ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Μητσοτάκης από Βελεστίνο: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η αποκατάσταση της Θεσσαλίας (ΦΩΤΟ)
Περιοδεία του πρωθυπουργού στη Μαγνησία

Σε πλήθος κόσμου μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση μπροστά από το Stretto Cafe στο Βελεστίνο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που πραγματοποιεί από το πρωί περιοδεία στη Μαγνησία και τον Βόλο, τονίζοντας ότι η Θεσσαλία αποτελεί στοίχημα και προτεραιότητα για την κυβέρνηση.
Ο Κ. Μητσοτάκης, και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, σχολίασε: «Μίλησε ο δήμαρχος για τη μεγάλη φυσική καταστροφή του "Daniel". Και ξέρετε πολύ καλά ότι έχω επισκεφθεί πάρα πολλές φορές τη Θεσσαλία. Έχουμε μια πολύ στενή συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, με την Περιφέρεια. Δισεκατομμύρια ευρώ πέφτουν στη Θεσσαλία για να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε τις ζημιές.

Οι συμβάσεις για τα οδικά έργα του "Daniel" έχουν ήδη υπογραφεί. Οι συμβάσεις για τα σιδηροδρομικά έργα έχουν ήδη υπογραφεί. Οι αποκαταστάσεις των αρδευτικών δικτύων έχουν ήδη ξεκινήσει και πολλές έχουν ήδη ολοκληρωθεί.
Γιατί, πράγματι, αυτή η πολύ μεγάλη φυσική καταστροφή μάς θύμισε κάτι, φίλες και φίλοι: ότι, δυστυχώς, η κλιματική κρίση είναι ήδη μαζί μας και πρέπει να φροντίσουμε να είμαστε θωρακισμένοι ως χώρα και ανθεκτικοί ως χώρα.

Και το λέω αυτό γιατί σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος -να μην το ξεχνάμε αυτό- και έχουμε μια υποχρέωση ως πολιτεία, αλλά και ως Τοπική Αυτοδιοίκηση, πρώτα και πάνω απ’ όλα να προστατεύσουμε τον πιο πολύτιμο πόρο τον οποίο η φύση δεν μας χαρίζει πια τόσο απλόχερα. Και αναφέρομαι στη διαχείριση του νερού.
Ο Οργανισμός Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας έχει ξεκινήσει τη δουλειά του, με κάποιες καθυστερήσεις, αλλά θα αυξήσει ρυθμούς. Θα επενδύσουμε πολλά χρήματα στη θωράκιση της Θεσσαλίας σε έργα τα οποία έχουν χαρακτήρα και πολιτικής προστασίας αλλά και έργα διαχείρισης νερού. Επενδύουμε ήδη σε κλειστά αρδευτικά δίκτυα. Αλλά χρειαζόμαστε τη συνεργασία όλων σας για να μπορέσουμε να περιορίσουμε την όποια σπατάλη και να διαφυλάξουμε το νερό ως κόρη οφθαλμού, διότι είναι παράγων επιβίωσης και ευημερίας ολόκληρης της Θεσσαλίας. Ας το θυμόμαστε αυτό σήμερα, φίλες και φίλοι, που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος».

Νωρίτερα συναντήθηκε με αγρότες και πολίτες στο Βελεστίνο και συζήτησε μαζί τους, ενώ στην ομιλία του αναφέρθηκε στη μέριμνα της κυβέρνησης για τη Θεσσαλία και τη Μαγνησία που επλήγησαν από πρωτοφανείς φυσικές καταστροφές τα τελευταία χρόνια (πλημμύρες, πυρκαγιές) και το πρόγραμμα ενίσχυσης και αποκτα΄στασης των υποδομών που ξεπερνά τα 3 δις ευρώ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 10 το πρωί επισκέφτηκε τον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα» και στις 10.30 εγκαινίασε το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου που ανακαινίστηκε με χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης.
Στις 11.45 ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στο εργοστάσιο της εταιρείας ΝΚ Trailers, ενώ στις 12.15 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της εταιρείας Metlen στον Βόλο (Νέα Ιωνία πρώην ΜΕΤΚΑ).
Να προστατεύσουμε τον πιο πολύτιμο πόρο τον οποίο η φύση δεν μας χαρίζει πια τόσο απλόχερα, το νερό
Στο χαιρετισμό του προς του πολίτες του Βελεστίνου ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα έργα αποκατάστασης της Θεσσαλίας, στα εγκαίνια του ανακαινισμένου ΚΥ Βελεστίνου με χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης και στο θέμα των υδάτινων πόρων της Θεσσαλίας τονίζοντας μεταξύ άλλων:
"Αλλά χρειαζόμαστε τη συνεργασία όλων σας για να μπορέσουμε να περιορίσουμε την όποια σπατάλη και να διαφυλάξουμε το νερό ως κόρη οφθαλμού, διότι είναι παράγων επιβίωσης και ευημερίας ολόκληρης της Θεσσαλίας. Ας το θυμόμαστε αυτό σήμερα, φίλες και φίλοι, που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
Και μετά την επίσκεψή μου εδώ στο Βελεστίνο, θα βρεθώ στη βιομηχανική ζώνη του Βόλου και θα επισκεφτώ δύο επενδύσεις, δύο σημαντικές μονάδες που δημιουργούν πολλές θέσεις εργασίας.
Η πρώτη επισκευάζει τους συρμούς της Γραμμής 1 του Ηλεκτρικού στην Αθήνα. Το 2026 στην Αθήνα θα έχουμε καινούργιους συρμούς, επισκευασμένους πλήρως. Η δουλειά γίνεται εδώ στον Βόλο, με πολλές θέσεις εργασίας οι οποίες δημιουργούνται, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας στο λεκανοπέδιο αξιοπρεπείς μεταφορές.
Και αμέσως μετά θα επισκεφτώ μία καινοτόμο βιομηχανία η οποία επενδύει στον τομέα της άμυνας. Εδώ και πολλά χρόνια επενδύει στον τομέα της άμυνας. Δεν είναι πολλοί αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι εδώ, λίγο παρακάτω στον Βόλο, κατασκευάζεται όλο το κέλυφος των Leopard, κατασκευάζεται η βάση εκτόξευσης πυραύλων Patriot, κατασκευάζονται οι θυρίδες για τις τορπίλες των φρεγατών Belharra.









- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 08.02.2026 | 12:02
Έρχεται νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Χιλιάδες συνομιλίες και πολιτικά ονόματα στον φάκελο - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 08.02.2026 | 11:49
Η μεγαλύτερη πρόκληση για τον αγροτικό κλάδο παγκοσμίως: Η επόμενη γενιά δεν θέλει να αναλάβει - ΒΟΛΟΣ | 08.02.2026 | 11:41
Βόλος: «Δεν μπορώ ούτε καν να διανοηθώ» – Σοκαρισμένος ο αδερφός της μητέρας που κατηγορείται για παιδική πορνογραφία - ΛΑΡΙΣΑ | 08.02.2026 | 11:36
Έκλεψαν ηλικιωμένη στη Λάρισα παριστάνοντας τους υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ-χειροπέδες σε 49χρονο και 37χρονο - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 08.02.2026 | 11:04
Μητσοτάκης: Τα κόμματα να προσέλθουν στον διάλογο για το Σύνταγμα χωρίς δογματισμούς - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 08.02.2026 | 10:55
Τακούδης: Βελτιωμένη η εικόνα στη Θεσσαλία για το διήμερο Δευτέρα, Τρίτη κυρίως ως προς την ένταση των ανατολικών ανέμων - ΛΑΡΙΣΑ | 08.02.2026 | 10:50
Χαρακόπουλος στη ΔΗΜΤΟ Τεμπών: Η κυβέρνηση ανεβάζει ρυθμούς προχωρώντας τις μεταρρυθμίσεις - ΛΑΡΙΣΑ | 08.02.2026 | 10:45
ΛΑΣΥ Θεσσαλίας: Τεράστιες ευθύνες της περιφερειακής αρχής, για άκρως επικίνδυνη κατάσταση της Π.Ε.Ο Λάρισας – Θεσσαλονίκης
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 07.02.2026 | 11:23
Τακούδης: Προσοχή στα παράλια της Θεσσαλίας από Δευτέρα, έρχονται έντονες βροχές και ισχυροί ανατολικοί άνεμοι (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 07.02.2026 | 18:24
Αυτοκινητόδρομος Ε65: Πότε παραδίδεται το «χρυσό» τμήμα Τρίκαλα-Εγνατία -Πόσο μειώνει τη διαδρομή Αθήνα-Γρεβενά - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 07.02.2026 | 22:56
Καρδίτσα- Λάρισα: Ο πιο επικίνδυνος δρόμος να οδηγείς νύχτα - ΤΡΙΚΑΛΑ | 07.02.2026 | 11:34
Αυτό είναι το μεγαλύτερο έργο που έγινε ποτέ στη Θεσσαλία (βίντεο) - ΛΑΡΙΣΑ | 07.02.2026 | 17:51
Σπίτι στο σφυρί για επαγγελματία στη Λάρισα – Κάλεσμα Εργατικού Κέντρου για μαζική κινητοποίηση έξω από τράπεζα - ΛΑΡΙΣΑ | 07.02.2026 | 10:35
Έξι Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 07.02.2026 | 10:05
Δήμος Λαρισαίων: Ανακατασκευάζεται πλήρως η οδός Μαρτάλη (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 07.02.2026 | 11:39
Ταξίδι πάνω από τα σύννεφα -Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος στην Ελλάδα που ξεπερνά τα 1.900 μέτρα υψόμετρο [βίντεο]



































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed