ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Πρωτοβουλίες Κουρέτα για να ξεμπλοκάρουν τα έργα του Αχελώου
Συναντήθηκε με την Ομάδα Πρωτοβουλίας για το υδατικό πρόβλημα

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (13/6) στην Περιφέρεια Θεσσαλίας σύσκεψη για τα τρέχοντα θέματα διαχείρισης των υδάτων, με την συμμετοχή μελών της ομάδας Πρωτοβουλίας για το υδατικό πρόβλημα.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Φ. Αλεξάκος, Π. Βράντζα, Δ. Γελαλής, Φ. Γέμτος, Κ. Γκούμας, Π. Μουτσινάς, Τ. Μπαρμπούτης, Δ. Σοφολόγης και Χ. Τσαντήλας, οι οποίοι αντάλλαξαν απόψεις με τον κ. Κουρέτα σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις.
Κεντρικό θέμα αποτέλεσε η επιδείνωση της κατάστασης στον τομέα των υδάτων από την εφετινή λειψυδρία και οι οικολογικές συνέπειες στα υδάτινα οικοσυστήματα. Επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά πως η περιοχή βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, όπως εξάλλου επιβεβαιώνεται και από τις πρόσφατες εκτιμήσεις που τις ημέρες αυτές δόθηκαν στην δημοσιότητα από την ΕΕ και το Παρατηρητήριο ξηρασίας.
Αφορμή για την σύσκεψη αποτέλεσε (μεταξύ άλλων) και η γνωστή υπόθεση της προσφυγής στο ΣτΕ εκ μέρους φορέων της Αιτωλοακαρνανίας και γνωστών οικολογικών οργανώσεων, που από κοινού επιδιώκουν την ακύρωση (!) της Υπουργικής Απόφασης με την οποία εγκρίθηκε πριν ένα χρόνο το Σχέδιο Διαχείρισης Υδάτων (το γνωστό ΣΔΛΑΠ).
Στο επίκεντρο της εν λόγω προσφυγής βρέθηκε η γνωστή εκκρεμότητα των ημιτελών έργων Αχελώου και η δραστική μείωση που επιζητούν για την τις αρδευόμενες εκτάσεις στον θεσσαλικό κάμπο !
Ο κ. Περιφερειάρχης προτίθεται κατά τις επόμενες ημέρες να δώσει συνέντευξη τύπου παρουσία φορέων και πολιτικών – αυτοδιοικητικών παραγόντων, για την παρέμβαση της Περιφέρειας με την νομική εκπροσώπηση στο ΣτΕ και γενικά για την υπεράσπιση του ΣΔΛΑΠ Θεσσαλίας.
Στην σύσκεψη συζητήθηκε επίσης η αναμενόμενη στις αρχές του επόμενου μήνα επίσκεψη στη Θεσσαλία του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, τα θέματα που πρέπει να τεθούν κατά τις επόμενες συναντήσεις με την κυβέρνηση, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην εξαιρετικά αργή πορεία των έργων υδάτων στην περιοχή.
Τέλος τα μέλη της πρωτοβουλίας δεσμεύτηκαν να απαιτήσουν από κοινού με την Περιφέρεια την υλοποίηση εκ μέρους της κυβέρνησης της εφαρμογής του εγκεκριμένου ΣΔΛΑΠ και την υλοποίηση χωρίς νέες καθυστερήσεις των προβλεπόμενων έργων στην περιοχή.
- ΕΛΛΑΔΑ | 03.05.2026 | 20:20
Πάτρα: Κι άλλα δύο ατυχήματα με παιδιά από πατίνι μετά την τραγωδία στην Ηλεία με τον 11χρονο - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ | 03.05.2026 | 20:06
Καιρός: Συναγερμός για διαδοχικά κύματα καύσωνα λόγω επανεμφάνισης του φαινομένου El Nino - ΕΛΛΑΔΑ | 03.05.2026 | 19:32
Έγκλημα στη Νέα Μάκρη: Η πρώην σύντροφος 36χρονου μαζί με άλλα τέσσερα άτομα τον χτύπησαν μέχρι θανάτου με ξύλινα κοντάρια - ΒΟΛΟΣ | 03.05.2026 | 17:57
Εαρινή συνάντηση παράδοσης στον Βόλο με επίκεντρο νυφικές φορεσιές και τα έθιμα της Λαμπρής - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 03.05.2026 | 17:51
Ενέργεια: Ο κίνδυνος ενός σοκ πλανάται πάνω από την Ευρώπη - ΕΛΛΑΔΑ | 03.05.2026 | 17:44
Σέρρες: Δύο οι νεκροί μετά τη συμπλοκή τους στις φυλακές Νιγρίτας - ΕΛΛΑΔΑ | 03.05.2026 | 17:41
Νέα Μάκρη: Άγρια δολοφονία 36χρονου - Συνελήφθη η σύζυγός του - ΕΛΛΑΔΑ | 03.05.2026 | 17:36
Συμπλοκή στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών – Ένας νεκρός
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 02.05.2026 | 10:18
Ποιοί Λαρισαίοι πλαισιώνουν το νέο κόμμα Τσίπρα- στους συντάκτες του «μανιφέστου» ο Νίκος Ράπτης - ΛΑΡΙΣΑ | 02.05.2026 | 09:02
Εννιά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 02.05.2026 | 19:38
Με πέναλτι ανακάλυψη στις καθυστερήσεις η ΑΕΛ ισοφαρίστηκε στις Σέρρες-έντονα παράπονα για τη διαιτησία Φωτιά - ΛΑΡΙΣΑ | 02.05.2026 | 12:28
Πρωτομαγιά με την 12η Πανελλήνια Ιππική Συνάντηση στους Γόννους -υπέροχες εικόνες με άλογα στη φύση (ΦΩΤΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 02.05.2026 | 09:23
“Ραβασάκια” σε παραγωγούς για επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων από την ΑΑΔΕ - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 03.05.2026 | 13:21
Ισχυρό χαλάζι έπεσε στην πόλη της Καρδίτσας (ΦΩΤΟ +video) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 03.05.2026 | 13:28
Αναστατωμένοι αγρότες στο Ν. Καρδίτσας από «ραβασάκια» της ΑΑΔΕ για επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 02.05.2026 | 22:32
Ανοίγει ξανά ο μοναδικός δρόμος στην Ελλάδα που ξεπερνά τα 1.900 μέτρα υψόμετρο -συνδέει Θεσσαλία με Ήπειρο





































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed