ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 16ο Παγκόσμιο Αντάμωμα Θεσσαλών – Γιορτή παράδοσης και ενότητας
Στον ιστορικό και καταπράσινο Δήμο Τεμπών.

Με ιδιαίτερη επιτυχία και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε το 16ο Παγκόσμιο Αντάμωμα Θεσσαλών, στις 26 και 27 Ιουλίου 2025, στον ιστορικό και καταπράσινο Δήμο Τεμπών.
Κεντρικό θέμα της φετινής διοργάνωσης αποτέλεσε το τσαρούχι, ως σύμβολο της λαϊκής παράδοσης και της ιστορικής ταυτότητας του Θεσσαλού.

Οι Απανταχού Θεσσαλοί ανταποκρίθηκαν με θέρμη στο κάλεσμα της πατρίδας τους, δίνοντας δυναμικό «παρών» στον τόπο καταγωγής τους και ανταμώνοντας ξανά με συγκίνηση, περηφάνια και αίσθημα βαθιάς ενότητας. Η διοργάνωση τελούσε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας και πραγματοποιήθηκε σε αγαστή συνεργασία με τον Δήμο Τεμπών, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου 26 Ιουλίου 2025, στην κεντρική πλατεία «Ζήση Λιούπα» στο Μακρυχώρι του Δήμου Τεμπών, με πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα, παραδοσιακούς χορούς και μουσική, τιμώντας τη μακραίωνη θεσσαλική κληρονομιά. Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε με επιτυχία η κα Άννα Γεροκώστα, ειδική συνεργάτης του Δήμου Τεμπών. Το Παγκόσμιο Αντάμωμα Θεσσαλών, θεσμός πλέον για τον Ελληνισμό της διασποράς, συνεχίζει να ενώνει γενιές Θεσσαλών απ’ όλο τον κόσμο, ενισχύοντας τους δεσμούς τους με την πατρογονική γη και διαφυλάσσοντας τον πολιτιστικό πλούτο της Θεσσαλίας.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Αιδεσιμώτατος Πρεσβύτερος π. Αθανάσιος Κόκκωτας, ο οποίος ευλόγησε την πορεία τόσο των εργασιών όσο και των δράσεων της Συνομοσπονδίας, εκφράζοντας θερμές ευχές για επιτυχία και συνέχιση του σημαντικού έργου της.
Στο Αντάμωμα παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτριος Κουρέτας, ο οποίος ανέδειξε τον καθοριστικό ρόλο των Αποδήμων Θεσσαλών στη διατήρηση της πολιτιστικής μας ταυτότητας. Επισήμανε τη βαθιά συμβολική και ιστορική σημασία του φετινού θεματικού άξονα, με επίκεντρο το τσαρούχι, και εξήρε το έργο της Συνομοσπονδίας, τονίζοντας τη διαρκή στήριξη της Περιφέρειας στις δράσεις της και στην ενίσχυση των δεσμών του απόδημου ελληνισμού με τη γενέτειρα.

- ΕΛΛΑΔΑ | 08.02.2026 | 10:16
Αλλάζει ο καιρός: Έρχονται καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας – Πού αναμένονται βροχές - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 08.02.2026 | 10:12
Εφάπαξ επιδότηση 20.000 ευρώ για τις μικρές εκμεταλλεύσεις σε ειδικό πρόγραμμα - ΛΑΡΙΣΑ | 08.02.2026 | 10:09
Επιστολή Κουρέτα στο ΥΠΑΑΤ για πληρωμές ενισχύσεων αγροτών των εκτάσεων της τέως λίμνης Κάρλας - ΛΑΡΙΣΑ | 08.02.2026 | 10:01
Η Λάρισα γίνεται τουριστικός προορισμός- Κερδίζει πόντους και τις εντυπώσεις των επισκεπτών - ΛΑΡΙΣΑ | 08.02.2026 | 09:52
Έξι Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΥΓΕΙΑ | 08.02.2026 | 09:49
«Μεγάλες προσδοκίες για εμβόλιο ενάντια στον προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα» - ΤΡΙΚΑΛΑ | 08.02.2026 | 09:39
Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανώμαλου δρόμου στην Πηγή Τρικάλων - ΥΓΕΙΑ | 08.02.2026 | 09:36
Μήλα: Ανιχνεύθηκαν με «κοκτέιλ» τοξικών χημικών στην Ευρώπη
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 07.02.2026 | 11:23
Τακούδης: Προσοχή στα παράλια της Θεσσαλίας από Δευτέρα, έρχονται έντονες βροχές και ισχυροί ανατολικοί άνεμοι (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 07.02.2026 | 18:24
Αυτοκινητόδρομος Ε65: Πότε παραδίδεται το «χρυσό» τμήμα Τρίκαλα-Εγνατία -Πόσο μειώνει τη διαδρομή Αθήνα-Γρεβενά - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 07.02.2026 | 22:56
Καρδίτσα- Λάρισα: Ο πιο επικίνδυνος δρόμος να οδηγείς νύχτα - ΤΡΙΚΑΛΑ | 07.02.2026 | 11:34
Αυτό είναι το μεγαλύτερο έργο που έγινε ποτέ στη Θεσσαλία (βίντεο) - ΛΑΡΙΣΑ | 07.02.2026 | 17:51
Σπίτι στο σφυρί για επαγγελματία στη Λάρισα – Κάλεσμα Εργατικού Κέντρου για μαζική κινητοποίηση έξω από τράπεζα - ΛΑΡΙΣΑ | 07.02.2026 | 10:35
Έξι Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 07.02.2026 | 11:39
Ταξίδι πάνω από τα σύννεφα -Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος στην Ελλάδα που ξεπερνά τα 1.900 μέτρα υψόμετρο [βίντεο] - ΛΑΡΙΣΑ | 07.02.2026 | 10:05
Δήμος Λαρισαίων: Ανακατασκευάζεται πλήρως η οδός Μαρτάλη (ΦΩΤΟ)







































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed