ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Χτυπήθηκαν καλαμπόκια και βαμβάκια στο Ν. Καρδίτσας από τον αέρα και το χαλάζι (φωτο)
Από τους θυελλώδεις ανέμους, σημειώθηκαν πολλές πτώσεις δέντρων

Μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες κυρίως καλαμποκιού και βαμβακιού, πτώσεις δέντρων και προβλήματα με την ηλεκτροδότηση προκάλεσαν οι καταιγίδες που συνοδεύτηκαν από ισχυρούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις σήμερα (20/6) το μεσημέρι στο Νομό Καρδίτσας όπως ενημέρωσε νωρίτερα με σχετικό ρεπορτάζ ο ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ.

Το σκηνικό του καιρού άλλαξε τις μεσημεριανές ώρες με βροχοπτώσεις, έντονη κεραυνική δραστηριότητα, δυνατούς ανέμους και χαλάζι. Η θερμική αστάθεια ευνόησε την ανάπτυξη κυττάρου καταιγίδων σε μεγάλο τμήμα της Θεσσαλίας που επηρέασε το Ν. Καρδίτσας.

Με την εξασθένιση των φαινομένων οι αγρότες προχώρησαν σε ελέγχους στα χωράφια τους όπου και διαπίστωσαν το μέγεθος των ζημιών. Πιο αναλυτικά, εκτεταμένες ζημιές φαίνεται ότι έχουν σημειωθεί στην καλαμποκαλλιέργεια, με τους ισχυρούς ανέμους να λυγίζουν τα καλαμπόκια σε εκτάσεις των Δήμων Παλαμά, Καρδίτσας και Σοφάδων. Παράλληλα, χαλάζι χτύπησε κατά τόπους τη βαμβακοκαλλιέργεια σε περιοχές των Δήμων Παλαμά και Σοφάδων. Μάλιστα, όπως πληροφορηθήκαμε από τον Πρόεδρο της ΕΟΑΣΚ Κώστα Τζέλλα, έχει ενημερωθεί ο ΕΛΓΑ για τις ζημιές στην περιοχή του Δήμου Παλαμά, ώστε κλιμάκιο να σπεύσει στην περιοχή για να να διενεργήσει αυτοψίες.

Η βροχόπτωση έδωσε «ανάσα» στο… διψασμένο έδαφος, ωστόσο οι ζημιές προκάλεσαν νέα σημαντικά προβλήματα στον αγροτικό κόσμο.
Από τους θυελλώδεις ανέμους, σημειώθηκαν πολλές πτώσεις δέντρων σε διάφορα πεδινά σημεία του Νομού, ιδίως στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Παλαμά. Τα δέντρα έπεσαν σε δρόμους, κτίρια και οχήματα, ενώ κλήθηκαν να επέμβουν οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες. Παράλληλα σημειώθηκε διακοπή της ηλεκτροδότησης επηρεάζοντας πολλά τμήματα του Νομού και συγκεκριμένα τους Δήμους Σοφάδων, Μουζακίου, Παλαμά, Καρδίτσας και Αργιθέας.






- ΕΛΛΑΔΑ | 27.07.2026 | 17:22
Τραγωδία στην Ηλεία: Τον βρήκε η κόρη του νεκρό μέσα σε λίμνη αίματος – Φέρει τραύμα στον λαιμό από αλυσοπρίονο - ΛΑΡΙΣΑ | 27.07.2026 | 17:18
Δίκη για τα Τέμπη: Αύριο Τρίτη η απόφαση για τα αιτήματα αναβολής - ΔΙΕΘΝΗ | 27.07.2026 | 16:54
Απολαμβάνουν το μπάνιο τους στο δυστοπικό τοπίο - Η viral φωτογραφία από την πυρκαγιά στη Ζιρόντ - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 27.07.2026 | 16:48
Κορινθία: Πώς έγινε η τραγική έκρηξη στο εργοστάσιο - Ένας 25χρονος νεκρός και μία εγκαυματίας - ΒΟΛΟΣ | 27.07.2026 | 16:22
Λαμπρός ο εορτασμός του Αγίου Παντελεήμονα σε Βόλο και Αγιά - ΛΑΡΙΣΑ | 27.07.2026 | 16:16
Ορκίστηκαν οι νέοι απόφοιτοι της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (φωτογραφίες) - ΤΡΙΚΑΛΑ | 27.07.2026 | 14:47
Τρίκαλα: Φωτιά ξέσπασε σε δωμάτιο ιδιωτικής ψυχιατρικής κλινικής - Ένας εγκαυματίας - ΕΛΛΑΔΑ | 27.07.2026 | 14:43
Έκρηξη και φωτιά σε εργοστάσιο στα Εξαμίλια Κορινθίας - Ένας νεκρός
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 26.07.2026 | 09:11
Φαίνεται φως στην άκρη του τούνελ για το δρόμο Λάρισα- Φάρσαλα; (βίντεο) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 26.07.2026 | 09:02
Ξεκινά η αποκατάσταση με ηλεκτροκίνηση της γραμμής Λάρισας- Βόλου και Παλαιοφάρσαλου- Καλαμπάκας - ΛΑΡΙΣΑ | 26.07.2026 | 08:51
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 26.07.2026 | 08:15
Ευαγγελισμός Ελασσόνας: Eικόνες ολικής καταστροφής από το χαλάζι της Παρασκευής (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 26.07.2026 | 07:45
Οι υπέροχες και άγνωστες παραλίες του Κισσάβου που πρέπει να ανακαλύψεις. - ΕΛΛΑΔΑ | 26.07.2026 | 07:57
Καιρός: Ευχάριστα νέα για την Ελλάδα για τον Αύγουστο - Η πρόβλεψη των Ιταλών μετεωρολόγων - ΛΑΡΙΣΑ | 27.07.2026 | 08:03
Δύο Λαρισαίες έφυγαν από τη ζωή - ΒΟΛΟΣ | 26.07.2026 | 18:37
Βόλος: Γαμπρός ήπιε λίγο παραπάνω και βρέθηκε από το γαμήλιο γλέντι στο Νοσοκομείο






































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed