ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ
Ο Πούτιν «απαντά» στα υποβρύχια του Τραμπ - Μεταφέρει τέσσερα πυρηνικά βομβαρδιστικά Tupolev κοντά στην Ευρώπη
Τι αποκαλύπτει η ουκρανική ερευνητική υπηρεσία «Insider UA»

Τι αποκαλύπτει η ουκρανική ερευνητική υπηρεσία «Insider UA» – Νωρίτερα, ο Πεσκόφ δήλωνε πως οι «απειλές» Μεντβέντεφ πεςρί πυρηνικού πολέμου δεν εκφράζουν επίσημες θέσεις – Την Τετάρτηστη Μόσχα για συνομιλίες ο Γουίτκοφ
Νέα ανησυχία για πυρηνική κλιμάκωση μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ρωσίας προκαλεί η μετακίνηση τουλάχιστον τεσσάρων στρατηγικών πυρηνικών βομβαρδιστικών Tupolev Tu-95MS από τον Βλαντίμιρ Πούτιν προς τα δυτικά, πιο κοντά στην Ευρώπη, σύμφωνα με πληροφορίες από την ουκρανική ερευνητική υπηρεσία «Insider UA».
Τα βομβαρδιστικά – τα οποία χρησιμοποιούνται συχνά για επιθέσεις στην Ουκρανία αλλά ανήκουν και στο πυρηνικό οπλοστάσιο της Μόσχας – φέρονται να είναι ήδη εξοπλισμένα με πυραύλους, γεγονός που σύμφωνα με την ίδια πηγή αυξάνει δραματικά την πιθανότητα ενός επικείμενου μεγάλου χτυπήματος.
Η μετακίνηση των Tu-95MS φέρεται να έγινε από την αεροπορική βάση Ουκραίνκα στην Άπω Ανατολή προς τις βάσεις Ολένια και Ένγκελς-2 στη δυτική Ρωσία – τοποθεσίες που στο παρελθόν είχαν εγκαταλειφθεί λόγω φόβων για ουκρανικά πλήγματα.
Οι συγκεκριμένες κινήσεις – αν επιβεβαιωθούν – γίνονται λίγα μόλις 24ωρα μετά την αποκάλυψη του Ντόναλντ Τραμπ ότι διέταξε τη μετακίνηση δύο αμερικανικών πυρηνικών υποβρυχίων «πιο κοντά στη Ρωσία», σε απάντηση στις δηλώσεις του Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος απείλησε με πυρηνικό πόλεμο.
«Τα υποβρύχια είναι πλέον εκεί που πρέπει να είναι», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος αργά το βράδυ της Κυριακής, προσθέτοντας ότι έθεσε στον Πούτιν τελεσίγραφο για κατάπαυση πυρός έως την Παρασκευή, διαφορετικά θα επιβληθούν νέες κυρώσεις από τις ΗΠΑ.
Ο ειδικός απεσταλμένος του Τραμπ, Στιβ Γουίτκοφ, αναμένεται να μεταβεί στη Μόσχα την Τετάρτη για συνομιλίες. Σύμφωνα με τον Τραμπ, το αίτημα για την επαφή προήλθε από το ίδιο το καθεστώς Πούτιν.
Κρεμλίνο: «Οι δηλώσεις Μεντβέντεφ δεν εκφράζουν επίσημη θέση»
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επιχείρησε να αποστασιοποιηθεί από τις δηλώσεις του Μεντβέντεφ, επισημαίνοντας ότι «στη Ρωσία, η εξωτερική πολιτική χαράσσεται αποκλειστικά από τον πρόεδρο Πούτιν».
Αν και αναγνώρισε πως υπάρχουν «σκληροπυρηνικές φωνές» τόσο στη Ρωσία όσο και στη Δύση, τόνισε: «Δεν θέλουμε να εμπλακούμε σε πολεμική για πυρηνικά. Είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε κάθε σχετική αναφορά. Η Ρωσία παραμένει υπεύθυνη και δεσμευμένη στη μη διάδοση των πυρηνικών. Σε έναν πυρηνικό πόλεμο δεν μπορεί να υπάρξει νικητής».
Πηγή: protothema
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 04.08.2025 | 22:14
Αποζημιώσεις 12 εκατ. ευρώ στη Θεσσαλία για πλημμυρισμένα χωράφια με «φερτά» υλικά - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 04.08.2025 | 21:52
Αγοραστός: Η Θεσσαλία κινδυνεύει να μείνει χωρίς προϊόντα - ΛΑΡΙΣΑ | 04.08.2025 | 21:37
Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης τραυματία στο Όλυμπο - ΤΡΙΚΑΛΑ | 04.08.2025 | 21:25
Φωτιά στην Καλαμπάκα – Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής στο σημείο - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 04.08.2025 | 21:16
Πήρε ΦΕΚ η στήριξη 63 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους λόγω εγκλεισμού και ζωονόσων – 14 ευρώ ανά ζώο στη Θεσσαλία - ΔΙΕΘΝΗ | 04.08.2025 | 19:02
Ο Πούτιν «απαντά» στα υποβρύχια του Τραμπ - Μεταφέρει τέσσερα πυρηνικά βομβαρδιστικά Tupolev κοντά στην Ευρώπη - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 04.08.2025 | 18:47
Πέντε Κινητά Κέντρα Επιχειρήσεων Εκτακτης Ανάγκης αποκτά η Περιφέρεια Θεσσαλίας - ΛΑΡΙΣΑ | 04.08.2025 | 18:34
Θλίψη στη Λάρισα: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών ο Βασίλειος Παπαποστόλου
- ΤΡΙΚΑΛΑ | 04.08.2025 | 09:46
ΟΠΕΚΕΠΕ: Δημόσιες διαψεύσεις από τον Θεσσαλό επιχειρηματία και την Καλλιόπη Σεμερτζίδου – Tι αναφέρουν - ΛΑΡΙΣΑ | 04.08.2025 | 00:23
Θλίψη στην Ελασσόνα: «Έφυγε» από τη ζωή ο Δημήτριος Ντούφας – Σε ηλικία 49 ετών - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 04.08.2025 | 12:44
Τακούδης: Έρχονται βροχές ποτιστικές αύριο στη Θεσσαλία στα 15 με 20 χιλιοστά - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 04.08.2025 | 00:07
Χιλιάδες Θεσσαλοί παρακολούθησαν τη συναυλία Πορτοκάλογλου, Κότσιρα στην Ιτέα (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 04.08.2025 | 18:34
Θλίψη στη Λάρισα: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών ο Βασίλειος Παπαποστόλου - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 04.08.2025 | 08:16
Να συζητηθεί επιτέλους στη Βουλή το θέμα του Αχελώου -σε κατάσταση συναγερμού η Θεσσαλία - ΛΑΡΙΣΑ | 04.08.2025 | 12:21
Στους 42 βαθμούς έφτασε η θερμοκρασία του 15χρονου που έπαθε θερμοπληξία και έκανε μεταμόσχευση ήπατος στο Τορίνο - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 04.08.2025 | 22:14
Αποζημιώσεις 12 εκατ. ευρώ στη Θεσσαλία για πλημμυρισμένα χωράφια με «φερτά» υλικά