ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
1η Χορωδιακή Συνάντηση «Στους πρόποδες του Ολύμπου» στη Ραψάνη
Η εκδήλωση έλαβε χώρα στον καταπράσινο και μοναδικής αισθητικής χώρο της Αγίας Τριάδας Ραψάνης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η Χορωδιακή Συνάντηση με τίτλο «Στους πρόποδες του Ολύμπου», που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Ραψάνης σε συνεργασία με τον Δήμο Τεμπών, στο πλαίσιο των κοινωνικών και πολιτιστικών δράσεων που ενισχύουν την εξωστρέφεια και την πολιτιστική ταυτότητα του τόπου.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στον καταπράσινο και μοναδικής αισθητικής χώρο της Αγίας Τριάδας Ραψάνης, συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου που είχε την ευκαιρία να απολαύσει ένα ξεχωριστό μουσικό απόγευμα με τη συμμετοχή αξιόλογων χορωδιακών συνόλων από την ευρύτερη περιοχή. Το ρεπερτόριο περιελάμβανε παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια και έργα Ελλήνων συνθετών.

Συμμετείχαν οι εξής χορωδίες: Η Μικτή Χορωδία Γόννων, η Μικτή Χορωδία του Φιλανθρωπικού και Πολιτιστικού Συλλόγου “Η ΑΡΩΓΗ” Αμπελώνα, ο Σύλλογος Φίλων Βυζαντινής και Δημοτικής Μουσικής Λάρισας, η Μικτή Χορωδία του Συλλόγου Γυναικών Πυργετού και η Μικτή Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Ραψάνης.
Την επιμέλεια και τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Βιβλιοθηκονόμος του Δήμου Τεμπών, Χάϊδω Πανταζή, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αρτιότητα της διοργάνωσης.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης χαιρετισμό απηύθυναν: Ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, η επικεφαλής της ελάσσονος παράταξης του Δήμου, Μαρία Κωστή, που συμμετείχε και ως χορωδός στη Μικτή Χορωδία Γόννων, καθώς και η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Ραψάνης κα Γιαννούκα.
Ως ένδειξη αναγνώρισης και ευχαριστίας, απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες σε όλες τις συμμετέχουσες χορωδίες. Ο Δήμαρχος Τεμπών επέδωσε προσωπικά την πλακέτα στον εκπρόσωπο της Μικτής Χορωδίας Γόννων.
Η πρώτη αυτή συνάντηση άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, δημιουργώντας τις βάσεις για τη θεσμοθέτηση ενός σημαντικού πολιτιστικού γεγονότος στον ιστορικό και φιλόξενο τόπο της Ραψάνης.

Ο Δήμαρχος Τεμπών, Γεώργιος Μανώλης, σε δήλωσή του, ανέφερε:«Η μουσική ενώνει ανθρώπους, πολιτισμούς και γενιές. Η σημερινή συνάντηση ανέδειξε το πνεύμα συνεργασίας και πολιτιστικής δημιουργίας που χαρακτηρίζει τον Δήμο μας».
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 15.03.2026 | 13:31
Υπάρχει μέλλον στην Ελληνική γεωργία; - ΕΛΛΑΔΑ | 15.03.2026 | 13:23
Έκλεβε γυμνές φωτογραφίες από social media και εκβίαζε γυναίκες για να συνευρεθούν μαζί του ερωτικά - ΛΑΡΙΣΑ | 15.03.2026 | 12:58
Ο Κ. Μητσοτάκης στην Κυριακάτικη ανάρτηση για την υπόθεση σύλληψης της οικογένειας Ρομά στη Γιάννουλη - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 15.03.2026 | 12:48
Νέα παράταση ως τις 31 Μαρτίου στο πρόγραμμα «Αναπτύσσομαι έξυπνα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας» - ΔΙΕΘΝΗ | 15.03.2026 | 12:41
Το Ισραήλ χτυπά το Ιράν -Τεχεράνη και Χεζμπολάχ απαντούν με σφυροκόπημα: «Θα σκοτώσουμε τον Νετανιάχου» - ΛΑΡΙΣΑ | 15.03.2026 | 12:35
Η Σόνια Θεοδωρίδου στο Μουσικότροπο το Σάββατο 21 Μαρτίου 2026 στο Δ.Ω.Λ - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 15.03.2026 | 12:23
Ηθοποιοί που ξεκίνησαν από ρομαντικές ταινίες και έφτασαν στα Όσκαρ -Από τη Σάντρα Μπούλοκ έως τον Τομ Χανκς - ΕΛΛΑΔΑ | 15.03.2026 | 12:13
Κολυδάς: Χαλάει ο καιρός από την Τρίτη - Βροχές μέχρι την Παρασκευή
- ΛΑΡΙΣΑ | 14.03.2026 | 14:17
Λιποθυμικό επεισόδιο την ώρα του προσυνεδρίου - έγκαιρη επέμβαση γιατρών (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 14.03.2026 | 21:23
Θλίψη στη Λάρισα: Απεβίωσε ο Χρήστος Χριστοδούλου σε ηλικία 59 ετών - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 14.03.2026 | 12:21
Συνάντηση αγροτών των μπλόκων με Μητσοτάκη στη Λάρισα (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 14.03.2026 | 10:11
Τακούδης: Bροχές από Τρίτη στη Θεσσαλία και χιόνια στα ορεινά - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 14.03.2026 | 19:47
Φωτογραφικά κλικς από την παρουσία Μητσοτάκη στη Λάρισα (ΦΩΤΟ) -και το βίντεο του προσυνεδρίου - ΛΑΡΙΣΑ | 14.03.2026 | 14:27
Μητσοτάκης από Λάρισα: Το έργο της μεταφοράς νερού από τον Αχελώο στη Θεσσαλία θα προχωρήσει (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 14.03.2026 | 08:45
Επτά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 15.03.2026 | 10:34
Τακούδης: Χιόνια μέχρι και μισό μέτρο στα ορεινά Δυτικής Θεσσαλίας και ισχυρές βροχές στο Πήλιο





































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed