ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Πρωτοβουλίες Κουρέτα για να ξεμπλοκάρουν τα έργα του Αχελώου
Συναντήθηκε με την Ομάδα Πρωτοβουλίας για το υδατικό πρόβλημα

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (13/6) στην Περιφέρεια Θεσσαλίας σύσκεψη για τα τρέχοντα θέματα διαχείρισης των υδάτων, με την συμμετοχή μελών της ομάδας Πρωτοβουλίας για το υδατικό πρόβλημα.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Φ. Αλεξάκος, Π. Βράντζα, Δ. Γελαλής, Φ. Γέμτος, Κ. Γκούμας, Π. Μουτσινάς, Τ. Μπαρμπούτης, Δ. Σοφολόγης και Χ. Τσαντήλας, οι οποίοι αντάλλαξαν απόψεις με τον κ. Κουρέτα σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις.
Κεντρικό θέμα αποτέλεσε η επιδείνωση της κατάστασης στον τομέα των υδάτων από την εφετινή λειψυδρία και οι οικολογικές συνέπειες στα υδάτινα οικοσυστήματα. Επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά πως η περιοχή βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, όπως εξάλλου επιβεβαιώνεται και από τις πρόσφατες εκτιμήσεις που τις ημέρες αυτές δόθηκαν στην δημοσιότητα από την ΕΕ και το Παρατηρητήριο ξηρασίας.
Αφορμή για την σύσκεψη αποτέλεσε (μεταξύ άλλων) και η γνωστή υπόθεση της προσφυγής στο ΣτΕ εκ μέρους φορέων της Αιτωλοακαρνανίας και γνωστών οικολογικών οργανώσεων, που από κοινού επιδιώκουν την ακύρωση (!) της Υπουργικής Απόφασης με την οποία εγκρίθηκε πριν ένα χρόνο το Σχέδιο Διαχείρισης Υδάτων (το γνωστό ΣΔΛΑΠ).
Στο επίκεντρο της εν λόγω προσφυγής βρέθηκε η γνωστή εκκρεμότητα των ημιτελών έργων Αχελώου και η δραστική μείωση που επιζητούν για την τις αρδευόμενες εκτάσεις στον θεσσαλικό κάμπο !
Ο κ. Περιφερειάρχης προτίθεται κατά τις επόμενες ημέρες να δώσει συνέντευξη τύπου παρουσία φορέων και πολιτικών – αυτοδιοικητικών παραγόντων, για την παρέμβαση της Περιφέρειας με την νομική εκπροσώπηση στο ΣτΕ και γενικά για την υπεράσπιση του ΣΔΛΑΠ Θεσσαλίας.
Στην σύσκεψη συζητήθηκε επίσης η αναμενόμενη στις αρχές του επόμενου μήνα επίσκεψη στη Θεσσαλία του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, τα θέματα που πρέπει να τεθούν κατά τις επόμενες συναντήσεις με την κυβέρνηση, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην εξαιρετικά αργή πορεία των έργων υδάτων στην περιοχή.
Τέλος τα μέλη της πρωτοβουλίας δεσμεύτηκαν να απαιτήσουν από κοινού με την Περιφέρεια την υλοποίηση εκ μέρους της κυβέρνησης της εφαρμογής του εγκεκριμένου ΣΔΛΑΠ και την υλοποίηση χωρίς νέες καθυστερήσεις των προβλεπόμενων έργων στην περιοχή.
- ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ | 08.05.2026 | 17:53
UFO και στην Ελλάδα είδαν Αμερικανοί πιλότοι - Αρχεία στη δημοσιότητα από το αμερικανικό Πεντάγωνο, βίντεο και φωτογραφίες - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 08.05.2026 | 17:03
Καστανιά Καρδίτσας με φόντο την κοιμωμένη των Αγράφων - ΛΑΡΙΣΑ | 08.05.2026 | 16:55
Ξεκινούν οι κατεδαφίσεις σεισμόπληκτων κτηρίων και στο Δαμάσι - ΛΑΡΙΣΑ | 08.05.2026 | 16:52
ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Παγκόσμια Ημέρα για τον καρκίνο των ωοθηκών - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 08.05.2026 | 14:26
Πληροφορίες και διευκρινήσεις σχετικά με τον εμβολιασμό κατά του αφθώδους πυρετού - ΕΛΛΑΔΑ | 08.05.2026 | 14:11
Θρίλερ στη Λευκάδα: Εκρηκτικό φορτίο 300 κιλών είχε το θαλάσσιο drone - ΛΑΡΙΣΑ | 08.05.2026 | 13:50
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας δίνει λύση σε αρδευτικό πρόβλημα της Τσαριτσάνης (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 08.05.2026 | 13:48
Σε εξέλιξη η δεύτερη φάση κατεδαφίσεων σεισμόπληκτων κτηρίων στον Δήμο Ελασσόνας (ΦΩΤΟ)
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 07.05.2026 | 01:34
Οργιάζει η αγριοβρώμη στον κάμπο-Λύση η ελεγχόμενη καύση των σιτοκαλαμιών (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 07.05.2026 | 09:16
Η Λάρισα σήμερα στο ρυθμό του «ΔΕΗ Tour of Hellas» – Πλήθος εκδηλώσεων-κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη - ΛΑΡΙΣΑ | 07.05.2026 | 10:57
Θλίψη στη Λάρισα: «Έφυγε» από τη ζωή η Ηρώ Μαρούλη σε ηλικία 50 ετών - ΛΑΡΙΣΑ | 07.05.2026 | 17:12
Θεαματικός τερματισμός στη Λάρισα με Σέρβο ποδηλάτη νικητή του 2ου εταπ του ΔΕΗ Tour of Hellas (ΦΩΤΟ+video) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 07.05.2026 | 09:49
Ερχονται τα μεταλλαγμένα «από την πίσω πόρτα» στην Ευρώπη -πλήγμα για την ελληνική γεωργία (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 07.05.2026 | 16:14
Πλήθος κόσμου στον τερματισμό του ΔΕΗ διεθνή ποδηλατικού γύρου στη Λάρισα -Δυνατό μήνυμα από μαθητές και διοργανωτές - ΛΑΡΙΣΑ | 08.05.2026 | 09:12
«Έφυγαν» από τη ζωή τέσσερις Λαρισαίοι - ΕΛΛΑΔΑ | 08.05.2026 | 14:11
Θρίλερ στη Λευκάδα: Εκρηκτικό φορτίο 300 κιλών είχε το θαλάσσιο drone





































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed