ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Επί ποδός οι υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων – Να αποφεύγουν οι πολίτες άσκοπες μετακινήσεις μέχρι την υποχώρηση των φαινομένων
Καταιγίδες-Βροχές και Θυελλώδεις άνεμοι

Επί ποδός οι υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων – Να αποφεύγουν οι πολίτες τις άσκοπες μετακινήσεις μέχρι την υποχώρηση των φαινομένων
Επί ποδός βρίσκονται οι υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων, από νωρίς το απόγευμα οπότε και εκδηλώθηκαν έντονα καιρικά φαινόμενα, με πολύ ισχυρούς ανέμους, με βροχή στην περιοχή της Λάρισας. Συστήνεται στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, καθώς και να αποφεύγουν να σταθμεύουν τα οχήματά τους κάτω από δένδρα, μέχρι την υποχώρηση των φαινομένων.
Ο Δήμος Λαρισαίων έχει θέσει τις αρμόδιες υπηρεσίες σε κατάσταση ετοιμότητας-επιφυλακής, προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα. Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.
Ειδικότερα καλούνται οι πολίτες:
Καταιγίδες-Βροχές
- Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
- Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
- Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων αλλά και προληπτικά.
-Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους αλλά και προληπτικά.
-Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων αλλά και προληπτικά (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
-Να προφυλαχτούν αμέσως σε περίπτωση χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
-Να ακολουθούν τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία, Πυροσβεστική, Πολιτική Προστασία κ.α.
-Να ακολουθούν τις οδηγίες του Προειδοποιητικού Μηνύματος 112, εφόσον αποσταλεί στα κινητά τηλέφωνα.
Θυελλώδεις άνεμοι
- Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
- Να στερεώσουν τις διαφημιστικές πινακίδες που τυχόν έχουν αναρτήσει.
- Να ασφαλίσουν τις πόρτες και τα παράθυρα.
- Να αποφύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.
- Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (γλάστρες, σπασμένα τζάμια κ.λπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
-Να ακολουθούν τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία, Πυροσβεστική, Πολιτική Προστασία κ.α.
-Να ακολουθούν τις οδηγίες του Προειδοποιητικού Μηνύματος 112, εφόσον αποσταλεί στα κινητά τηλέφωνα.
Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.
Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.
Σε περιπτώσεις ανάγκης, οι πολίτες να επικοινωνούν με τις αρμόδιες Υπηρεσίες (Αστυνομία τηλ. 100 - Πυροσβεστική τηλ 199 -Αριθμός Επείγουσας Ανάγκης 112- ΕΚΑΒ 166)
- ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 18:58
Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή της φονικής έκρηξης στο εργοστάσιο της Βιολάντα - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 18:49
Βιολάντα: Πάνω από 1.000 βαθμοί Κελσίου στο εργοστάσιο εξαιτίας της φωτιάς, που εξακολουθεί να καίει - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 26.01.2026 | 18:22
Θρήνος για τις πέντε νεκρές εργαζόμενες στη «Βιολάντα» - δύο από την Καρδίτσα (video) - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 16:47
Τα πρόσωπα της τραγωδίας στη Βιολάντα: Θρήνος για την 42χρονη Βασιλική και την 45χρονη Έλενα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 26.01.2026 | 16:39
Πρώην αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κατήγγειλε απευθείας αναθέσεις χωρίς έλεγχο - Ποιους εμπλέκει, η κόντρα με την Αποστολάκη - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 16:22
Τα Τρίκαλα θρηνούν και ρωτούν τι φταίει για τη φονική πυρκαγιά στο εργοστάσιο «Βιολάντα» - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 16:17
Βιολάντα: Βρέθηκε νεκρή και η πέμπτη γυναίκα που αγνοούνταν - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 15:37
Τραγωδία στο εργοστάσιο «Βιολάντα»: Με δείγμα DNA η ταυτοποίηση των σορών
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 25.01.2026 | 11:43
Επιδότηση 50 ευρώ το στρέμμα για μικρούς καλλιεργητές και χωρίς ελέγχους αντικαθιστά την άμεση ενίσχυση - ΛΑΡΙΣΑ | 25.01.2026 | 09:35
Γαμπρός πήγε να παντρευτεί με πομπή από τρακτέρ σε χωριό της Λάρισας! – ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 08:53
Τρίκαλα: Τρεις γυναίκες νεκρές από τη μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο της μπισκοτοβιομηχανίας «Βιολάντα» - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 10:01
Η ιστορία της Βιολάντα μέχρι την τραγωδία στο εργοστάσιο της μπισκοτοβιομηχανίας στα Τρίκαλα - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 16:47
Τα πρόσωπα της τραγωδίας στη Βιολάντα: Θρήνος για την 42χρονη Βασιλική και την 45χρονη Έλενα - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 09:28
Τρίκαλα: Τραγωδία στο εργοστάσιο της «Βιολάντα»: 4 νεκρές γυναίκες από τη μεγάλη φωτιά - ΛΑΡΙΣΑ | 26.01.2026 | 12:04
Μετωπική στο δρόμο Λάρισας- Τρικάλων στη διασταύρωση για Δαμάσι με τρεις τραυματίες - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 12:16
Βιολάντα: Στη βάρδια θα δούλευαν 50 άτομα, αλλά λόγω της χθεσινής κοπής της πίτας πήγαν μόλις 12



































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed
