ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Μητσοτάκης από Βελεστίνο: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η αποκατάσταση της Θεσσαλίας (ΦΩΤΟ)
Περιοδεία του πρωθυπουργού στη Μαγνησία

Σε πλήθος κόσμου μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση μπροστά από το Stretto Cafe στο Βελεστίνο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που πραγματοποιεί από το πρωί περιοδεία στη Μαγνησία και τον Βόλο, τονίζοντας ότι η Θεσσαλία αποτελεί στοίχημα και προτεραιότητα για την κυβέρνηση.
Ο Κ. Μητσοτάκης, και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, σχολίασε: «Μίλησε ο δήμαρχος για τη μεγάλη φυσική καταστροφή του "Daniel". Και ξέρετε πολύ καλά ότι έχω επισκεφθεί πάρα πολλές φορές τη Θεσσαλία. Έχουμε μια πολύ στενή συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, με την Περιφέρεια. Δισεκατομμύρια ευρώ πέφτουν στη Θεσσαλία για να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε τις ζημιές.

Οι συμβάσεις για τα οδικά έργα του "Daniel" έχουν ήδη υπογραφεί. Οι συμβάσεις για τα σιδηροδρομικά έργα έχουν ήδη υπογραφεί. Οι αποκαταστάσεις των αρδευτικών δικτύων έχουν ήδη ξεκινήσει και πολλές έχουν ήδη ολοκληρωθεί.
Γιατί, πράγματι, αυτή η πολύ μεγάλη φυσική καταστροφή μάς θύμισε κάτι, φίλες και φίλοι: ότι, δυστυχώς, η κλιματική κρίση είναι ήδη μαζί μας και πρέπει να φροντίσουμε να είμαστε θωρακισμένοι ως χώρα και ανθεκτικοί ως χώρα.

Και το λέω αυτό γιατί σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος -να μην το ξεχνάμε αυτό- και έχουμε μια υποχρέωση ως πολιτεία, αλλά και ως Τοπική Αυτοδιοίκηση, πρώτα και πάνω απ’ όλα να προστατεύσουμε τον πιο πολύτιμο πόρο τον οποίο η φύση δεν μας χαρίζει πια τόσο απλόχερα. Και αναφέρομαι στη διαχείριση του νερού.
Ο Οργανισμός Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας έχει ξεκινήσει τη δουλειά του, με κάποιες καθυστερήσεις, αλλά θα αυξήσει ρυθμούς. Θα επενδύσουμε πολλά χρήματα στη θωράκιση της Θεσσαλίας σε έργα τα οποία έχουν χαρακτήρα και πολιτικής προστασίας αλλά και έργα διαχείρισης νερού. Επενδύουμε ήδη σε κλειστά αρδευτικά δίκτυα. Αλλά χρειαζόμαστε τη συνεργασία όλων σας για να μπορέσουμε να περιορίσουμε την όποια σπατάλη και να διαφυλάξουμε το νερό ως κόρη οφθαλμού, διότι είναι παράγων επιβίωσης και ευημερίας ολόκληρης της Θεσσαλίας. Ας το θυμόμαστε αυτό σήμερα, φίλες και φίλοι, που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος».

Νωρίτερα συναντήθηκε με αγρότες και πολίτες στο Βελεστίνο και συζήτησε μαζί τους, ενώ στην ομιλία του αναφέρθηκε στη μέριμνα της κυβέρνησης για τη Θεσσαλία και τη Μαγνησία που επλήγησαν από πρωτοφανείς φυσικές καταστροφές τα τελευταία χρόνια (πλημμύρες, πυρκαγιές) και το πρόγραμμα ενίσχυσης και αποκτα΄στασης των υποδομών που ξεπερνά τα 3 δις ευρώ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 10 το πρωί επισκέφτηκε τον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα» και στις 10.30 εγκαινίασε το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου που ανακαινίστηκε με χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης.
Στις 11.45 ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στο εργοστάσιο της εταιρείας ΝΚ Trailers, ενώ στις 12.15 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της εταιρείας Metlen στον Βόλο (Νέα Ιωνία πρώην ΜΕΤΚΑ).
Να προστατεύσουμε τον πιο πολύτιμο πόρο τον οποίο η φύση δεν μας χαρίζει πια τόσο απλόχερα, το νερό
Στο χαιρετισμό του προς του πολίτες του Βελεστίνου ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα έργα αποκατάστασης της Θεσσαλίας, στα εγκαίνια του ανακαινισμένου ΚΥ Βελεστίνου με χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης και στο θέμα των υδάτινων πόρων της Θεσσαλίας τονίζοντας μεταξύ άλλων:
"Αλλά χρειαζόμαστε τη συνεργασία όλων σας για να μπορέσουμε να περιορίσουμε την όποια σπατάλη και να διαφυλάξουμε το νερό ως κόρη οφθαλμού, διότι είναι παράγων επιβίωσης και ευημερίας ολόκληρης της Θεσσαλίας. Ας το θυμόμαστε αυτό σήμερα, φίλες και φίλοι, που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
Και μετά την επίσκεψή μου εδώ στο Βελεστίνο, θα βρεθώ στη βιομηχανική ζώνη του Βόλου και θα επισκεφτώ δύο επενδύσεις, δύο σημαντικές μονάδες που δημιουργούν πολλές θέσεις εργασίας.
Η πρώτη επισκευάζει τους συρμούς της Γραμμής 1 του Ηλεκτρικού στην Αθήνα. Το 2026 στην Αθήνα θα έχουμε καινούργιους συρμούς, επισκευασμένους πλήρως. Η δουλειά γίνεται εδώ στον Βόλο, με πολλές θέσεις εργασίας οι οποίες δημιουργούνται, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας στο λεκανοπέδιο αξιοπρεπείς μεταφορές.
Και αμέσως μετά θα επισκεφτώ μία καινοτόμο βιομηχανία η οποία επενδύει στον τομέα της άμυνας. Εδώ και πολλά χρόνια επενδύει στον τομέα της άμυνας. Δεν είναι πολλοί αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι εδώ, λίγο παρακάτω στον Βόλο, κατασκευάζεται όλο το κέλυφος των Leopard, κατασκευάζεται η βάση εκτόξευσης πυραύλων Patriot, κατασκευάζονται οι θυρίδες για τις τορπίλες των φρεγατών Belharra.









- ΤΡΙΚΑΛΑ | 06.01.2026 | 19:16
Θεοφάνια: Ένταση κατά τη ρίψη του σταυρού στα Τρίκαλα - «Όχι έτσι παιδιά», φώναζε ο Μητροπολίτης - ΛΑΡΙΣΑ | 06.01.2026 | 19:10
Αγρότες: Παραμένει κλειστή η αερογέφυρα της Νίκαιας στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις - ΛΑΡΙΣΑ | 06.01.2026 | 18:58
Χρ. Κέλλας από Νέα Μηχανιώνα- Μήνυμα στήριξης στους αλιείς και τους αγρότες - ΕΛΛΑΔΑ | 06.01.2026 | 18:53
Σέρρες: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορείται ο 16χρονος - Χειροπέδες και στη μητέρα του - ΛΑΡΙΣΑ | 06.01.2026 | 18:30
Με θρησκευτική λαμπρότητα έγινε ο καθαγιασμός των υδάτων στο Δήμο Κιλελέρ - ΒΟΛΟΣ | 06.01.2026 | 18:26
Ο Περιφερειάρχης Δ. Κουρέτας στον εορτασμό των Θεοφανείων στον Βόλο (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 06.01.2026 | 18:12
Βούτηξαν στα νερά του Ελασσονίτη να πιάσουν το σταυρό (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 06.01.2026 | 16:19
ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου για θυελλώδεις ανέμους αύριο Τετάρτη
- ΛΑΡΙΣΑ | 05.01.2026 | 10:21
Οκτώ Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 05.01.2026 | 10:29
Τακούδης: Χειμωνιάτικη εβομάδα στη Θεσσαλία με χιονια στα δυτικά ορεινά και βροχές στα πεδινά - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 06.01.2026 | 08:08
Αυτά είναι τα μέτρα ενίσχυσης που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση αύριο για τους αγρότες -Μηνύματα τέλους ανοχής στα μπλόκα - ΛΑΡΙΣΑ | 06.01.2026 | 08:17
Επτά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 05.01.2026 | 15:22
Στο μπλόκο της Νίκαιας για δεύτερη φορά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Φάμελλος (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 05.01.2026 | 22:28
Ο δρόμος που αλλάζει την Κεντρική Ελλάδα: Αθήνα–Γρεβενά σε 4 ώρες (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 05.01.2026 | 09:37
Στο μπλόκο της Νίκαιας ο Σωκράτης Φάμελλος - ΛΑΡΙΣΑ | 05.01.2026 | 18:27
Κρίσιμη συνέλευση στο μπλόκο Νίκαιας- Μαρούδας: Αν τα μέτρα της κυβέρνησης την Τετάρτη δεν μας ικανοποιήσουν μετά μπλακάουτ







































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed