ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 16ο Παγκόσμιο Αντάμωμα Θεσσαλών – Γιορτή παράδοσης και ενότητας
Στον ιστορικό και καταπράσινο Δήμο Τεμπών.

Με ιδιαίτερη επιτυχία και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε το 16ο Παγκόσμιο Αντάμωμα Θεσσαλών, στις 26 και 27 Ιουλίου 2025, στον ιστορικό και καταπράσινο Δήμο Τεμπών.
Κεντρικό θέμα της φετινής διοργάνωσης αποτέλεσε το τσαρούχι, ως σύμβολο της λαϊκής παράδοσης και της ιστορικής ταυτότητας του Θεσσαλού.

Οι Απανταχού Θεσσαλοί ανταποκρίθηκαν με θέρμη στο κάλεσμα της πατρίδας τους, δίνοντας δυναμικό «παρών» στον τόπο καταγωγής τους και ανταμώνοντας ξανά με συγκίνηση, περηφάνια και αίσθημα βαθιάς ενότητας. Η διοργάνωση τελούσε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας και πραγματοποιήθηκε σε αγαστή συνεργασία με τον Δήμο Τεμπών, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου 26 Ιουλίου 2025, στην κεντρική πλατεία «Ζήση Λιούπα» στο Μακρυχώρι του Δήμου Τεμπών, με πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα, παραδοσιακούς χορούς και μουσική, τιμώντας τη μακραίωνη θεσσαλική κληρονομιά. Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε με επιτυχία η κα Άννα Γεροκώστα, ειδική συνεργάτης του Δήμου Τεμπών. Το Παγκόσμιο Αντάμωμα Θεσσαλών, θεσμός πλέον για τον Ελληνισμό της διασποράς, συνεχίζει να ενώνει γενιές Θεσσαλών απ’ όλο τον κόσμο, ενισχύοντας τους δεσμούς τους με την πατρογονική γη και διαφυλάσσοντας τον πολιτιστικό πλούτο της Θεσσαλίας.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Αιδεσιμώτατος Πρεσβύτερος π. Αθανάσιος Κόκκωτας, ο οποίος ευλόγησε την πορεία τόσο των εργασιών όσο και των δράσεων της Συνομοσπονδίας, εκφράζοντας θερμές ευχές για επιτυχία και συνέχιση του σημαντικού έργου της.
Στο Αντάμωμα παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτριος Κουρέτας, ο οποίος ανέδειξε τον καθοριστικό ρόλο των Αποδήμων Θεσσαλών στη διατήρηση της πολιτιστικής μας ταυτότητας. Επισήμανε τη βαθιά συμβολική και ιστορική σημασία του φετινού θεματικού άξονα, με επίκεντρο το τσαρούχι, και εξήρε το έργο της Συνομοσπονδίας, τονίζοντας τη διαρκή στήριξη της Περιφέρειας στις δράσεις της και στην ενίσχυση των δεσμών του απόδημου ελληνισμού με τη γενέτειρα.

- ΛΑΡΙΣΑ | 17.02.2026 | 23:23
Θεαματικό τροχαίο στη Λάρισα- αναποδογύρισε ΙΧ έπειτα από σύγκρουση με άλλο και σερνόταν με τον ουρανό (ΦΩΤΟ) - ΕΛΛΑΔΑ | 17.02.2026 | 22:02
Ήχησε το 112 στην Αιτωλοακαρνανία – Υπερχείλισε το φράγμα του Στράτου στον Αχελώο - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 17.02.2026 | 21:58
Πορίσματα εκτίμησης ζημιών από ανεμοθύελλα σε Μακρυχώρι, Μυρίνη και Πρόδρομο - ΛΑΡΙΣΑ | 17.02.2026 | 21:40
Τακούδης- επικαιροποίηση: Με καλό καιρό το πέταγμα χαρταετού-Χωρίς βροχές η Θεσσαλία από Κυριακή μεσημέρι - ΛΑΡΙΣΑ | 17.02.2026 | 21:05
Σεμινάριο στο Επιμελητήριο Λάρισας για «Digital Marketing» (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 17.02.2026 | 20:53
Εκδήλωση της Λέσχης Lions Λάρισα Ασκληπιάς για τον παιδικό καρκίνο στο Φρούριο (ΦΩΤΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 17.02.2026 | 20:24
Νομοσχέδιο σκούπα για εκκρεμότητες ΟΠΕΚΕΠΕ ανακατανομή 80+80 σε βαμβάκι-σιτάρι, ζωικά - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 17.02.2026 | 19:30
Β. Τσιάκος: «αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, όταν ολοκληρωθεί η πλατεία
- ΛΑΡΙΣΑ | 17.02.2026 | 23:23
Θεαματικό τροχαίο στη Λάρισα- αναποδογύρισε ΙΧ έπειτα από σύγκρουση με άλλο και σερνόταν με τον ουρανό (ΦΩΤΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 17.02.2026 | 12:02
Έρχονται ενισχύσεις 110 εκατ. ευρώ σε βαμβάκι, σκληρό σίτο μέσω συνδεδεμένων και σε μηδική μέσω de minimis - ΛΑΡΙΣΑ | 17.02.2026 | 10:18
Εννιά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 17.02.2026 | 11:45
Πάλι βγήκε η θάλασσα στη στεριά και πλημμύρισαν τα Μεσάγγαλα (video) - ΒΟΛΟΣ | 17.02.2026 | 18:13
Προφυλακίζονται οι 10 από τους 14 συλληφθέντες της εγκληματικής οργάνωσης στον Βόλο - ΛΑΡΙΣΑ | 17.02.2026 | 09:37
«Βιολάντα»: Έκλεισε και το εργοστάσιο στη Λάρισα λόγω έλλειψης πιστοποιητικού πυρασφάλειας - ΛΑΡΙΣΑ | 17.02.2026 | 11:17
Σε επιφυλακή η ΔΕΥΑΛ για τη στάθμη του Πηνειού μετά τις τελευταίες βροχοπτώσεις (ΦΩΤΟ) - ΤΡΙΚΑΛΑ | 17.02.2026 | 14:19
«Βιολάντα»: Εντοπίστηκε διαρροή και στο εργοστάσιο της Λάρισας – Νέες καταγγελίες για την έκρηξη: «Δακρύζαμε από την οσμή»










































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed