ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Μητσοτάκης από Βελεστίνο: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η αποκατάσταση της Θεσσαλίας (ΦΩΤΟ)
Περιοδεία του πρωθυπουργού στη Μαγνησία

Σε πλήθος κόσμου μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση μπροστά από το Stretto Cafe στο Βελεστίνο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που πραγματοποιεί από το πρωί περιοδεία στη Μαγνησία και τον Βόλο, τονίζοντας ότι η Θεσσαλία αποτελεί στοίχημα και προτεραιότητα για την κυβέρνηση.
Ο Κ. Μητσοτάκης, και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, σχολίασε: «Μίλησε ο δήμαρχος για τη μεγάλη φυσική καταστροφή του "Daniel". Και ξέρετε πολύ καλά ότι έχω επισκεφθεί πάρα πολλές φορές τη Θεσσαλία. Έχουμε μια πολύ στενή συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, με την Περιφέρεια. Δισεκατομμύρια ευρώ πέφτουν στη Θεσσαλία για να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε τις ζημιές.

Οι συμβάσεις για τα οδικά έργα του "Daniel" έχουν ήδη υπογραφεί. Οι συμβάσεις για τα σιδηροδρομικά έργα έχουν ήδη υπογραφεί. Οι αποκαταστάσεις των αρδευτικών δικτύων έχουν ήδη ξεκινήσει και πολλές έχουν ήδη ολοκληρωθεί.
Γιατί, πράγματι, αυτή η πολύ μεγάλη φυσική καταστροφή μάς θύμισε κάτι, φίλες και φίλοι: ότι, δυστυχώς, η κλιματική κρίση είναι ήδη μαζί μας και πρέπει να φροντίσουμε να είμαστε θωρακισμένοι ως χώρα και ανθεκτικοί ως χώρα.

Και το λέω αυτό γιατί σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος -να μην το ξεχνάμε αυτό- και έχουμε μια υποχρέωση ως πολιτεία, αλλά και ως Τοπική Αυτοδιοίκηση, πρώτα και πάνω απ’ όλα να προστατεύσουμε τον πιο πολύτιμο πόρο τον οποίο η φύση δεν μας χαρίζει πια τόσο απλόχερα. Και αναφέρομαι στη διαχείριση του νερού.
Ο Οργανισμός Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας έχει ξεκινήσει τη δουλειά του, με κάποιες καθυστερήσεις, αλλά θα αυξήσει ρυθμούς. Θα επενδύσουμε πολλά χρήματα στη θωράκιση της Θεσσαλίας σε έργα τα οποία έχουν χαρακτήρα και πολιτικής προστασίας αλλά και έργα διαχείρισης νερού. Επενδύουμε ήδη σε κλειστά αρδευτικά δίκτυα. Αλλά χρειαζόμαστε τη συνεργασία όλων σας για να μπορέσουμε να περιορίσουμε την όποια σπατάλη και να διαφυλάξουμε το νερό ως κόρη οφθαλμού, διότι είναι παράγων επιβίωσης και ευημερίας ολόκληρης της Θεσσαλίας. Ας το θυμόμαστε αυτό σήμερα, φίλες και φίλοι, που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος».

Νωρίτερα συναντήθηκε με αγρότες και πολίτες στο Βελεστίνο και συζήτησε μαζί τους, ενώ στην ομιλία του αναφέρθηκε στη μέριμνα της κυβέρνησης για τη Θεσσαλία και τη Μαγνησία που επλήγησαν από πρωτοφανείς φυσικές καταστροφές τα τελευταία χρόνια (πλημμύρες, πυρκαγιές) και το πρόγραμμα ενίσχυσης και αποκτα΄στασης των υποδομών που ξεπερνά τα 3 δις ευρώ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 10 το πρωί επισκέφτηκε τον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα» και στις 10.30 εγκαινίασε το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου που ανακαινίστηκε με χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης.
Στις 11.45 ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στο εργοστάσιο της εταιρείας ΝΚ Trailers, ενώ στις 12.15 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της εταιρείας Metlen στον Βόλο (Νέα Ιωνία πρώην ΜΕΤΚΑ).
Να προστατεύσουμε τον πιο πολύτιμο πόρο τον οποίο η φύση δεν μας χαρίζει πια τόσο απλόχερα, το νερό
Στο χαιρετισμό του προς του πολίτες του Βελεστίνου ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα έργα αποκατάστασης της Θεσσαλίας, στα εγκαίνια του ανακαινισμένου ΚΥ Βελεστίνου με χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης και στο θέμα των υδάτινων πόρων της Θεσσαλίας τονίζοντας μεταξύ άλλων:
"Αλλά χρειαζόμαστε τη συνεργασία όλων σας για να μπορέσουμε να περιορίσουμε την όποια σπατάλη και να διαφυλάξουμε το νερό ως κόρη οφθαλμού, διότι είναι παράγων επιβίωσης και ευημερίας ολόκληρης της Θεσσαλίας. Ας το θυμόμαστε αυτό σήμερα, φίλες και φίλοι, που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
Και μετά την επίσκεψή μου εδώ στο Βελεστίνο, θα βρεθώ στη βιομηχανική ζώνη του Βόλου και θα επισκεφτώ δύο επενδύσεις, δύο σημαντικές μονάδες που δημιουργούν πολλές θέσεις εργασίας.
Η πρώτη επισκευάζει τους συρμούς της Γραμμής 1 του Ηλεκτρικού στην Αθήνα. Το 2026 στην Αθήνα θα έχουμε καινούργιους συρμούς, επισκευασμένους πλήρως. Η δουλειά γίνεται εδώ στον Βόλο, με πολλές θέσεις εργασίας οι οποίες δημιουργούνται, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας στο λεκανοπέδιο αξιοπρεπείς μεταφορές.
Και αμέσως μετά θα επισκεφτώ μία καινοτόμο βιομηχανία η οποία επενδύει στον τομέα της άμυνας. Εδώ και πολλά χρόνια επενδύει στον τομέα της άμυνας. Δεν είναι πολλοί αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι εδώ, λίγο παρακάτω στον Βόλο, κατασκευάζεται όλο το κέλυφος των Leopard, κατασκευάζεται η βάση εκτόξευσης πυραύλων Patriot, κατασκευάζονται οι θυρίδες για τις τορπίλες των φρεγατών Belharra.









- ΛΑΡΙΣΑ | 12.01.2026 | 12:54
Δήμος Λαρισαίων: Ξεκινούν νέες εργασίες σε Παλαιστίνης και Ηπείρου – Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τμήματα των οδών - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 12.01.2026 | 12:04
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας παρουσιάζει τα αποστάγματά της - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 12.01.2026 | 11:56
Βουτιά του υδράργυρου και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά του Ν. Καρδίτσας (ΦΩTO) - ΒΟΛΟΣ | 12.01.2026 | 11:40
Metlen: Εξαγόρασε την NK Trailers – Εκτο εργοστάσιο στον Βόλο - ΛΑΡΙΣΑ | 12.01.2026 | 11:09
Παγωμένη η... αγορά στην πρεμιέρα των εκπτώσεων στη Λάρισα (ΦΩΤΟ) - ΔΙΕΘΝΗ | 12.01.2026 | 10:52
Ιράν: Ο λαός στους δρόμους, πάνω από 540 νεκροί - Εν ψυχρώ δολοφονίες από το καθεστώς - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 12.01.2026 | 10:41
Ζητούν 25 εκπροσώπους μπλόκων αντί 20 στο ραντεβού με Μητσοτάκη οι αγροτοσυνδικαλιστές, στον «αέρα» η συνάντηση - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 12.01.2026 | 10:31
Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Θεσσαλίας: Χαμηλές θερμοκρασίες, ισχυροί βόρειοι άνεμοι και χιονοπτώσεις
- ΛΑΡΙΣΑ | 11.01.2026 | 11:46
Θλίψη: 55χρονος Λαρισαίος έφυγε από την ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 11.01.2026 | 11:06
Τραγωδία στη Λάρισα: Πέθανε 55χρονος ενώ διασκέδαζε σε νυχτερινό κέντρο - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 11.01.2026 | 14:03
Στις 13:00 η συνάντηση των αγροτών με τον Μητσοτάκη την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου -ποιοι θα πάνε από τα μπλόκα της Θεσσαλίας - ΛΑΡΙΣΑ | 11.01.2026 | 09:53
Τέσσερις Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 11.01.2026 | 17:57
Ντελίριο στην Καρδίτσα, στην κορυφή της super league 2 η Αναγέννηση - ΕΛΛΑΔΑ | 11.01.2026 | 12:12
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Έντονο κύμα ψύχους από το απόγευμα, οι περιοχές που θα χιονίσει - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 11.01.2026 | 10:25
Ποιοι είναι οι άνθρωποι πίσω από τα τρακτέρ: Μειώνονται σε αριθμό, «γκριζάρουν» σε ηλικία οι Έλληνες αγρότες - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 11.01.2026 | 11:14
Κουρέτας: Γιατί δεν συμφέρει η συμφωνία Mercosur την Ελλάδα

































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed