ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Έρχεται το 2ο Καλοκαιρινό Σχολείο Μαθηματικών - Με μαθηματική ακρίβεια… στη γνώση και τη φαντασία!
Το Παράρτημα Λάρισας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας δίνει για δεύτερη χρονιά ραντεβού με το μέλλον

Το Παράρτημα Λάρισας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας με χαρά ανακοινώνει το 2ο Καλοκαιρινό Σχολείο Μαθηματικών (2nd Summer Math Camp), ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που συνεχίζει να εμπνέει και να ενθουσιάζει τους νέους μαθητές. Το πρόγραμμα, το οποίο ακολουθεί τα πρότυπα παρόμοιων επιτυχημένων δράσεων τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα, αποσκοπεί να αναδείξει το ενδιαφέρον και την αγάπη για τα μαθηματικά μέσα σε ένα δημιουργικό και ευχάριστο περιβάλλον.
Το 2ο Καλοκαιρινό Σχολείο Μαθηματικών θα λειτουργήσει από τις 30 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου στο 4ο Γενικό Λύκειο Λάρισας, με ώρες λειτουργίας από τις 9:00 π.μ. έως τη 1:00 μ.μ.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει διδασκαλία σε θεμελιώδη και προχωρημένα μαθηματικά θέματα, όπως η Άλγεβρα, η Γεωμετρία, η Συνδυαστική, οι Πιθανότητες, η Θεωρία Αριθμών, η επίλυση σύνθετων προβλημάτων και η προετοιμασία για μαθηματικούς διαγωνισμούς. Παράλληλα, οι μαθητές θα συμμετέχουν σε δραστηριότητες που συνδέουν τα μαθηματικά με άλλες επιστήμες και μορφές δημιουργικής έκφρασης, όπως η Μετεωρολογία, η Ρομποτική, η Λέσχη Μοντελισμού, η Αστροπαρατήρηση, ο Όμιλος Μπριτζ, το Κυνήγι Θησαυρού, το Escape Room, η Γεωμετρική Ζωγραφική, η Επαυξημένη Πραγματικότητα και η χρήση της Εικονικής Πραγματικότητας (VR).
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές που ολοκλήρωσαν κατά το σχολικό έτος 2024-2025 τη ΣΤ’ Δημοτικού ή την Α’ Γυμνασίου.
Κάθε μαθητής θα παραλάβει μια τσάντα με υλικό, η οποία περιλαμβάνει ένα βιβλίο μαθηματικών, σημειώσεις μαθηματικών, τρία περιοδικά της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και τα απαραίτητα αναλώσιμα. Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος θα παρέχεται σνακ, ενώ οι μαθητές θα φορούν αναγνωριστικό καρτελάκι για λόγους ταυτοποίησης, το οποίο θα τους δοθεί την πρώτη ημέρα του προγράμματος.
Για την ασφάλεια και υγειονομική κάλυψη των παιδιών, καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος θα παρίσταται σχολικός νοσηλευτής.
Την τελευταία ημέρα, μετά το πέρας των μαθημάτων, θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης του προγράμματος και η απονομή των βεβαιώσεων συμμετοχής σε όλους τους μαθητές.
Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα εφαρμοστούν κριτήρια επιλογής. Η επιλογή των μαθητών θα βασιστεί στον βαθμό τους στο μάθημα των Μαθηματικών καθώς και στη συμμετοχή και ενδεχόμενη διάκριση σε διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Επιπλέον, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.
Οι γονείς που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στο πρόγραμμα πρέπει να αποστείλουν email στη διεύθυνση [email protected] και θα λάβουν απάντηση με τις αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία εγγραφής, η οποία περιλαμβάνει τη συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής, την υποβολή υπεύθυνης δήλωσης και την καταβολή ενός συμβολικού αντιτίμου. Εγγραφές γίνονται δεκτές έως και τις 20 Ιουνίου 2025. Έγκυρες θεωρούνται οι εγγραφές που έχουν ολοκληρώσει όλα τα παραπάνω βήματα, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα αποσταλούν.
Επισημαίνεται ότι την ευθύνη της μεταφοράς των μαθητών προς και από το σχολείο φέρουν αποκλειστικά οι γονείς ή κηδεμόνες καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 16.01.2026 | 10:30
Πέντε Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 16.01.2026 | 10:26
Θλίψη: Έφυγε από τη ζωή ο καθηγητής Κώστας Σούτσας-Πρώην πρόεδρος του ΤΕΙ Λάρισας - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 16.01.2026 | 10:14
Τακούδης: Aπό αύριο αρχίζουν οι χιονοπτώσεις-Τρίτη, Τετάρτη πιο έντονες και στα πεδινά της Θεσσαλίας - ΥΓΕΙΑ | 16.01.2026 | 10:08
Σε έξαρση η εποχική γρίπη -Πότε «βλέπουν» κορύφωση του κύματος οι ειδικοί -Ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 15.01.2026 | 20:15
Σοκ: 30χρονος έπεσε από μπαλκόνι 4ου ορόφου στην Καρδίτσα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 15.01.2026 | 19:58
Κ. Αγοραστός: «Η περιφερειακή αρχή διαχειρίζεται ένα πλήρως εγκεκριμένο πρόγραμμα έργων» - ΛΑΡΙΣΑ | 15.01.2026 | 19:56
Μαρούδας: Θα πάμε στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό με διεκδικητικό πλαίσιο και αισιοδοξία - ΛΑΡΙΣΑ | 15.01.2026 | 19:50
Αυτή είναι η βασίλισσα του Τυρναβίτικου καρναβαλιού
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 15.01.2026 | 11:13
Τακούδης: Χιόνια και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας από Κυριακή μέχρι Τετάρτη- θα χιονίσει και στη Λάρισα (video) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 15.01.2026 | 20:15
Σοκ: 30χρονος έπεσε από μπαλκόνι 4ου ορόφου στην Καρδίτσα - ΛΑΡΙΣΑ | 15.01.2026 | 10:39
Τρεις Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 15.01.2026 | 13:06
Ευλογιά αιγοπροβάτων: Ξεπέρασαν τις 400 χιλιάδες τα θανατωμένα ζώα-8 νέα κρούσματα στη Θεσσαλία - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 15.01.2026 | 13:46
ΟΠΕΚΕΠΕ: Εως τρία χρόνια φυλακή με αναστολή σε 7 αγρότες για παράνομες επιδοτήσεις -Επέστρεψαν 165.000 ευρώ - ΒΟΛΟΣ | 15.01.2026 | 19:46
Βόλος: Τα ήπιε για την γιορτή του, έπεσε σε τρία αυτοκίνητα κι έχασε και τη δουλειά του - ΛΑΡΙΣΑ | 15.01.2026 | 11:25
Μέσα στο 2026 παραδίδεται η νέα Παιδιατρική κλινική στο πανεπιστημιακό- επιθεώρηση εργασιών από Καραλαριώτου, Σερέτη (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 15.01.2026 | 12:29
Άνοιξαν την αερογέφυρα στον μπλόκο της Νίκαιας οι αγρότες - πως γίνεται η κίνηση προς Θεσσαλονίκη

































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed
