ο Ιράν επιχείρησε να επιτεθεί κατά Ισραηλινών στην Κύπρο, αλλα οι Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας απέτρεψαν την επίθεση, αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Γκίντεον Σάαρ.
- Αραγτσί: Δεν μπορούμε να διαπραγματευτούμε με τις ΗΠΑ ενώ βομβαρδιζόμαστε
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Αμπάς Αραγτσί, δεν έκλεισε εντελώς το παράθυρο των συνομιλιών, τονίζοντας ότι η χώρα του είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί μία λύση ανάλογη με εκείνη του 2015. Εν τω μεταξύ, η Τεχεράνη θεωρεί ότι οι συζητήσεις και οι προτάσεις που έκαναν οι Ευρωπαίοι στη Γενεύη «δεν ήταν ρεαλιστικές».
- Οι Χούθι απειλούν ξανά: Οι αντάρτες στην Υεμένη απειλούν τις Ηνωμένες Πολιτείες εάν συμμετάσχουν στις ισραηλινές επιθέσεις κατά των πυρηνικών και στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο Ιράν.
- Νέο κύμα επιθέσεων του Ισραήλ στο δυτικό Ιράν από δεκάδες αεροσκάφη με στόχους εκτοξευτές πυραύλων και ραντάρ
- Ο Χαμενεΐ όρισε τρεις πιθανούς διαδόχους σε περίπτωση δολοφονίας του: Για πρώτη φορά στα χρονικά του Ιράν ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, φέρεται να έχει υποδείξει τρεις ανώτερους σιίτες κληρικούς ως πιθανούς διαδόχους του, σε περίπτωση που χάσει τη ζωή του κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης με το Ισραήλ.
- «Πολύ επικίνδυνη» η εμπλοκή των ΗΠΑ: Προειδοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν από την Κωνσταντινούπολη ότι δεν μπορούν να συνεχιστούν οι συνομιλίες με την Ουάσινγκτον «όσο η χώρα μας βομβαρδίζεται».
- Νέες εκρήξεις στο νοτιοδυτικό Ιράν, καθώς οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν ότι στοχεύουν στρατιωτικές υποδομές στο εσωτερικό της χώρας.
- Νεκρός ο Σαΐντ Ιζαντί, ανώτατος Ιρανός στρατηγός, σε ισραηλινό πλήγμα στην πόλη Κομ. Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι πρόκειται για διοικητή των Μυστικών Επιχειρήσεων των Φρουρών της Επανάστασης.
- Αποκαλύψεις για κενά ασφαλείας στις ιρανικές υπηρεσίες πληροφοριών: Το BBC επισημαίνει ότι η επιχείρηση εκτέλεσης Ιζαντί καταδεικνύει ελλείψεις στις δυνατότητες ασφαλείας της Τεχεράνης.
- Αναδίπλωση από τις ΗΠΑ για τις δυνατότητες του Ιράν: Η Διευθύντρια Εθνικών Πληροφοριών Tulsi Gabbard παραδέχεται πλέον ότι η Τεχεράνη μπορεί να παράξει πυρηνικά όπλα «εντός εβδομάδων», μετά την αρχική διάψευση από τον Ντόναλντ Τραμπ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ
Προς Γκουάμ μετακινούνται τα αμερικανικά βαριά βομβαρδιστικά B-2 - Νέο κύμα επιθέσεων του Ισραήλ κατά ιρανικών εγκαταστάσεων
Στο νησί Γκουάμ μετακινούν οι ΗΠΑ τα βομβαρδιστικά B-2, σύμφωνα με το Reuters

Στο νησί Γκουάμ μετακινούν οι ΗΠΑ τα βομβαρδιστικά B-2, σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται δύο Αμερικανούς αξιωματούχους.
Προς το παρόν δεν είναι σαφές εάν συνδέονται με τη σύγκρουση Ισραήλ και Ιράν, η οποία συνεχίζεται για ένατη ημέρα, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ανακοινώσει ότι θα λάβει αποφάσεις σχετικά με την Τεχεράνη σε δύο εβδομάδες. Οι αξιωματούχοι ούτε έδωσαν λεπτομέρειες, ενώ ένας ανέφερε ότι δεν υπάρχει εντολή για τη μετακίνηση των βομβαρδιστικών πέρα από το Γκουάμ.
Όπως εξηγεί το Reuters, τα B-2 μπορούν να μεταφέρουν το αμερικανικό GBU-57 Massive Ordnance Penetrator βάρους 30.000 λιβρών, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει στόχους σε μεγάλο βάθος υπογείως. Μπορεί, δηλάδή, να χτυπήσει το Φορντό.

Axios: Ναυάγησε προσπάθεια Τραμπ - Ερντογάν για συνάντηση ΗΠΑ και Ιράν, ο άφαντος Χαμενεΐ δεν έδωσε το πράσινο φως
Μια παρασκηνιακή πρωτοβουλία Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για απευθείας επαφή μεταξύ Αμερικανών και Ιρανών αξιωματούχων στην Κωνσταντινούπολη κατέρρευσε την τελευταία στιγμή, καθώς ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, δεν μπόρεσε να δώσει την αναγκαία έγκριση, σύμφωνα με το Axios.
Πηγή: iefimerida.gr
- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 21.01.2026 | 17:50
Στα χωριά επιστρέφουν Παρασκευή- Σάββατο τα τρακτέρ από το μπλόκο της Καρδίτσας (ΦΩΤΟ) - ΔΙΕΘΝΗ | 21.01.2026 | 16:39 | video
Live Τραμπ στο Νταβός: Θέλουμε την ιδιοκτησία της Γροιλανδίας -Αχάριστοι οι Δανοί, χωρίς εμάς θα μιλούσαν Γερμανικά - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 21.01.2026 | 16:26
Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων στον Ε-65 λόγω χιονιού - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 21.01.2026 | 16:14
Mercosur: «Στον πάγο» η συμφωνία – Παραπέμπεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο -διαδηλώσεις χιλιάδων αγροτών στο Στρασβούργο - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 21.01.2026 | 14:29
Στα λευκά η Θεσσαλία. Δείτε σήμερα από τις 2.30 ρεπορτάζ και συνεντεύξεις στο Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 21.01.2026 | 14:21
Αγρότες: Σκέψεις για συλλαλητήριο στην Αθήνα – Για ανωμοτί καταθέσεις κλήθηκαν Ανεστίδης και Ρούζιος - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 21.01.2026 | 13:19
Αλάτι για τον παγετό μπορούν να προμηθεύονται οι δημότες Καρδίτσας - ΛΑΡΙΣΑ | 21.01.2026 | 13:10
Χρήστος Καπετάνος: Σύγχρονο Κέντρο Υγείας για Φάρσαλα – Έργο ζωής για την περιοχή, με ολοκλήρωση ανακαίνισης εντός του 2026
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.01.2026 | 09:09
Τακούδης: Χιόνια αύριο σε Καρδίτσα, Τρίκαλα και πιθανό σε Λάρισα, Βόλο- διαδοχικά κύματα μέχρι τέλη του μήνα (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 21.01.2026 | 12:25
Tακούδης: Ασθενείς χιονοπτώσεις στις πόλεις Καρδίτσας, Τρικάλων, Βόλου- ίσως το απόγευμα και στη Λάρισα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.01.2026 | 18:24
Σε «κόκκινο συναγερμό» η Θεσσαλία και άλλες τέσσερις Περιφέρειες για την κακοκαιρία - ΤΡΙΚΑΛΑ | 20.01.2026 | 18:45
Κλειστά τα σχολεία αύριο στο Δήμο Πύλης - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.01.2026 | 10:05
Συνεδριάζoυν τo απόγευμα τα μπλόκα της Καρδίτσας και Νίκαιας για τη συνέχεια ή μη των κινητοποιήσεων - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.01.2026 | 17:43
Σε εξέλιξη τα έργα αποκατάστασης στη Θεσσαλία στη διπλή σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη -Αυτοψία Κυρανάκη - ΒΟΛΟΣ | 20.01.2026 | 11:42
Συναγερμός στο νοσοκομείο Βόλου: Οι παιδιάτροι «μετακομίζουν» στη Λαμία - ΒΟΛΟΣ | 20.01.2026 | 09:52
Αποχωρούν σήμερα οι αγρότες από το μπλόκο των Μικροθηβών

































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed
