ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ
Χαμενεΐ: «Γελοίες οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου – Δεν θα παραδοθούμε» – Τραμπ: «Δεν αποκλείω τίποτα»
Ζαχάροβα: Ο κόσμος βρίσκεται «χιλιοστά μακριά από την καταστροφή»

Μόσχα: «Βρισκόμαστε σε επαφή τόσο με το Ισραήλ όσο και με το Ιράν»
Κατά το διάγγελμά του ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν τόνισε ότι ο λαός δεν θα ξεχάσει το αίμα των «μαρτύρων» και την επίθεση στο έδαφός του.

Ο ηγέτης του Ιράν είπε:
«Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το Ιράν δεν θα παραδοθεί και οποιαδήποτε επίθεση των Ηνωμένων Πολιτειών θα έχει σοβαρές και ανεπανόρθωτες συνέπειες. Το Ισραήλ έκανε τεράστιο λάθος και θα τιμωρηθεί για αυτό. Ο λαός δεν θα ξεχάσει το αίμα των «μαρτύρων» ούτε την επίθεση στο έδαφός του. Οσοι γνωρίζουν την ιστορία του Ιράν, γνωρίζουν επίσης ότι οι Ιρανοί δεν υποκύπτουν σε απειλές – Το Ιράν δεν θα αποδεχθεί επιβεβλημένη ειρήνη. Γελοίες οι δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Τραμπ».
Ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ, ηγέτης της Ισλαμικής Επανάστασης, εξήρε τη σταθερή, θαρραλέα και συνεπή συμπεριφορά του ιρανικού λαού στην πρόσφατη περίπτωση της ανόητης και κακόβουλης επιθετικότητας του σιωνιστικού εχθρού, θεωρώντας την ως ένδειξη της ανάπτυξης του λαού και της δύναμης της λογικής και της πνευματικότητας, και τόνισε: «Ο ιρανικός λαός θα παραμείνει σταθερός ενάντια σε έναν επιβεβλημένο πόλεμο, όπως θα παραμείνει σταθερός ενάντια σε μια επιβεβλημένη ειρήνη, και αυτός ο λαός δεν θα υποκύψει σε κανέναν μπροστά στην επιβολή.
Ο Ανώτατος Ηγέτης της Επανάστασης επισήμανε επίσης τις απειλητικές και γελοίες δηλώσεις του Προέδρου των ΗΠΑ και δήλωσε: «Οι έξυπνοι άνθρωποι που γνωρίζουν το Ιράν, τον ιρανικό λαό και την ιστορία του δεν θα μιλήσουν ποτέ σε αυτόν τον λαό με απειλητικό τόνο, επειδή ο ιρανικός λαός δεν θα παραδοθεί, και οι Αμερικανοί πρέπει να γνωρίζουν ότι οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ θα συνοδεύεται αναμφίβολα από ανεπανόρθωτες ζημίες».
Τραμπ: «Δεν μπορώ να πω αν θα πλήξουμε το Ιράν»
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι δεν μπορεί να πει αν οι ΗΠΑ θα πλήξουν το Ιράν, σημειώνοντας ότι η Τεχεράνη αντιμετωπίζει «πολλά προβλήματα» και έχει «επικοινωνήσει». «Ήθελαν να διαπραγματευτούν – έπρεπε να είχαν διαπραγματευτεί», ανέφερε. Όταν ρωτήθηκε αν θα επιτεθεί στο Ιράν είπε με σιβυλλικό ύφος: «Μπορεί να το κάνω, μπορεί και όχι. Κανείς δεν ξέρει τι θέλω να κάνω. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι το Ιράν έχει πολλά προβλήματα και θέλει να διαπραγματευτεί».
Ερωτηθείς από δημοσιογράφους: «Κύριε Πρόεδρε, τι λέτε στον Ανώτατο Ηγέτη του Ιράν που λέει ότι δεν θα παραδοθεί;», ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε: «Λέω, “Καλή τύχη”».
Ο Τραμπ τόνισε ότι υπάρχει «μεγάλη διαφορά σε σχέση με μία εβδομάδα πριν» και ότι «πρότειναν να έρθουν στον Λευκό Οίκο». Συμπλήρωσε πως «δεν ξέρει πόσο θα κρατήσει αυτό» και χαρακτήρισε το Ιράν «εντελώς ανυπεράσπιστο, χωρίς καθόλου αντιαεροπορική άμυνα».
«Για 40 χρόνια λένε “θάνατος στην Αμερική”… Αν γυρίσουμε 15 χρόνια πίσω, έλεγα ότι δεν μπορούμε να αφήσουμε το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Σχολιάζοντας την απαίτησή του για «άνευ όρων παράδοση», είπε: «Σημαίνει ότι τελείωσα. Είχαν κακές προθέσεις». Τέλος, προανήγγειλε εξελίξεις την επόμενη εβδομάδα — «ίσως και νωρίτερα». «Θα δούμε τι θα γίνει. Τίποτα δεν έχει τελειώσει».
Μιλάω καθημερινά με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπένιαμιν Νετανιάχου, είπε στους δημοσιογράφους ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ που αποκάλυψε ότι του έχει δώσει το πράσινο φως: «Προχώρα» («Keep going»).
Δείτε LIVE εικόνα από Ισραήλ και Τεχεράνη:
- ΛΑΡΙΣΑ | 10.12.2025 | 15:45
Λαρισαία δημιουργός αναπτύσσει videogame εμπνευσμένο από την Ιαπωνία – Κυκλοφορεί διεθνώς το 2026 - ΒΟΛΟΣ | 10.12.2025 | 15:03
Βόλος: Συμμορία παρείχε «προστασία» σε ανήλικους! – Με βία και απειλές απέσπασε τους τελευταίους μήνες τουλάχιστον 7.500€ - ΕΛΛΑΔΑ | 10.12.2025 | 14:55
Ξύλο με μαγκούρες και χημικά μεταξύ αγροτών και αστυνομικών στο μπλόκο του Ρίου - Αντιρρίου, δείτε βίντεο - ΛΑΡΙΣΑ | 10.12.2025 | 13:17
Απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποίησαν οι οικοδόμοι της Λάρισας (ΦΩΤΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 10.12.2025 | 13:05
Πως η κλιματική αλλαγή επιφέρει πλήγμα στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα- μπαίνει στο σκληρό σιτάρι και η Ουκρανία (βίντεο) - ΒΟΛΟΣ | 10.12.2025 | 12:37
Βόλος: Τελεσίγραφο από εισαγγελέα Αρείου Πάγου να εγκαταλείψουν το λιμάνι αγρότες και αλιείς - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 10.12.2025 | 12:31
Έκτακτη σύσκεψη για τις πληρωμές των αγροτών στο Μαξίμου υπό την προεδρία Μητσοτάκη - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 10.12.2025 | 12:27
Πρόβλημα με τη μεταφορά μαθητών στα σχολεία με ταξί σε περιοχές του Ν. Καρδίτσας
- ΛΑΡΙΣΑ | 09.12.2025 | 10:30
Εφτά Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 09.12.2025 | 15:12
Θλίψη στη Λάρισα για τον ξαφνικό θάνατο του Βασίλη Βάιλα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 09.12.2025 | 18:49
Βγήκε η ΚΥΑ για το φυτικό κεφάλαιο, προκαταβολές σε τρεις κλίμακες ανάλογα την ζημιά βάσει εκτίμησης ΕΛΓΑ - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 09.12.2025 | 09:41
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές στους αγρότες για το Μέτρο 23 και για τις ντόπιες ράτσες - ΒΟΛΟΣ | 10.12.2025 | 12:37
Βόλος: Τελεσίγραφο από εισαγγελέα Αρείου Πάγου να εγκαταλείψουν το λιμάνι αγρότες και αλιείς - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.12.2025 | 09:44
Οι αποζημιώσεις για τις καταστροφές του «Daniel» στη Θεσσαλία – Κρατική αρωγή σε αγρότες, επιχειρήσεις και κατοικίες - ΛΑΡΙΣΑ | 09.12.2025 | 21:33
Μπλόκο Νίκαιας: Δεν μας εκφοβίζουν οι διώξεις Αρείου Πάγου- Αύριο λιμάνι Βόλου, Παρασκευή με τρακτέρ στη Λάρισα (ΦΩΤΟ+video - ΛΑΡΙΣΑ | 10.12.2025 | 11:12
Θλίψη στη Λάρισα: «Έφυγε» σε ηλικία 37 ετών ο Θέμης Ζαχαράκης















































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed