ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Ξεκίνησαν τα έργα για την ανέγερση νέας πτέρυγας στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας
Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΕΣΠΑ Θεσσαλία 2021–2027»

Η σημερινή ημέρα είναι ιστορική και αποτελεί απόδειξη του τι μπορεί να πετύχει η πραγματική συνεργασία", τόνισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, ο οποίος επισκέφτηκε το πρωί το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας καθώς ξεκίνησαν οι εργασίες για τη νέα συνδετήρια πτέρυγα.
Ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι "το συγκεκριμένο κτίριο, το οποίο θα παραδοθεί εντός 28 μηνών από σήμερα, έχει περάσει από πολλές δυσκολίες. Οι πρώτες μελέτες ξεκίνησαν από τις αρχές της δεκαετίας του 2000.
Το 2010 ο τότε νομάρχης, Λουκάς Κατσαρός, το παρέδωσε στην Περιφέρεια. Από τότε ξεκίνησε ένα “μπαράζ” εντάξεων και απεντάξεων, με συνεχείς παλινωδίες και το έργο δεν προχωρούσε. Όταν αναλάβαμε τη διοίκηση της Περιφέρειας, διαπίστωσα προσωπικά ότι το έργο ήταν κατά 99,9% απενταγμένο.
Τηλεφώνησα αμέσως στον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, και του είπα ξεκάθαρα: Ή το παίρνουμε πάνω μας εσύ και εγώ και το προχωράμε άμεσα ή δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Πράγματι, την ίδια κιόλας ημέρα το θέμα λύθηκε. Το νέο νοσοκομείο, συνολικής επιφάνειας 8.000 τετραγωνικών μέτρων, θα αλλάξει ριζικά τον υγειονομικό χάρτη της Θεσσαλίας».
Στο πλαίσιο της έναρξης των εργασιών, πραγματοποιήθηκε η κατεδάφιση των παλαιών φαρμακείων εντός του οικοπέδου, όπου θα ανεγερθεί η νέα πτέρυγα, συνολικής επιφάνειας 8.000 τετραγωνικών μέτρων.
Μαζί με τον Περιφερειάρχη στο σημείο των εργασιών, βρέθηκαν: ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Φώτης Σερέτης, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Θεσσαλίας Λάζαρος Μακρής, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Βαγγέλης Αποστόλου, ο Σύμβουλος του Περιφερειάρχη Βασίλης Έξαρχος, καθώς και ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Γρηγόρης Βλαχάκης.
Σε δήλωση του και ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Φώτης Σερέτης δήλωσε ότι η 23η Ιουνίου είναι μια ιστορική ημέρα για ολόκληρη την 5η ΥΠΕ κάνοντας αναφορά και στο έργο αναβάθμισης του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.
Από την πλευρά του, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γρηγόρης Βλαχάκης, ανέφερε ότι «πρόκειται για ένα έργο που το περίμεναν οι Λαρισαίοι και οι Λαρισαίες εδώ και 30 χρόνια».
Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΕΣΠΑ Θεσσαλία 2021–2027», με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).Ο προϋπολογισμός της σύμβασης του έργου ανέρχεται σε 11,3 εκατομμύρια ευρώ.
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 07.05.2026 | 01:16
Σοφολόγης: Aν είχε κοινοποιηθεί ο τίτλος δικαιωμάτων δεν θα είχαμε τα «ραβασάκια» της ΑΑΔΕ - ΒΟΛΟΣ | 07.05.2026 | 01:05
Μπέος για Τέμπη: "Να σβηστούν τα ονόματα από το Σύνταγμα" - Ζητά παρέμβαση Μητσοτάκη - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 07.05.2026 | 00:57
ΥΠΑΑΤ: Συνεχίζεται η ενίσχυση με έκτακτο κτηνιατρικό προσωπικό για την αντιμετώπιση των επιζωοτιών - ΕΛΛΑΔΑ | 07.05.2026 | 00:52
Τραγωδία στην Αίγινα: Από τσουρέκι πνίγηκε το 1,5 έτους κοριτσάκι - Το χρονικό - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 07.05.2026 | 00:45
Ο Γιώργος Εμμανουήλ άμισθος συνεργάτης του Περιφερειάρχη Δημ. Κουρέτα στα θέματα περιφερειακής ανάπτυξης - ΒΟΛΟΣ | 07.05.2026 | 00:39
«Μπαρούτι» στον Βόλο: Ενίσχυση αστυνομικών δυνάμεων, προσαγωγές και πορεία διαμαρτυρίας για «εκδικητικές συλλήψεις αγωνιστών» - ΕΛΛΑΔΑ | 07.05.2026 | 00:32
Γιορτή σήμερα 7 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο - ΕΛΛΑΔΑ | 07.05.2026 | 00:28
Λαμία: Στη φυλακή χωρίς ελαφρυντικά γονείς που κακοποιούσαν το νεογέννητο παιδί τους
- ΛΑΡΙΣΑ | 06.05.2026 | 13:44
Πρωτιά της Λάρισας...είναι η πόλη που συμφέρει να ανοίξει κανείς επιχείρηση στην Ελλάδα - ΕΛΛΑΔΑ | 06.05.2026 | 00:32
Ο θάνατος του γιου τον στοίχειωνε : Το μοιραίο τροχαίο και η ενέδρα θανάτου που έστησε στον 21χρονο που θεωρούσε υπαίτιο - ΛΑΡΙΣΑ | 06.05.2026 | 20:03
«Λαμπάδιασε» ΙΧ στο κέντρο της Λάρισας την ώρα που έμπαινε σε χώρο στάθμευσης - ΛΑΡΙΣΑ | 06.05.2026 | 09:55
Επτά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 06.05.2026 | 10:46
Συμβόλαια στα 23 λεπτά πριν από τα αλώνια για το σιτάρι- Ηλ. Ελευθεροχωρινός: εξαιρετικές αποδόσεις στον κάμπο (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 06.05.2026 | 14:04
Η περιφέρεια Θεσσαλίας παρέλαβε 12 υπερσύγχρονα οχήματα για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας (ΦΩΤΟ+video) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 06.05.2026 | 10:56
Μετά τα Πανηγύρια για την συμφωνία MERCOSUR, έρχονται τα κλάματα... - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 06.05.2026 | 10:13
Έτοιμη η ΚΥΑ για την de minimis 35 εκατ. στη μηδική, βάσει ΟΣΔΕ 2025





































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed