγάλη καταστροφή στις καλλιέργειες (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 24.05.2026 | 17:18
Θλίψη στη Λάρισα: έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών ο Νικόλαος Μπότας - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 24.05.2026 | 17:56
Τραγωδία στην Καρδίτσα: Kατέρρευσε 46χρονος δρομέας κατά τη διάρκεια του 9ου Πλαστήριου Δρόμου - ΛΑΡΙΣΑ | 24.05.2026 | 17:15
Απέτυχε η δωρεάν χρήση ηλεκτρικών ποδηλάτων στη Λάρισα – Ο Δήμος θα τα επαναφέρει με χρέωση - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 24.05.2026 | 18:00
Νεκρός στη Θεσσαλονίκη 30χρονος Καρδιτσιώτης - ΛΑΡΙΣΑ | 24.05.2026 | 19:33 | video
Σφοδρή χαλαζόπτωση το μεσημέρι στον Τύρναβο προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες (ΦΩΤΟ+videο) - ΛΑΡΙΣΑ | 24.05.2026 | 09:03
Δύο Λαρισαίες «έφυγαν» από τη ζωή






































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed