ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Τσιάρας: Aκόμα και χθες έφτασε συγκεκριμένη καταγγελία, η οποία άμεσα διαβιβάστηκε στη Δικαιοσύνη
Σε ορίζοντα δύο μήνες οι πρώτες ανακτήσεις παράνομων επιδοτήσεων

Την εκτίμηση ότι «σε έναν ορίζοντα δύο μηνών θα έχουμε ενδεχομένως τα πρώτα αποτελέσματα» από τις διαδικασίες ελέγχου και ανάκτησης των ενισχύσεων που καταβλήθηκαν παράνομα μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ, εξέφρασε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Action Τώρα» και τους δημοσιογράφους, Νίκο Υποφάντη και Ντόρα Κουτροκόη.
Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση έχει ήδη συγκροτήσει ομάδα ελέγχου με τη συμμετοχή της ΑΑΔΕ, της Οικονομικής Αστυνομίας, παραγόντων του ΥΠΑΑΤ και άλλων ελεγκτικών μηχανισμών: «Ήδη έχει συσταθεί η ομάδα την οποία προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου άμεσα να ξεκινήσει η διαδικασία ανάκτησης όλων αυτών των χρημάτων που κάποιοι παράνομα έχουν λάβει».
Ο κ. Τσιάρας επεσήμανε ότι οι καταγγελίες που φθάνουν στο γραφείο του διαβιβάζονται αυθημερόν τόσο στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου όσο και στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: «Οποιαδήποτε καταγγελία έχει δηλωθεί σε μένα τον τελευταίο χρόνο, κατευθείαν την ίδια στιγμή έχει σταλεί στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει κάτι στο δικό μου γραφείο και να μην διαβιβαστεί». Μάλιστα, ο ΥπΑΑΤ υπογράμμισε ότι ακόμα και χθες έφτασε συγκεκριμένη καταγγελία, η οποία άμεσα διαβιβάστηκε στη Δικαιοσύνη.
Παραδέχθηκε ότι το σύστημα ενισχύσεων είχε σοβαρές αδυναμίες, λόγω της απουσίας «συγκεκριμένων εργαλείων» όπως τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης αλλά και το κτηματολόγιο. Ο Υπουργός επανέλαβε την πολιτική βούληση της κυβέρνησης για πλήρη κάθαρση στον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Όλα αυτά τα θέματα τα οποία συνιστούσαν παθογένειες δεκαετιών για τον ΟΠΕΚΕΠΕ θα τελειώσουν αυτό το χρονικό διάστημα. Μοναδικός στόχος είναι να φέρουμε απόλυτη κάθαρση».
Υπογράμμισε ακόμη ότι η απόφασή του να μην καταβληθούν τα ποσά για τη βιολογική κτηνοτροφία και τη βιολογική μελισσοκομία στις 30 Ιουνίου αποτελεί πράξη ευθύνης: «Ήταν η δική μου προσωπική απόφαση να μην πληρωθεί η βιολογική κτηνοτροφία και η βιολογική μελισσοκομία, διότι τα νούμερα δεν έβγαιναν».
Αναφερόμενος στη στάση της κυβέρνησης σχετικά με την σύσταση προανακριτικής Επιτροπής, ξεκαθάρισε ότι η θέση θα διατυπωθεί επίσημα το προσεχές διάστημα: «Η κυβέρνηση θα τοποθετηθεί επ’ αυτού του ζητήματος πιθανότατα τις αμέσως προσεχείς ημέρες και θα έχουμε τη δυνατότητα ουσιαστικά να εκφράσουμε τη δική μας κυβερνητική θέση».
Καταλήγοντας, ο Υπουργός σημείωσε πως το πρόβλημα δεν προέκυψε σήμερα ούτε αφορά αποκλειστικά την τρέχουσα ή την προηγούμενη κυβέρνηση: «Όποιος νομίζει ότι είναι θέμα μόνο των κυβερνητικών χειρισμών της τρέχουσας ή της αμέσως προηγούμενης περιόδου, προφανώς αυταπατάται. Από κει και πέρα, ο καθένας αναλαμβάνει το κομμάτι της ευθύνης που του αναλογεί».
Agronewsbomb.gr
- ΛΑΡΙΣΑ | 20.03.2026 | 09:51
Τέμπη: «Επαγγελματία συκοφάντη» χαρακτηρίζει η Ένωση Δικαστών την Κωνσταντοπούλου - ΕΛΛΑΔΑ | 20.03.2026 | 09:40
Φθιώτιδα: Θλίψη για τον 21χρονο που σκοτώθηκε στο τροχαίο με το λεωφορείο -«Δεν πρόλαβε ούτε το φρένο να ακουμπήσει» - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 20.03.2026 | 09:35
Τακούδης: Γιατί ο φετινός Μάρτης δεν είναι Γδάρτης - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 20.03.2026 | 09:28
Σύλληψη στους Σοφάδες για παραβίαση των μέτρων για την ευλογιά των προβάτων - ΛΑΡΙΣΑ | 20.03.2026 | 09:13
Συλλαλητήριο στη Λάρισα παραμονή της έναρξης της δίκης των Τεμπών-ποιοι συμμετέχουν - ΛΑΡΙΣΑ | 20.03.2026 | 09:06
Έξι Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 20.03.2026 | 09:00
Στοχευμένα μέτρα ύψους 2 δισ. από την κυβέρνηση για τις αυξήσεις σε καύσιμα και ρεύμα -Αναμονή για το πράσινο φως από την ΕΕ - ΛΑΡΙΣΑ | 20.03.2026 | 08:53
Το βίντεο της Κωνσταντοπούλου από το δικαστικό μέγαρο της Λάρισας ενώ υπέβαλαν μήνυση Καρυστιανού και Ρούτσι
- ΕΛΛΑΔΑ | 19.03.2026 | 09:16
Τραγωδία στην Ξυνιάδα Δομοκού: Νεκρός 21χρονος οδηγός σε μετωπική σύγκρουση με λεωφορείο - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 19.03.2026 | 08:53
Ο πιο επικίνδυνος δρόμος της χώρας ενώνει τη Θεσσαλία με την Ήπειρο - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 19.03.2026 | 19:32
Τα 790 μέτρα πλησιάζει η στάθμη της λίμνης Πλαστήρα – ανέβηκε 5,5 μέτρα μετά τη λήξη της αρδευτικής περιόδου - ΛΑΡΙΣΑ | 19.03.2026 | 09:01
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 19.03.2026 | 13:05
Καταγγελίες συγγενών στη δίκη για τα βίντεο για συγκάλυψη-ζητούν αναβολή της κύριας δίκης που ξεκινά τη Δευτέρα (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 19.03.2026 | 09:12
Βόλος: Απατεώνας Ρομά από Φάρσαλα παρίστανε τον γιατρό - Πιάστηκε με 10.000 ευρώ στα χέρια - ΛΑΡΙΣΑ | 19.03.2026 | 21:50
Τέμπη: Καταγγελία Καρυστιανού για κύκλωμα στα δικαστήρια Λάρισας (video) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 19.03.2026 | 10:47
Το κακό έχει παραγίνει στον κάμπο της Καρδίτσας: Εκτεταμένες ζημιές σε παρόχθια στο Πέτρινο από τους «κυνηγούς» χαλκού (ΦΩΤΟ)






































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed