ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Έρχεται το 2ο Καλοκαιρινό Σχολείο Μαθηματικών - Με μαθηματική ακρίβεια… στη γνώση και τη φαντασία!
Το Παράρτημα Λάρισας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας δίνει για δεύτερη χρονιά ραντεβού με το μέλλον

Το Παράρτημα Λάρισας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας με χαρά ανακοινώνει το 2ο Καλοκαιρινό Σχολείο Μαθηματικών (2nd Summer Math Camp), ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που συνεχίζει να εμπνέει και να ενθουσιάζει τους νέους μαθητές. Το πρόγραμμα, το οποίο ακολουθεί τα πρότυπα παρόμοιων επιτυχημένων δράσεων τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα, αποσκοπεί να αναδείξει το ενδιαφέρον και την αγάπη για τα μαθηματικά μέσα σε ένα δημιουργικό και ευχάριστο περιβάλλον.
Το 2ο Καλοκαιρινό Σχολείο Μαθηματικών θα λειτουργήσει από τις 30 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου στο 4ο Γενικό Λύκειο Λάρισας, με ώρες λειτουργίας από τις 9:00 π.μ. έως τη 1:00 μ.μ.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει διδασκαλία σε θεμελιώδη και προχωρημένα μαθηματικά θέματα, όπως η Άλγεβρα, η Γεωμετρία, η Συνδυαστική, οι Πιθανότητες, η Θεωρία Αριθμών, η επίλυση σύνθετων προβλημάτων και η προετοιμασία για μαθηματικούς διαγωνισμούς. Παράλληλα, οι μαθητές θα συμμετέχουν σε δραστηριότητες που συνδέουν τα μαθηματικά με άλλες επιστήμες και μορφές δημιουργικής έκφρασης, όπως η Μετεωρολογία, η Ρομποτική, η Λέσχη Μοντελισμού, η Αστροπαρατήρηση, ο Όμιλος Μπριτζ, το Κυνήγι Θησαυρού, το Escape Room, η Γεωμετρική Ζωγραφική, η Επαυξημένη Πραγματικότητα και η χρήση της Εικονικής Πραγματικότητας (VR).
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές που ολοκλήρωσαν κατά το σχολικό έτος 2024-2025 τη ΣΤ’ Δημοτικού ή την Α’ Γυμνασίου.
Κάθε μαθητής θα παραλάβει μια τσάντα με υλικό, η οποία περιλαμβάνει ένα βιβλίο μαθηματικών, σημειώσεις μαθηματικών, τρία περιοδικά της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και τα απαραίτητα αναλώσιμα. Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος θα παρέχεται σνακ, ενώ οι μαθητές θα φορούν αναγνωριστικό καρτελάκι για λόγους ταυτοποίησης, το οποίο θα τους δοθεί την πρώτη ημέρα του προγράμματος.
Για την ασφάλεια και υγειονομική κάλυψη των παιδιών, καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος θα παρίσταται σχολικός νοσηλευτής.
Την τελευταία ημέρα, μετά το πέρας των μαθημάτων, θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης του προγράμματος και η απονομή των βεβαιώσεων συμμετοχής σε όλους τους μαθητές.
Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα εφαρμοστούν κριτήρια επιλογής. Η επιλογή των μαθητών θα βασιστεί στον βαθμό τους στο μάθημα των Μαθηματικών καθώς και στη συμμετοχή και ενδεχόμενη διάκριση σε διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Επιπλέον, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.
Οι γονείς που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στο πρόγραμμα πρέπει να αποστείλουν email στη διεύθυνση [email protected] και θα λάβουν απάντηση με τις αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία εγγραφής, η οποία περιλαμβάνει τη συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής, την υποβολή υπεύθυνης δήλωσης και την καταβολή ενός συμβολικού αντιτίμου. Εγγραφές γίνονται δεκτές έως και τις 20 Ιουνίου 2025. Έγκυρες θεωρούνται οι εγγραφές που έχουν ολοκληρώσει όλα τα παραπάνω βήματα, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα αποσταλούν.
Επισημαίνεται ότι την ευθύνη της μεταφοράς των μαθητών προς και από το σχολείο φέρουν αποκλειστικά οι γονείς ή κηδεμόνες καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

- ΕΛΛΑΔΑ | 01.01.2026 | 19:11
Νέα εποχή από σήμερα για τα πειθαρχικά των δημοσίων υπαλλήλων - ΕΛΛΑΔΑ | 01.01.2026 | 19:07
Τροχαίο με δυο τραυματίες στην Εθνική Οδό στο ύψος της Βαρυμπόμπης στο ρεύμα προς Λαμία - ΔΙΕΘΝΗ | 01.01.2026 | 19:00
Κραν Μοντανά: 47 νεκρούς επιβεβαιώνει ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών - Νέα στοιχεία - ΕΛΛΑΔΑ | 01.01.2026 | 18:41
Πρόταση γάμου στη Μαρία Σάκκαρη έκανε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 01.01.2026 | 12:08
Αρκετά χιόνια ακόμη και τα πεδινά και κρύο προβλέπει για τον Ιανουάριο ο Φάνης Χατζηγρίβας - ΛΑΡΙΣΑ | 01.01.2026 | 11:21
Με λαμπρότητα και παρουσία των αρχών η πανηγυρική θεία λειτουργία για το νέο έτος στον Άγιο Αχίλλιο (ΦΩΤΟ) - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 01.01.2026 | 11:05
Σε ποια ζώδια θα μπει το 2026 με το δεξί: Οι τυχεροί του νέου έτους - ΛΑΡΙΣΑ | 01.01.2026 | 11:00
Τρεις Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή
- ΛΑΡΙΣΑ | 01.01.2026 | 11:00
Τρεις Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 01.01.2026 | 12:08
Αρκετά χιόνια ακόμη και τα πεδινά και κρύο προβλέπει για τον Ιανουάριο ο Φάνης Χατζηγρίβας - ΛΑΡΙΣΑ | 01.01.2026 | 09:31 | video
Ρεβεγιόν στους δρόμους για τους αγρότες: Στο μπλόκο της Νίκαιας έστησαν σούβλες με ζεστό κρασί και ζωντανή μουσική (ΦΩTO) - ΛΑΡΙΣΑ | 01.01.2026 | 01:18
Λαμπερή υποδοχή για το 2026 από τον Δήμο Λαρισαίων με πυροτεχνηματα και συναυλία του Δώρου Δημοσθένους (ΦΩΤΟ+video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 01.01.2026 | 09:58
Δεκάδες περιστατικά μεθης νεαρών αντιμετώπισε τη νύχτα της πρωτοχρονιάς το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 01.01.2026 | 10:11
Αυτός είναι ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Θεσσαλίας - ΛΑΡΙΣΑ | 01.01.2026 | 11:21
Με λαμπρότητα και παρουσία των αρχών η πανηγυρική θεία λειτουργία για το νέο έτος στον Άγιο Αχίλλιο (ΦΩΤΟ) - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 01.01.2026 | 11:05
Σε ποια ζώδια θα μπει το 2026 με το δεξί: Οι τυχεροί του νέου έτους










































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed