ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Τέμπη: Ισχυροί κραδασμοί από την πρόταση Καρυστιανού για προανακριτική – Τσουνάμι αντιδράσεων
Ενώ συγγενείς και μέλη του Συλλόγου «Τέμπη 2023» λένε πως το περιεχόμενο της πρότασης δεν είχε συζητηθεί

Ενώ συγγενείς και μέλη του Συλλόγου «Τέμπη 2023» λένε πως το περιεχόμενο της πρότασης δεν είχε συζητηθεί σε κάποια συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου ο δικηγόρος της Μαρίας Καρυστιανού τους διαψεύδει λέγοντας πως το Όργανο είχε ενημερωθεί για την κίνηση αυτή.
Ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής, που βασίζεται σε σχετική πρόταση του Συλλόγου «Τέμπη 2023» και της προέδρου του, Μαρίας Καρυστιανού.
Με την τελική συζήτηση να αναμένεται την εβδομάδα 16 – 20 Ιουλίου οι αντιδράσεις καλά κρατούν εντός και εκτός Κοινοβουλίου για την πρόταση που στρέφεται κατά 11 πολιτικών προσώπων, μεταξύ των οποίων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, και οι πρώην υπουργοί Υποδομών & Μεταφορών Κ. Αχ. Καραμανλής και Χρ. Σπίρτζης, για αδικήματα που περιλαμβάνουν την ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο κατά συρροή, τη σωματική βλάβη από ενδεχόμενο δόλο κατά συρροή, την κακουργηματική πράξη των επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς με αποτέλεσμα τον θάνατο μεγάλου αριθμού προσώπων, την εσχάτη προδοσία κ.α.
Η πρόταση στρέφεται κατά 11 πολιτικών προσώπων, μεταξύ των οποίων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
Σύμφωνα με συγγενείς και μέλη του Συλλόγου για τα Τέμπη, το περιεχόμενο της πρότασης δεν είχε συζητηθεί σε κάποια συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου, πριν γίνει η κατάθεση από του φακέλου από την κυρία Καρυστιανού. Θέση στο ζήτημα της κατάθεσης της πρότασης για τη σύσταση προανακριτικής πήρε και ο Νίκος Πλακιάς, ο οποίος έχασε τις κόρες του και την ανιψιά του στο δυστύχημα των Τεμπών, και εμφανίστηκε αντίθετος με την κίνηση της κυρίας Καρυστιανού.
Τι απαντά ο δικηγόρος της Μαρίας Καρυστιανού
Με τις αντιδράσεις να μην έχουν κοπάσει τη δική τους σημασία έχουν τα λεγόμενα του δικηγόρου της Μαρίας Καρυστιανού, Δημήτρη Σκαρίπα που είπε (MEGA) πως το Δ.Σ. είχε ενημερωθεί για την κίνηση αυτή.
«Ο κ. Πλακιάς, όπως ξέρουμε όλοι, έχει διαφοροποιηθεί σε αρκετά σημεία και είναι απόλυτα σεβαστό το δικαίωμά του αυτό. Η πρόταση που κατατέθηκε από τη Μαρία Καρυστιανού είναι ένα καταστάλαγμα των δικογραφιών που έχουν κατατεθεί εδώ και 2.5 χρόνια. Τα μέλη του ΔΣ γνώριζαν το περιεχόμενο της πρότασης για προανακριτική. Το άρθρο 134 του ποινικού Κώδικα που είναι η εσχάτη προδοσία, έχει και δεύτερη και τρίτη παράγραφο. Η διερεύνηση του αδικήματος, εάν έχει τελεστή, είναι με βάση την παράγραφο 2 και 3, δηλαδή όποιος επιχειρεί με κατάχρηση της ιδιότητας του ως οργάνου του κράτους, καταργήσει την αρχή της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης. Για πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρονικά συνέβη να απευθυνθεί ο πρωθυπουργός στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και να του ζητήσει να αναβαθμίσει την ανάκριση. Αυτό είναι ευθύτατη παρέμβαση, η οποία εκείνες τις ημέρες προκάλεσε και την αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων».
Και συνέχισε λέγοντας πως «επί ημερών Καραμανλή έγινε το τρομερό έγκλημα των Τεμπών. Επί υπουργίας Σπίρτζη και επί πρωθυπουργίας Τσίπρα οι ευθύνες επιμερίζονται σε πολιτικό επίπεδο για τη μη ανταπόκρισή τους στην 717. Τα αδικήματα του Σπίρτζη, όμως και του Τσίπρα είναι παραγεγραμμένα».
Η πρόταση υπογράφεται από 32 βουλευτές: της Ελληνικής Λύσης, της ΚΟ Νίκη, της Πλεύσης Ελευθερίας και τους ανεξάρτητους που πρόσκεινται στο Κίνημα Δημοκρατίας.
in.gr

- ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 07.02.2026 | 18:58
Βαριά ήττα από τον Παναιτωλικό και προσγείωση της ΑΕΛ (1-4) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 07.02.2026 | 18:42
Βιομηχανική ντομάτα: Περισσότεροι «κόφτες» και χαμηλότερες τιμές - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 07.02.2026 | 18:36
Φεβρουάριο και Μάρτιο διαδοχικές πληρωμές τσεκ, αναδιανεμητικής με διορθώσεις σε monitoring, ΑΤΑΚ - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 07.02.2026 | 18:24
Αυτοκινητόδρομος Ε65: Πότε παραδίδεται το «χρυσό» τμήμα Τρίκαλα-Εγνατία -Πόσο μειώνει τη διαδρομή Αθήνα-Γρεβενά - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 07.02.2026 | 17:51
Σπίτι στο σφυρί για επαγγελματία στη Λάρισα – Κάλεσμα ΕργατικούΚέντρου για μαζική κινητοποίηση έξω από τράπεζα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 07.02.2026 | 16:38
Υποδιοικητής ΔΥΠΑ στις «Ημέρες Καριέρας» στον Βόλο: Μείωση ανεργίας κάτω από 8% - ΒΟΛΟΣ | 07.02.2026 | 16:35
Βόλος: Τη Δευτέρα απολογείται η μητέρα που κατηγορείται για παιδική πορνογραφία σε βάρος της κόρης της - ΛΑΡΙΣΑ | 07.02.2026 | 16:05
Κόκκαλης στο έργο του φράγματος στον Αγιόκαμπο: Δρομολογήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, έκτοτε κανένα σοβαρό αντιπλημμυρικό
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 06.02.2026 | 09:44
De minimis 95 ευρώ διεκδικεί η μηδική, βαμβάκι μέχρι 25 ευρώ το στρέμμα - ΛΑΡΙΣΑ | 06.02.2026 | 09:12
Οκτώ Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 06.02.2026 | 13:15
Παρέδωσαν σύγχρονο εξοπλισμό στην Παιδιατρική του ΓΝΛ οι Daughters of Penelope «Αγλαονίκη» Λάρισας (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 06.02.2026 | 11:06
Βαρύ πένθος στη Μαγνησία: 54χρονος έφυγε πρόωρα από την ζωή - ΒΟΛΟΣ | 06.02.2026 | 11:08
Σοκ στον Βόλο από τον θάνατο πασίγνωστου γιατρού από ανακοπή καρδιάς - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 06.02.2026 | 17:46
Εθνική αντεπίθεση κατά της ευλογιάς: 97 στρατιωτικοί κτηνίατροι στο πεδίο - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 07.02.2026 | 11:23
Τακούδης: Προσοχή στα παράλια της Θεσσαλίας από Δευτέρα, έρχονται έντονες βροχές και ισχυροί ανατολικοί άνεμοι (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 06.02.2026 | 15:48
Χρίστος Δήμας: Σε εξέλιξη τα έργα αποκατάστασης του οδικού δικτύου στη Θεσσαλία


































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed