ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Τσιάρας: Aκόμα και χθες έφτασε συγκεκριμένη καταγγελία, η οποία άμεσα διαβιβάστηκε στη Δικαιοσύνη
Σε ορίζοντα δύο μήνες οι πρώτες ανακτήσεις παράνομων επιδοτήσεων

Την εκτίμηση ότι «σε έναν ορίζοντα δύο μηνών θα έχουμε ενδεχομένως τα πρώτα αποτελέσματα» από τις διαδικασίες ελέγχου και ανάκτησης των ενισχύσεων που καταβλήθηκαν παράνομα μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ, εξέφρασε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Action Τώρα» και τους δημοσιογράφους, Νίκο Υποφάντη και Ντόρα Κουτροκόη.
Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση έχει ήδη συγκροτήσει ομάδα ελέγχου με τη συμμετοχή της ΑΑΔΕ, της Οικονομικής Αστυνομίας, παραγόντων του ΥΠΑΑΤ και άλλων ελεγκτικών μηχανισμών: «Ήδη έχει συσταθεί η ομάδα την οποία προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου άμεσα να ξεκινήσει η διαδικασία ανάκτησης όλων αυτών των χρημάτων που κάποιοι παράνομα έχουν λάβει».
Ο κ. Τσιάρας επεσήμανε ότι οι καταγγελίες που φθάνουν στο γραφείο του διαβιβάζονται αυθημερόν τόσο στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου όσο και στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: «Οποιαδήποτε καταγγελία έχει δηλωθεί σε μένα τον τελευταίο χρόνο, κατευθείαν την ίδια στιγμή έχει σταλεί στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει κάτι στο δικό μου γραφείο και να μην διαβιβαστεί». Μάλιστα, ο ΥπΑΑΤ υπογράμμισε ότι ακόμα και χθες έφτασε συγκεκριμένη καταγγελία, η οποία άμεσα διαβιβάστηκε στη Δικαιοσύνη.
Παραδέχθηκε ότι το σύστημα ενισχύσεων είχε σοβαρές αδυναμίες, λόγω της απουσίας «συγκεκριμένων εργαλείων» όπως τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης αλλά και το κτηματολόγιο. Ο Υπουργός επανέλαβε την πολιτική βούληση της κυβέρνησης για πλήρη κάθαρση στον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Όλα αυτά τα θέματα τα οποία συνιστούσαν παθογένειες δεκαετιών για τον ΟΠΕΚΕΠΕ θα τελειώσουν αυτό το χρονικό διάστημα. Μοναδικός στόχος είναι να φέρουμε απόλυτη κάθαρση».
Υπογράμμισε ακόμη ότι η απόφασή του να μην καταβληθούν τα ποσά για τη βιολογική κτηνοτροφία και τη βιολογική μελισσοκομία στις 30 Ιουνίου αποτελεί πράξη ευθύνης: «Ήταν η δική μου προσωπική απόφαση να μην πληρωθεί η βιολογική κτηνοτροφία και η βιολογική μελισσοκομία, διότι τα νούμερα δεν έβγαιναν».
Αναφερόμενος στη στάση της κυβέρνησης σχετικά με την σύσταση προανακριτικής Επιτροπής, ξεκαθάρισε ότι η θέση θα διατυπωθεί επίσημα το προσεχές διάστημα: «Η κυβέρνηση θα τοποθετηθεί επ’ αυτού του ζητήματος πιθανότατα τις αμέσως προσεχείς ημέρες και θα έχουμε τη δυνατότητα ουσιαστικά να εκφράσουμε τη δική μας κυβερνητική θέση».
Καταλήγοντας, ο Υπουργός σημείωσε πως το πρόβλημα δεν προέκυψε σήμερα ούτε αφορά αποκλειστικά την τρέχουσα ή την προηγούμενη κυβέρνηση: «Όποιος νομίζει ότι είναι θέμα μόνο των κυβερνητικών χειρισμών της τρέχουσας ή της αμέσως προηγούμενης περιόδου, προφανώς αυταπατάται. Από κει και πέρα, ο καθένας αναλαμβάνει το κομμάτι της ευθύνης που του αναλογεί».
Agronewsbomb.gr
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 05.04.2026 | 14:09
Τακούδης: Χειμωνιάτικο σκηνικό από Μεγάλη Πέμπτη με χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλίας - ΛΑΡΙΣΑ | 05.04.2026 | 13:44
Εγκαινιάστηκε το μικροβιολογικό εργαστήριο του Στεφ. Εσκίογλου στη Λάρισα - ΛΑΡΙΣΑ | 05.04.2026 | 13:42
Έφυγαν από τη ζωή πέντε Λαρισαίοι - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 05.04.2026 | 13:36
Αποκλίσεις και «ομαδοποίηση» υποθέσεων στη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Τι επισημαίνουν νομικοί κύκλοι - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ | 05.04.2026 | 13:25
Ανατροπή στην ανθρώπινη εξέλιξη: Χαμένος πρόγονος εμφανίζεται μετά από 6.000 χρόνια - ΕΛΛΑΔΑ | 05.04.2026 | 13:18
Κόρινθος: Συνελήφθη και ο μηχανικός για την κατάρρευση μπαλκονιού που σκότωσε 43χρονη – Άφαντη η ιδιοκτήτρια - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 05.04.2026 | 12:55
Αντίστροφη μέτρηση για τις πληρωμές – Στα 74 ευρώ το στρέμμα η ενίσχυση στο βαμβάκι - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 05.04.2026 | 12:51
Χατζηδάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι υπουργοί απομακρύνθηκαν για λόγους ευαισθησίας
- ΒΟΛΟΣ | 04.04.2026 | 15:18
Θλίψη για την απώλεια καθηγητή στον Βόλο – Εφυγε μετά από γενναία αλλά άνιση μάχη με την ασθένειά του - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 04.04.2026 | 13:47
Καρδίτσα: Τον «έκαψε» η μουσική και η λειτουργία καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος - ΤΡΙΚΑΛΑ | 04.04.2026 | 21:50
Ο Κουρέτας είχε αποπέμψει τον κτηνίατρο ο οποίος αναφέρεται στους διαλόγους της Παπακώστα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 04.04.2026 | 14:57
Εκτός από τα 200 εκατ. των ενισχύσεων και αποζημιώσεις ΕΛΓΑ τη Μεγάλη Εβδομάδα σε 30.000 δικαιούχους - ΛΑΡΙΣΑ | 04.04.2026 | 13:38
Έξι Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΒΟΛΟΣ | 04.04.2026 | 14:23
Μπουκώρος για ΟΠΕΚΕΠΕ: Έχω καθαρή τη συνείδησή μου - ΛΑΡΙΣΑ | 04.04.2026 | 23:19
Θρήνος στη Λάρισα: «Έφυγε» από τη ζωή 12χρονο αγοράκι - ΤΡΙΚΑΛΑ | 04.04.2026 | 14:14
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κακούργημα της Παπακώστα για... τα βόδια -Καταλογίζονται στη βουλευτή Τρικάλων παρεμβάσεις σε ΟΠΕΚΕΠΕ, κτηνιάτρους











































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed