ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Έρχεται ένα μοναδικό ανοιχτό μυθολογικό θεματικό πάρκο στη Θεσσαλία
Στρατηγική συνεργασία Κουρέτα με τον Κινέζικο Ραδιοτηλεοπτικό Φορέα της Jiangsu

Το πρώτο σημαντικό βήμα για την Πολιτιστική Τουριστική και Αναπτυξιακή συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της επαρχίας Jiangsu της Κίνας είναι γεγονός . Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας υπέγραψε σε εκδήλωση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στην Αθήνα, Μνημόνιο Συνεργασίας με τον Πρόεδρο του Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα της Jiangsu.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ανοίγει νέους δρόμους ανάπτυξης και συνεργασίας με την Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, με στόχο την οικοδόμηση μιας στρατηγικής συνεργασίας που συνδυάζει τουρισμό, καινοτομία, πολιτισμό και τεχνολογία.
Οι δύο περιοχές θα συμπορευτούν σε ένα καινοτόμο σχέδιο που ενώνει τη μυθολογία με την τεχνολογία, μετατρέποντας την πολιτιστική ανταλλαγή και τον τουρισμό σε μοχλό βιώσιμης ανάπτυξης της Θεσσαλίας.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα παρέστησαν υψηλόβαθμοι θεσμικοί εκπρόσωποι και ειδικοί από την Κίνα και την Ελλάδα, και αποτέλεσε την αφετηρία για την υλοποίηση κοινών δράσεων από το Φθινόπωρο του 2025.
Μοναδικό ανοιχτό θεματικό πάρκο στην Θεσσαλία
Όπως τονίστηκε, κοινός στόχος είναι η δημιουργία ενός μοναδικού τουριστικού προϊόντος, ενός ανοιχτού θεματικού πάρκου μυθολογίας και πολιτισμού, με θεματικές διαδρομές και σημεία εικονικής πραγματικότητας (VR/AR) που θα “ζωντανεύουν” για τον επισκέπτη τους θεούς του Ολύμπου, τον Ιάσονα και την Αργοναυτική εκστρατεία, τον Αχιλλέα, τους Κένταυρους, τις Νηρηίδες, καθώς και την πολιτισμική και γεωλογική κληρονομιά του Γεωπάρκου Μετεώρων-Πύλης, της λίμνης Πλαστήρα και του Ολύμπου.
Η Jiangsu θα συνεισφέρει τεχνογνωσία, επικοινωνιακή στήριξη και την προβολή της Θεσσαλίας σε Κίνα και Ελλάδα, ενώ η Θεσσαλία θα προσφέρει το αφήγημα, τον τόπο και την εμπειρία. Η συνεργασία θα δομηθεί μέσα από στοχευμένες αμοιβαίες επενδύσεις, θέτοντας τις βάσεις για:
Δημιουργία τουριστικών πακέτων εμπειρίας προσαρμοσμένων για τους Κινέζους επισκέπτες,
Εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας (VR/AR), ρομπότ-ξεναγούς και “έξυπνα” καταλύματα made in Jiangsu,
Κοινές δράσεις στους τομείς της αγροτεχνολογίας, της εκπαίδευσης και της πράσινης ανάπτυξης.
Δ. Κουρέτας
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας δήλωσε: «Η συνεργασία με την Επαρχία Jiangsu αποτελεί μια ιστορική ευκαιρία για τη Θεσσαλία να ενισχύσει τη διεθνή της ταυτότητα, να επενδύσει σε βιώσιμες μορφές τουρισμού και να αξιοποιήσει σύγχρονες τεχνολογίες για την ανάδειξη της μυθολογικής και πολιτιστικής της κληρονομιάς. Δημιουργούμε γέφυρες που ενώνουν πολιτισμούς, οικονομίες και ανθρώπους με κοινό σκοπό: την πρόοδο και τη βιωσιμότητα.»
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με μοναδικά πολιτιστικά και φυσικά πλεονεκτήματα και η τεχνολογικά προηγμένη Επαρχία της Κίνας Jiangsu, θα συνδιαμορφώσουν ένα παγκόσμιο πρότυπο συνεργασίας Ανατολής και Δύσης, όπου ο μύθος, η καινοτομία και η αυθεντική εμπειρία ενώνονται σε ένα ενιαίο αφήγημα.
Στην τελετή παρέστησαν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Χρήστος Κέλλας, εκπρόσωποι των υπουργείων Εθνικής Οικονομίας,Απασχόλησης,οι Αντιπεριφερειάρχες Ν. Αδαμοπούλου, Γ. Αναστασίου, ο Γενικός Γραμματέας του KKτης Jiangsu, ο Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα FangQiu, ο Γραμματέας της Επιτροπής του KKKκαι πρόεδρος της μόνιμης επιτροπής της λαϊκής εθνοσυνέλευσης της επαρχίαςJiangsuXinChangxing.
Να σημειωθεί ότι στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας παραχώρησε συνέντευξη τύπου σε ΜΜΕ της Κίνας.
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 06.05.2026 | 18:44
Δίκη ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταγγελίες για εικονικούς βοσκοτόπους, επιδοτήσεις «μαϊμού» – Από την Κρήτη καλλιεργούσαν στην Καστοριά ελιές - ΔΙΕΘΝΗ | 06.05.2026 | 14:33
Κοντά σε συμφωνία ΗΠΑ και Ιράν για τον τερματισμό του πολέμου – Εξελίξεις και για τα Στενά του Ορμούζ - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 06.05.2026 | 14:04
Η περιφέρεια Θεσσαλίας παρέλαβε 12 υπερσύγχρονα οχήματα για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 06.05.2026 | 13:44
Πρωτιά της Λάρισας...είναι η πόλη που συμφέρει να ανοίξει κανείς επιχείρηση στην Ελλάδα - ΛΑΡΙΣΑ | 06.05.2026 | 13:34
Έργα αποχέτευσης και ασφαλτόστρωσης σε εξέλιξη στα Φάρσαλα - ΛΑΡΙΣΑ | 06.05.2026 | 13:01
Χ. Μαμουλιώτης πρόεδρος ΕΑΚ Λάρισας: Nα μην ανησυχούν οι γονείς, το κολυμβητήριο είναι ασφαλές (video) - ΒΟΛΟΣ | 06.05.2026 | 12:46
Νέα «καραβιά» 32 μεταναστών αποβιβάστηκε σε παραλία στο Νεοχώρι Πηλίου - ΒΟΛΟΣ | 06.05.2026 | 12:36
Εμπορικός Σύλλογος Βόλου: Nα καταργηθεί άμεσα το νέο μηνιαίο τέλους που εμφανίστηκε για τη διασύνδεση των POS
- ΛΑΡΙΣΑ | 05.05.2026 | 12:05
«Κίνησε το Κουμ παζάρ» στον Τύρναβο από σήμερα...(ΦΩΤΟ +video) - ΔΙΕΘΝΗ | 05.05.2026 | 09:47
Κηδεία με... πάρτι και χορεύτριες - Η τελευταία επιθυμία ενός 58χρονου - ΛΑΡΙΣΑ | 05.05.2026 | 10:22
Σε απόγνωση οι αγρότες στην περιοχή Τυρνάβου από το φουζίκοκο που ρίχνει τους καρπούς στις ροδακινιές (video) - ΕΛΛΑΔΑ | 05.05.2026 | 22:13
Πέθανε ο μαχητικός παπα-Τσάκαλος - ΛΑΡΙΣΑ | 05.05.2026 | 12:41
Παίρνουν δείγμα για την ασθένεια στα δέντρα που αφανίζει σοδειές στον Τύρναβο για να τα στείλουν στο Μπενάκειο (ΦΩΤΟ+video) - ΕΛΛΑΔΑ | 06.05.2026 | 00:32
Ο θάνατος του γιου τον στοίχειωνε : Το μοιραίο τροχαίο και η ενέδρα θανάτου που έστησε στον 21χρονο που θεωρούσε υπαίτιο - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 05.05.2026 | 11:56
Διστάζουν να υπογράψουν συμβόλαια στο βαμβάκι οι παραγωγοί στον κάμπο περιμένοντας μεγαλύτερη άνοδο - ΛΑΡΙΣΑ | 05.05.2026 | 08:32
Οκτώ Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή
















































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed