ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Ενστάσεις για τις προσλήψεις μηχανικών από τον Σύλλογο ΟΤΑ Μαγνησίας
Εξέδωσε σχετική ανακοίνωση και καταθέτει τις τρεις διαφωνίες

Εξέδωσε σχετική ανακοίνωση και καταθέτει τις τρεις διαφωνίες
Την αντίθεσή του στη στελέχωση των Υπηρεσιών Δόμησης (ΥΔΟΜ) μέσω προσλήψεων ορισμένου χρόνου εκφράζει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας, με αφορμή τη σχετική πρόβλεψη του Νόμου 5188/2024 (άρθρο 28), που επιτρέπει στους δήμους να προσλαμβάνουν διπλωματούχους μηχανικούς διαφόρων ειδικοτήτων με συμβάσεις για την κάλυψη αναγκών στις ΥΔΟΜ.
Όπως αναφέρει ο σύλλογος, ο Δήμος Βόλου έχει ήδη εγκρίνει – με απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής (412/21.5.2025, ΑΔΑ: 97ΣΗΩ96-ΓΗΘ) – χρηματοδότηση 40.474 ευρώ για την πρόσληψη τεσσάρων μηχανικών ΠΕ (δύο πολιτικών μηχανικών και δύο αρχιτεκτόνων) για δύο έτη. Παράλληλα, οι Δήμοι Αλοννήσου και Σκοπέλου προχώρησαν σε προγραμματική σύμβαση διαδημοτικής συνεργασίας ύψους 100.000 ευρώ, για την ενίσχυση της ΥΔΟΜ Σκοπέλου, που θα εξυπηρετεί και την Αλόννησο.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας διατυπώνει τρεις βασικές ενστάσεις:
- Συνταγματικότητα: Η κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών με συμβασιούχους παραβιάζει – κατά το σύλλογο – το άρθρο 103 του Συντάγματος, που προβλέπει χρήση προσωπικού ορισμένου χρόνου μόνο για πρόσκαιρες και έκτακτες ανάγκες.
- Κίνδυνοι για το δημόσιο συμφέρον και το περιβάλλον: Από το σύλλογο εκφράζονται ανησυχίες για τη νομιμότητα των πράξεων που υπογράφουν συμβασιούχοι χωρίς πλήρη πειθαρχικό και ποινικό έλεγχο. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο ενδεχόμενο σύγκρουσης συμφερόντων, εφόσον οι συμβασιούχοι διατηρούν ιδιωτική δραστηριότητα στην ίδια περιοχή.
- Απουσία διαφάνειας: Η μη χρήση διαδικασιών μέσω ΑΣΕΠ εγείρει, σύμφωνα με το σύλλογο, ερωτήματα για την αξιοκρατία και την ίση μεταχείριση, παραβιάζοντας την αρχή της ισότητας (άρθρο 4 Συντάγματος).
Στην ανακοίνωσή του, ο σύλλογος ζητά:
- την άμεση διακοπή των προσλήψεων συμβασιούχων για μόνιμες ανάγκες,
- την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ και
- τη σύσταση Επιτροπής Ελέγχου, με συμμετοχή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), για τη διερεύνηση πιθανών νομικών και συνταγματικών ζητημάτων.
Όπως υπογραμμίζεται, η πρακτική αυτή δεν αφορά μόνο διοικητικές επιλογές, αλλά «συνιστά συστημικό ζήτημα με σοβαρές επιπτώσεις στη λειτουργία των τεχνικών υπηρεσιών και στη διαφύλαξη του δημόσιου συμφέροντος».
- ΛΑΡΙΣΑ | 17.01.2026 | 23:14
Τέθηκαν οι στόχοι από το Επιμελητήριο Λάρισας στην κοπή της πίτας- Κουρέτας: μοναδικά τα θεσσαλικά αγροτικά προϊόντα (ΦΩΤΟ) - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 17.01.2026 | 20:26
Πλήρωσε την αστοχία του στις βολές ο ΑΣΚ κι έχασε από την ΑΕΚ (71-79) - ΛΑΡΙΣΑ | 17.01.2026 | 19:21
Υπέρβαση ορίων συγκέντρωσης αέριων ρύπων στη Λάρισα - ΔΙΕΘΝΗ | 17.01.2026 | 19:17
Ο Τραμπ επιβάλλει δασμούς σε 8 χώρες της Ευρώπης επειδή δεν στηρίζουν το πλάνο του για τη Γροιλανδία - ΛΑΡΙΣΑ | 17.01.2026 | 19:11
Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Ο Θεός ζητά την αγάπη της καρδιάς μας» - Λαμπρή η πανήγυρις των Αγίων Αντωνίων στην Αγιά - ΛΑΡΙΣΑ | 17.01.2026 | 19:05
Σοβαρές ενστάσεις για τη Δράση μείωσης αποτυπώματος άνθρακα σε αρόσιμες καλλιέργειες θέτει ο Βασίλης Κόκκαλης - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 17.01.2026 | 19:01
Αγρότες: Δυσπιστία για τη συνάντηση της Δευτέρας – Ψαλιδίζει τις προσδοκίες ο Μητσοτάκης - ΛΑΡΙΣΑ | 17.01.2026 | 18:56
Ε.Λιακουλη : «Απαράδεκτες οι σκέψεις για κλείσιμο των ΕΛΤΑ σε Φάρσαλα και συνολικά στο νομό »
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 17.01.2026 | 12:01
Τακούδης: «Κλειδώνουν» οι χιονοπτώσεις και στα πεδινά της Θεσσαλίας - Τρίτη προς Τετάρτη χιόνι και μέσα στη Λάρισα (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 17.01.2026 | 10:57
Επτά Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΕΛΛΑΔΑ | 17.01.2026 | 09:35
Χιόνια, βροχές και πολικό ψύχος «χτυπούν» την χώρα από σήμερα – Έρχεται νέο χαμηλό βαρομετρικό - ΛΑΡΙΣΑ | 17.01.2026 | 11:40
Δύσκολες ώρες για τον «στρατηγό» του μπλόκου της Νίκαιας Ρίζο Μαρούδα-απεβίωσε ο πατέρας του - ΛΑΡΙΣΑ | 17.01.2026 | 11:05
Λάρισα: Καταδίκη γνωστού γιατρού του Πανεπιστημιακού για ανθρωποκτονία από αμέλεια! - ΛΑΡΙΣΑ | 17.01.2026 | 11:45
Βαρύ πένθος για το Ρίζο Μαρούδα- «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του Κυριαζής Μαρούδας - ΛΑΡΙΣΑ | 17.01.2026 | 10:46
«Κόμματα μακριά από τα μπλόκα» – Ηχηρή παραίτηση Ιορδάνη Ιωαννίδη από το μπλόκο Νίκαιας - ΛΑΡΙΣΑ | 17.01.2026 | 15:01
Ιωαννίδης Ιορδάνης: «Πάω στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των αγροτών»

































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed
