ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Αγκαλιά ανθρωπιάς σε παιδιά από την Ουκρανία προσφέρουν οι Δήμοι Τρικκαίων και Λίμνης Πλαστήρα
Μία εξαιρετική πρωτοβουλία για τα παιδιά του πολέμου στην Ουκρανία

Αγκαλιά ανθρωπιάς σε παιδιά από την Ουκρανία προσφέρουν οι Δήμοι Τρικκαίων και Λίμνης Πλαστήρα
Μία εξαιρετική πρωτοβουλία για τα παιδιά του πολέμου στην Ουκρανία ανέλαβαν και υλοποιούν οι Δήμοι Τρικκαίων και Λίμνης Πλαστήρα. Πρόκειται για τη φιλοξενία 30 παιδιών από την Ουκρανία του πολέμου, από ελληνόφωνες περιοχές πέριξ της Μαριούπολης, για 15 ημέρες στις κατασκηνώσεις του χωριού Νεράιδα του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, στις αρχές Αυγούστου.
Η πρωτοβουλία ξεκίνησε με τη σύναψη συμφώνου Συνεργασίας άμεσα στους δύο Δήμους, αξιοποιώντας το σύμφωνο του καρδιτσιώτικου Δήμου με την πρεσβεία της Ουκρανίας.
Για το πρόγραμμα οι δύο Δήμαρχοι παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 31 Ιουλίου 2025, στο Δημαρχείο Τρικκαίων.
Ν. Σακκάς: Φιλία των δύο λαών, κοινωνική ευαισθησία των δύο Δήμων
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Νίκος Σακκάς επεσήμανε πως "η ημέρα είναι σημαντική", καθώς "από κοινού οι δύο Δήμοι αναλάβαμε να δεχθούμε στις κατασκηνώσεις του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, παιδιά από την Ουκρανία. Παιδιά από την Μαριούπολη, τα οποία θα έρθουν εντός ημερών και μαζί με άλλα παιδιά από την Ελλάδα, θα τα υποδεχθούμε στις κατασκηνώσεις" ο κ. Σακκάς τόνισε πως η πρωτοβουλία είναι σημαντική," στο πλαίσιο της φιλίας των δύο λαών" και πως " δείχνει την ευαισθησία μας σε κοινωνικά θέματα".
Άφησε, δε, ανοιχτό το ενδεχόμενο συνέχισης αυτής της συνεργασίας στη βάση του συμφώνου συνεργασίας που συνήψαν οι δύο Δήμοι.
Π. Νάνος: Πολιτική απόφαση, υποδειγματική συνεργασία, δε διαχωρίζουμε παιδιά
Ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα Παναγιώτης Νάνος, ευχαρίστησε αρχικώς τον Δήμαρχο Τρικκαίων για τη συνεργασία και την υποδειγματική δουλειά που υλοποιείται “και μέσω του Δήμου αλλά και με την ιδιότητά του ως προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας”.
Επεσήμανε ότι είναι “μια ουσιαστικά πολιτική απόφαση να φιλοξενήσουμε παιδιά από την Ουκρανία”, με δεδομένο ότι “ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα έχει συνάψει σύμφωνο συνεργασίας με την Ουκρανική πρεσβεία και η φιλοξενία παιδιών κάθε χρόνο ήταν μέσα στις υποχρεώσεις που είχαμε αναλάβει”. Στόχος της συνεργασίας είναι να φιλοξενηθούν Ελληνόπουλα από την Μαριούπολη αλλά και τα άλλα 18 Ελληνόφωνα χωριά της Ουκρανίας. Ο κ. Νάνος τόνισε το νέο πεδίο που δημιούργησε ο πόλεμος, αλλά και τη χαρά και την τιμή να δώσουν οι δύο Δήμοι “σε αυτά τα παιδιά μία ανάσα αισιοδοξίας και να ζήσουν ειρηνικά για 15 ημέρες”.
Για τις κατασκηνώσεις στη Νεράιδα επεσήμανε πως μέχρι φέτος φιλοξενήθηκαν παιδιά από την Κύπρο και στόχος του Δήμου είναι η διεύρυνση της πρωτοβουλίας για να φιλοξενούνται παιδιά αποδήμων Ελλήνων.
Αναφορικά με τους πολέμους γενικότερα, ο κ. Νάνος τόνισε την “οδυνηρή πραγματικότητα” στην Ουκρανία, “στην ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα, αφού και εκεί έχουμε έγνοια για τα παιδιά και δεν πρέπει να τα διαχωρίζουμε. Για δε την Κύπρο τόνισε πως, μετά από πρόσφατο ταξίδι στο νησί “ξεχάσαμε και λυπάμαι που το λέω και τα δικά μας παιδιά τα οποία μεγαλώνουν σε προσφυγικές συνοικίες, 51 χρόνια μετά”.
Και δήλωσε ο κ Νάνος ότι “όλα τα παιδιά του κόσμου που υποφέρουν από πολέμους θα πρέπει να τύχουν μιας μεγάλης αγκαλιάς και μιας μεγάλης υποστήριξης”.
Οι αντιδήμαρχοι
Δηλώσεις έκαναν και οι δύο αντιδήμαρχοι, Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Τρικκαίων Μιχάλης Λάππας και Νεολαίας, Εξωστρέφειας, Erasmus και κατασκηνώσεων Νεράιδας του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, Θωμάς Στεργιόπουλος.
Ο κ. Λάππας μίλησε για συγκίνηση και υπερηφάνεια, για ενέργειες που αναδεικνύουν την ανθρωπιά τη βοήθεια, την αλληλεγγύη: “Είμαστε αλληλέγγυοι στα παιδιά της Ουκρανίας, στα παιδιά της Γάζας, δεν γίνεται κανένας διαχωρισμός. Θέλουμε να σταθούμε δίπλα τους και το μνημόνιο συνεργασίας που έχουμε με τον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα δείχνει ότι πρέπει και οφείλουμε πάνω και πέρα απ’ όλα να δείχνουμε αυτό το πρόσωπο”, τόνισε. Και πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη συνεργασία δίνει το στίγμα για το πώς “οι Δήμοι πρέπει να συνεργάζονται για τέτοιου είδους θέματα που αφορούν σε ανθρωπιά και αλληλεγγύη”
Ο κ. Στεργιόπουλος, ομοίως ευχαριστώντας τον Δήμο Τρικκαίων για τη συνεργασία, εξέφρασε τη χαρά του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα για τη φιλοξενία των παιδιών. Επεσήμανε, δε, ότι με τα στελέχη της κατασκήνωσης έχουν γίνει όλες οι δυνατές ενέργειες “για να μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά το μέγιστο της φιλοξενία, προκειμένου και αυτά να νιώσουν τη χαρά και την αγκαλιά μαζί με τα παιδιά που φιλοξενούνται στην κατασκήνωση”.
Οπως τονίστηκε από τον Δήμαρχο Λίμνης Πλαστήρα, ”στόχος του Δήμου είναι να γίνει η κατασκήνωση της Νεράιδας, ένα διεθνές camp, στο οποίο κάθε μήνα θα γίνονται διαφορετικές δράσεις με φοιτητές, μαθητές, κατασκηνωτές, αλλάζοντας την έννοια της κλασικής κατασκηνωτικής περιόδου, μετατρέποντας ταυτόχρονα τον χώρο σε χώρο διεθνούς συνάντησης για τον Ελληνικό πολιτισμό, την Ελληνική γλώσσα, με χαρακτήρα εκπαίδευσης και βιωματικής μάθησης”. Και ανέφερε ότι ήδη υλοποιούνται προγράμματα Erasmus, με φιλοξενία πανεπιστημίων σε θερινά σχολεία.
Στήριξη από επιχειρήσεις
Τη διοργάνωση στηρίζουν τα “Ελληνικά Γαλακτοκομεία”, η “Βιολάντα”, η ΘΕΟΝΗ, η ΟΜΗΡΟΣ. Θερμές ευχαριστίες στις επιχειρήσεις που στηρίζουν με χαρά αυτό το εγχείρημα απηύθυναν οι Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι.

- ΛΑΡΙΣΑ | 26.03.2026 | 10:03
Λάρισα: Ερωτήματα και ανησυχία μετά την κατάρρευση εκπαιδευτικού - ΛΑΡΙΣΑ | 26.03.2026 | 09:48
Καρυστιανού για Δίκη Τεμπών: «Καθοδηγούμενο το προεδρείο στη Λάρισα» (video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 26.03.2026 | 09:39
Οι πληρωμές στους αγρότες που θα γίνουν έως τη Μεγάλη Πέμπτη-Τι θα πιστωθεί μετά το Πάσχα - ΕΛΛΑΔΑ | 26.03.2026 | 09:31
«Χορός» Ρίχτερ στο Άγιο Όρος – 26 μετασεισμοί μετά τον κύριο, μεγέθους 4,9 - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.03.2026 | 09:24
Κουρέτας από Χρυσομηλιά: Τιμούμε τα χωριά, στηρίζουμε τη νέα γενιά - ΒΟΛΟΣ | 26.03.2026 | 09:16
Τραγωδία στον Βόλο: Δεν αναγνωρίζονταν οι σοροί των θυμάτων - Με σοβαρά εγκαύματα στο κεφάλι ο 39χρονος - ΔΙΕΘΝΗ | 26.03.2026 | 09:11
Τριάντα χώρες συνασπίζονται για τα Στενά του Ορμούζ -Πρωτοβουλία Γαλλίας και Βρετανίας, ποιες άλλες συμμετέχουν - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 26.03.2026 | 09:08
Κατώτατος μισθός: «Κλειδώνει» στα 920 ευρώ - Ποιους εργαζόμενους αφορά - Πόσο ανεβαίνει ο μισθός
- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 25.03.2026 | 21:13
Ξεσπά ο αδελφός του 51χρονου Καρδιτσιώτη τραγουδιστή: «Του έλεγα μην μπλέκεις με αυτήν την κοπέλα» - ΒΟΛΟΣ | 25.03.2026 | 12:32
Εικόνες από την παρέλαση στην παραλία του Βόλου για την επέτειο της 25ης Μαρτίου (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 25.03.2026 | 12:15
Εικόνες και βίντεο από την παρέλαση της Λάρισας- με αραιή συννεφιά πλήθος κόσμου την παρακολουθεί - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 25.03.2026 | 13:42
Προφυλακιστέος ο 17χρονος για τη δολοφονία του Γ. Τσιτόγλου - Θα οδηγηθεί στις φυλακές Κασσαβέτειας - ΛΑΡΙΣΑ | 25.03.2026 | 13:07
Εντυπωσιακή η παρουσία μαθητών και ενόπλων δυνάμεων στην παρέλαση της Λάρισας απέσπασε θερμά χειροκροτήματα (ΦΩΤΟ) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 25.03.2026 | 11:19
Καρδίτσα: Απολογείται αυτή την ώρα για τη δολοφονία Τσιτόγλου ο 17χρονος - ΛΑΡΙΣΑ | 25.03.2026 | 21:21
Ισχυρός σεισμός 4,9 στο Άγιο Όρος - Αισθητός και στη Λάρισα και τις Σποράδες - ΛΑΡΙΣΑ | 25.03.2026 | 09:03
Θλίψη στην Ελασσόνα: Ο παλαίμαχος πρωταθλητής Νίκος Σιδηρόπουλος το θύμα του τραγικού τροχαίου στο Λυκούδι












































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed