ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Τραγωδία με νεκρό βρέφος στην Πάρο: Τα πρώτα λόγια των γονιών του παιδιού - Τα ερωτήματα, τα σενάρια και οι αντιφάσεις
Υπάρχουν μαρτυρίες ότι οι γονείς άφησαν το μωρό στο αμάξι για να κοιμηθεί ενώ εκείνοι ήταν στη θάλασσα

Αιφνίδιο θάνατο βρήκε ένα μωράκι μηνών στην Πάρο.Το μόλις πέντε μηνών βρέφος μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο Κέντρο Υγείας του νησιού. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, το κοριτσάκι δεν επανήλθε με αποτέλεσμα να συλληφθούν οι γονείς του.
Σύμφωνα με το star, υπάρχουν μαρτυρίες ότι οι γονείς άφησαν το μωρό στο αμάξι για να κοιμηθεί ενώ εκείνοι ήταν στη θάλασσα.
Οι γιατροί πάλευαν 20 λεπτά για να επαναφέρουν το μωρό
«Το παιδί το έφερε χθες η μητέρα του γύρω στις πέντε το απόγευμα στο Κέντρο Yγείας Πάρου. Το παιδί ηταν με μυδρίαση, χωρίς ανάσα, στην πραγματικότητα ήταν νεκρό. Έγινε προσπάθεια ανάνηψης ΚΑΡΠΑ από τους γιατρούς που ήταν εκεί. Δεν υπήρχε αποτέλεσμα....» λέει ο Χρήστος Ροϊλός διοικητής 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου.
Για 20 λεπτά το απόγευμα της Κυριακής ένας παιδίατρος, δυο ακόμη γιατροί και ένας νοσηλευτής είχαν πέσει πάνω στο βρεφάκι προσπαθώντας να το επαναφέρουν.
Μολις διαπιστώθηκε ότι η μικρούλα είναι νεκρή, οι γιατροί ενημέρωσαν την αστυνομία για το περιστατικό.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού, το μωρό δεν είχε μώλωπες ούτε άλλα εμφανή σημάδια. Λιγα λεπτά αργότερα, οι αστυνομικοί μετέβησαν στο Κέντρο Υγείας και πέρασαν χειροπέδες στους γονείς του βρέφους.
Ο πατέρας πριν συλληφθεί έκανε ανάρτηση δείχνοντας το πένθος του στο facebook.
«Πήγαν για μπάνιο και άφησαν το μωρό στο αμάξι» - Τι ερευνά η Αστυνομία για το νεκρό βρέφος
«Είχαν πάει για μπάνιο στον Παρασπόρο οικογενειακώς. Τέσσερα παιδιά είναι μαζί με το βρέφος. Κοιμήθηκε λέει το μωρό στη διαδρομή και το άφησαν για λίγο στο αμάξι να γυρίσουν να το πάρουν», λέει κάτοικος Πάρου.
Η αστυνομία πήγε στην συγκεκριμένη παραλία καθώς υπήρχε η πληροφορία ότι η οικογένεια είχε πάει για μπάνιο σε γνωστό beach bar.
«Ήρθε η αστυνομία και ανέφερε το περιστατικό. Εμείς δεν καταλάβαμε κάτι γιατί το πάρκινγκ που έχουμε του μαγαζιού είναι για την παραλία ολόκληρη» ανέφερε υπάλληλος εστίασης.
Άλλο σενάριο θέλει το μωρό να βρισκόταν για αρκετές ώρες στην παραλία με τους γονείς του και να έχασε τις αισθήσεις του στο σπίτι της οικογένειας.
Τα πρώτα λόγια των γονιών για την τραγωδία
Οι γονείς που είναι αλβανικής καταγωγής και ζουν χρόνια στην Πάρο κατηγορούνται για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου, κρατούνται, και θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Σύρου. Στις πρώτες καταθέσεις τους πάντως φαινεται να υπάρχουν αντιφάσεις για το τραγικό γεγονός.
«Το πήραμε μαζι μας στην θάλασσα» λέει ο πατέρας του βρέφους, ενώ από την πλευρά της η μητέρα του μωρού ανέφερε: «Το αφήσαμε στο αμάξι».
Φως στα ακριβή αίτια της τραγωδίας θα ρίξει το πόρισμα της νεκροψίας-νεκροτομής στο πέντε μηνών βρέφος.
Αναμένεται ιατροδικαστική εξέταση για τις συνθήκες θανάτου του βρέφους
Η υπόθεση πλέον θα λυθεί μετά την πραγματοποίηση της ιατροδικαστικής εξέτασης προκειμένου να εξακριβωθούν οι συνθήκες θανάτου του 5χρονου παιδιού. Οι γονείς, αναμένεται να οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα ενώ οι Aρχές προχώρησαν σε έρευνα στο σπίτι της οικογένειας, χωρίς όμως να βρουν κάποιο ανησυχητικό εύρημα.
Η υπόθεση, προς το παρόν, καλύπτεται από μυστήριο αφού οι γιατροί στην Πάρο, δεν κατάφεραν να δώσουν αιτία θανάτου, κάτι που αναμένεται να αποκαλυφθεί από την νεκροτομή που πιθανότατα θα γίνει αύριο, Τρίτη, 10 Ιουνίου.
parapolitika.gr
- ΒΟΛΟΣ | 03.02.2026 | 17:01
Βασίλης Μάγγος: Συγκινεί ο πατέρας του - «Τον βασάνισαν, τον εξευτέλισαν, είχαν ρατσιστικά κίνητρα» - ΕΛΛΑΔΑ | 03.02.2026 | 16:43
Εθνικό Απολυτήριο: Από το σχολικό έτος 2027-2028 η ενδεχόμενη εφαρμογή του - Δεν καταργούνται οι Πανελλαδικές - ΛΑΡΙΣΑ | 03.02.2026 | 16:35
Η Θεσσαλία σε ρυθμούς καινοτομίας- Το InnoventForum 2026 επιστρέφει δυναμικά - ΛΑΡΙΣΑ | 03.02.2026 | 16:29
Απεργιακή συγκέντρωση των εργαζόμενων στον κλάδο Γάλακτος, Τροφίμων Ποτών στη Λάρισα (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 03.02.2026 | 14:09
Βόλος: Γυναίκα έπεσε στο δρόμο μαζί με το μπαλκόνι - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 03.02.2026 | 14:01
Επαναλειτουργία απολυμαντικών σταθμών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αποτροπή διασποράς της ευλογιάς - ΒΟΛΟΣ | 03.02.2026 | 13:52
Βόλος: Τροχαίο ατύχημα με εγκλωβισμό δύο νεαρών γυναικών σε αυτοκίνητο - Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο - ΛΑΡΙΣΑ | 03.02.2026 | 13:41
Στη Χώρα των Θαυμάτων μας ταξιδεύει φέτος το Τυρναβίτικο καρναβάλι (ΦΩΤΟ)
- ΛΑΡΙΣΑ | 02.02.2026 | 08:41
Δέκα Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 03.02.2026 | 09:37
«Έφυγαν» από τη ζωή έξι Λαρισαίοι - ΛΑΡΙΣΑ | 02.02.2026 | 11:50
Ίμια, 30 χρόνια μετά – Πιλότος F4 αποκαλύπτει: Απογειωθήκαμε από την Λάρισα για να χτυπήσουμε Σμύρνη, Ίμια, Τουρκία - ΛΑΡΙΣΑ | 02.02.2026 | 15:16
Μετρούν τις πληγές τους στον Αγιόκαμπο μετά την κακοκαιρία (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 02.02.2026 | 09:36
Αγιόκαμπος: Τεράστιες καταστροφές από την κακοκαιρία – Πλημμύρισαν σπίτια, αυλές και δρόμοι, έφραξε ρέμα από τα φερτά υλικά - ΛΑΡΙΣΑ | 02.02.2026 | 12:15
Θάλασσα και στεριά έγιναν ένα στα παράλια του Δήμου Τεμπών από τη χθεσινή καταιγίδα (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 02.02.2026 | 21:32
Στις Βρυξέλλες οι Daughters of Penelope Aglaoniki Λάρισας για το 6ο συνέδριο European - Australian D.O.P Conference (ΦΩΤΟ +v) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 02.02.2026 | 09:42
Η απάντηση Κουρέτα για το επενδυτικό πρόγραμμα της Βιολάντα: Τρέχει από το 2021




































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed